BE88U Merlin, hiçbir ek ayar seçmeden A:
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Şu an piyasadaki hiçbir ürün Gigabit hızı Qos+Sqm yapabilecek kadar güçlü değil, bu işten iyi anlayanlar Raspberry Pi kullanılmasını öneriyorlar, ancak o bu işlem gücünü sağlayabiliyormuş.Acaba bu durum ASUS'un dört çekirdekli routerlarında nasıl, fakat ASUS'da da düşündüğüm hiçbir modem stokta yok. ASUS RT-AX82U V2 mesela, saçma sapan satıcı 15k satıyor 7-8k ürünü![]()
SQM hızları wireguard hızları ile paralel seviyededir o yüzden buradaki tabloya bakarak cihaz seçimini yapabilirsiniz.
Machvins
Başarılı
Anladım o zaman Keenetic kullanıyorum zaten arayüzüde güzel sürekli güncellemede alıyor, Hopper routerından yeni modelden alayım, SFP kullanmayı tek yapabilir miyim bilemiyorum biraz araştırdım bilgi gerekli demişller ekstra anlamak lazım vs. O yüzden Hero yu eledim. Wan portu ile SFP portu arasında hız dışında gecikmeye yönelik ekstra çok büyük farklar var mı? Var ise ayarlıyacak birini bulurum yok ise gerek yok fanteziye diye düşünüyorum.Şu an piyasadaki hiçbir ürün Gigabit hızı Qos+Sqm yapabilecek kadar güçlü değil, bu işten iyi anlayanlar Raspberry Pi kullanılmasını öneriyorlar, ancak o bu işlem gücünü sağlayabiliyormuş.
Bu linke göre hocam, Ax4200 Asus ürünü iyi fakat ürün stokta yok. Asusun genel olarak sanırım stoklarında sıkıntı var RT-AX82U düşünüyordum. Peki 1000 Mbpsde QoS yada SQM fark ettir mi yüksek hızlarda. Çok gerekli mi yani waweformdan A+ almak. şuan 75 Mbps VDSL deyim kapalı olduğunda net fark var. Yada bana güncel Asus ürünlerinden öneri yapar mısınız. OpenWrt kurmasam bile Asusun kendi yazılımı ile QoS açıp devam ederim ileride OpenWrt de denerim gibi.SQM hızları wireguard hızları ile paralel seviyededir o yüzden buradaki tabloya bakarak cihaz seçimini yapabilirsiniz.
@NYTMARE, TUF Gaming AX6000 bu yattı kafama, ama 02.2025 de 6-8 binden satılan ürün, stok sorunundan dolayı 17-20 binden satılıyor. Muhtemelen mantıken yine Keenetic alacağız stoktan dolayı.
Son düzenleme:
Anladım o zaman Keenetic kullanıyorum zaten arayüzüde güzel sürekli güncellemede alıyor, hopper routerından yeni modelden alayım, SFP kullanmayı tek yapabilir miyim bilemiyorum biraz araştırdım bilgi gerekli demişller ekstra anlamak lazım vs. o yüzden Hero'yu eledim. WAN portu ile SFP portu arasında hız dışında gecikmeye yönelik ekstra çok büyük farklar var mı? Var ise ayarlıyacak birini bulurum yok ise gerek yok fanteziye diye düşünüyorum.
Bu linke göre hocam, AX4200 ASUS ürünü iyi fakat ürün stokta yok. ASUS'un genel olarak sanırım stoklarında sıkıntı var RT-AX82u düşünüyordum. Peki 1000 Mbps'de QoS'ya da SQM fark ettir mi yüksek hızlarda. Çok gerekli mi yani waweformdan a+ almak. Şu an 75 Mbps VDSL deyim kapalı olduğunda net fark var. Ya da bana güncel ASUS ürünlerinden öneri yapar mısınız? OpenWrt kurmasam bile ASUS'un kendi yazılımı ile QoS açıp devam ederim ileride OpenWrt de denerim gibi.
Bence MR90X alıp OpenWrt kurup öyle kullan cihaza ince ayar çekersen SQM performansını 850-900 Mbps kadar çekebilirsin onun dışındaki cihazlar F/P dengesi olarak çok pahalılar.
- Makaleler
- 1
SFP ve Wan arasında ping değişmez merak etme, GigaFiber'de zaten ping 1-2 ms oluyor, daha ne olsun.Anladım o zaman Keenetic kullanıyorum zaten arayüzüde güzel sürekli güncellemede alıyor, Hopper routerından yeni modelden alayım, SFP kullanmayı tek yapabilir miyim bilemiyorum biraz araştırdım bilgi gerekli demişller ekstra anlamak lazım vs. O yüzden Hero yu eledim. Wan portu ile SFP portu arasında hız dışında gecikmeye yönelik ekstra çok büyük farklar var mı? Var ise ayarlıyacak birini bulurum yok ise gerek yok fanteziye diye düşünüyorum.
Bu linke göre hocam, Ax4200 Asus ürünü iyi fakat ürün stokta yok. Asusun genel olarak sanırım stoklarında sıkıntı var RT-AX82U düşünüyordum. Peki 1000 Mbpsde QoS yada SQM fark ettir mi yüksek hızlarda. Çok gerekli mi yani waweformdan A+ almak. şuan 75 Mbps VDSL deyim kapalı olduğunda net fark var. Yada bana güncel Asus ürünlerinden öneri yapar mısınız. OpenWrt kurmasam bile Asusun kendi yazılımı ile QoS açıp devam ederim ileride OpenWrt de denerim gibi.
@NYTMARE, TUF Gaming AX6000 bu yattı kafama, ama 02.2025 de 6-8 binden satılan ürün, stok sorunundan dolayı 17-20 binden satılıyor. Muhtemelen mantıken yine Keenetic alacağız stoktan dolayı.
Machvins
Başarılı
Anladım bir tane sizin routerdan sipariş geçiceğim o halde. QoS açıp keeneticde 600 mbps A+ alıp denediğinizde çok fark oluyor mu yüksek hızlarda, onu denerim ben fakat fark olmaz ise kullanmam sanırım.SFP ve Wan arasında ping değişmez merak etme, GigaFiber'de zaten ping 1-2 ms oluyor, daha ne olsun.
- Makaleler
- 1
940 Mbit olan hızımın 700 den fazlasını kullanmadığım zamanlarda zaten oyun içi pingim değişmiyor. Bu yüzden SQM açmanıza gerek bile olmadan memnun kalacağınızı düşüyorum. Yaklaşık 4 aydır Gigafiber kullanıyorum, şimdiye kadar internetin hızı veya ping aklıma gelmiyor bile. Ping bir kere mi sorun çıkarmaz 4 ay içinde düşünün, VDSL den gelmiş insanlar için NASA interneti kullanmak gibi bir şey Gigafiber.Anladım bir tane sizin routerdan sipariş geçiceğim o halde. QoS açıp keeneticde 600 mbps A+ alıp denediğinizde çok fark oluyor mu yüksek hızlarda, onu denerim ben fakat fark olmaz ise kullanmam sanırım.
Machvins
Başarılı
Valla darısı başımıza artık dostum, Toplam 22 yıl ADSL ve ve son 3-4 yıldır VDSL bakır alt yapı, Santrale uzak olmam, yoğunluktan dolayı, değişkenlik hava şartları yağmur yağar etkilenir, güneşte saçma sapan gecikmeler vesaire. TürkNetin şuanda sistemde sıkıntı var, randevu kayıt için destek formu açıldı sorunu çözmelerini bekliyorum direkt kayıt oluşturucam randevu için. Sabırsızlıkla merak ediyorum açıkçası940 Mbit olan hızımın 700 den fazlasını kullanmadığım zamanlarda zaten oyun içi pingim değişmiyor. Bu yüzden SQM açmanıza gerek bile olmadan memnun kalacağınızı düşüyorum. Yaklaşık 4 aydır Gigafiber kullanıyorum, şimdiye kadar internetin hızı veya ping aklıma gelmiyor bile. Ping bir kere mi sorun çıkarmaz 4 ay içinde düşünün, VDSL den gelmiş insanlar için NASA interneti kullanmak gibi bir şey Gigafiber.
@xahve, Hocam bağlantı bugün kuruldu, kendi modemleri ile test ettim çok minimal hız ve ping değerleri farkı var. Gereklimiydi bilemedim şimdi, sormak istediğim normal VDSL de olduğu gibi bağlantı yaptım. İSS Kimlik Doğrulama PPPoE seçip kullanıcı adı şifre ve VLAN ID: 35 yazdım. Doğrumudur herhangi TürkNet Gigafiber için bir ekstra performans için ya da bir ayar yok değil mi?
Bufferbloat sonuçlarım bu şekilde, İntelliQoS kurmadım kurmaya
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Başka bir ayara gerek yok.Valla darısı başımıza artık dostum, Toplam 22 yıl ADSL ve ve son 3-4 yıldır VDSL bakır alt yapı, Santrale uzak olmam, yoğunluktan dolayı, değişkenlik hava şartları yağmur yağar etkilenir, güneşte saçma sapan gecikmeler vesaire. TürkNetin şuanda sistemde sıkıntı var, randevu kayıt için destek formu açıldı sorunu çözmelerini bekliyorum direkt kayıt oluşturucam randevu için. Sabırsızlıkla merak ediyorum açıkçası
@xahve, Hocam bağlantı bugün kuruldu, kendi modemleri ile test ettim çok minimal hız ve ping değerleri farkı var. Gereklimiydi bilemedim şimdi, sormak istediğim normal VDSL de olduğu gibi bağlantı yaptım. İSS Kimlik Doğrulama PPPoE seçip kullanıcı adı şifre ve VLAN ID: 35 yazdım. Doğrumudur herhangi TürkNet Gigafiber için bir ekstra performans için ya da bir ayar yok değil mi?
Bufferbloat sonuçlarım bu şekilde, İntelliQoS kurmadım kurmaya Eki Görüntüle 168417gerek var mı sizce?