@xahve,

İntelliQoS da, 750 mbps Download 0 ping alırken uploadda sürekli 10-15 alıyorum 1-5 mbps düşürdüm 50 ms çıkıyor, hiç bir şekilde sıfırlayamadım. Neden böyle sonuç verdi anlamadım. Birde Asus un routerları aklımdaydı hep 1 tanede güncel Wi-Fi 7 yenilerden sipariş verdim denemek amaçlı merak ediyorum beğenmezsem iade ederim. ASUS TUF-BE3600 bunu sipariş verdim bakalım birkaç gün kurcalayım bunuda. 4 Çekirdekli 2.0 GHz 1 Gb Ram. Mevcut 3 tane farklı QoS var. Bunu beğenirsemde Keenetici iade edeceğim artık :)

@NYTMARE, ASUS'dan AX4200, ve 6000 çok iyi OpenWrt de attığınız linkte MR90X, 4.5k bandında 3.5k düşmesini bekleyim mi, elimdeki tüm routerları iade edip OpenWrt destekli alacağım. BE3600 sipariş geçtim fakat iptal edemedim, bugün gelecek direkt geri yollayacağım. ASUS'dan OpenWrt destekleyen modem var çok güzel ama stok yok AX4200 ya da 6000'den biri olsa iyi olurdu.

@NYTMARE

Hocam müsait olduğunuzda size birkaç bir şey danışabilir miyim.

Son düzenleme:
@xahve,

İntelliQoS da, 750 mbps Download 0 ping alırken uploadda sürekli 10-15 alıyorum 1-5 mbps düşürdüm 50 ms çıkıyor, hiç bir şekilde sıfırlayamadım. Neden böyle sonuç verdi anlamadım. Birde Asus un routerları aklımdaydı hep 1 tanede güncel Wi-Fi 7 yenilerden sipariş verdim denemek amaçlı merak ediyorum beğenmezsem iade ederim. ASUS TUF-BE3600 bunu sipariş verdim bakalım birkaç gün kurcalayım bunuda. 4 Çekirdekli 2.0 GHz 1 Gb Ram. Mevcut 3 tane farklı QoS var. Bunu beğenirsemde Keenetici iade edeceğim artık :)

@NYTMARE, ASUS'dan AX4200, ve 6000 çok iyi OpenWrt de attığınız linkte MR90X, 4.5k bandında 3.5k düşmesini bekleyim mi, elimdeki tüm routerları iade edip OpenWrt destekli alacağım. BE3600 sipariş geçtim fakat iptal edemedim, bugün gelecek direkt geri yollayacağım. ASUS'dan OpenWrt destekleyen modem var çok güzel ama stok yok AX4200 ya da 6000'den biri olsa iyi olurdu.

@NYTMARE

Hocam müsait olduğunuzda size birkaç bir şey danışabilir miyim.
Buyur hocam.

Hocam şimdi arada foruma girdiğimde genel olarak konuları takip etmeye çalışıyorum fırsatım oldukça. En son siz ile @blackrock hocamada danışmıştım. OpenWrt geçip geçmeme mevzusunu böyle kaldı. Fakat kabloluda olsa oyunlarda çok fazla hitreg yaşamaya başladım son dönemlerde Waweformda A alıyorum fakat upload ms her zaman yüksek çıkıyor +15-25 arası.

Turknetin verdiği modemi kullanıyorum sadece, Dns bile değişmiyorum değiştiğimde daha kötü oluyor. Güzel işlemcisi ve yüksek ramlı bir router alıp yada sizin öneriniz nedir diyeyim direkt işi bilmediğim için. Benim amacım kablolu Gigafiber bağlantıda SQM di sanırım waweformda A+ alıp ve ufak tefek ince ayarlar ile en düşük gecikmeli bağlantıyı almak istiyorum. Bu konuda öneriniz nedir bir ürün alıp kurulumda da bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Hocam şimdi arada foruma girdiğimde genel olarak konuları takip etmeye çalışıyorum fırsatım oldukça. En son siz ile @blackrock hocamada danışmıştım. OpenWrt geçip geçmeme mevzusunu böyle kaldı. Fakat kabloluda olsa oyunlarda çok fazla hitreg yaşamaya başladım son dönemlerde waweformda a alıyorum fakat upload ms her zaman yüksek çıkıyor +15-25 arası.

TurkNet'in verdiği modemi kullanıyorum sadece, DNS bile değişmiyorum değiştiğimde daha kötü oluyor. Güzel işlemcisi ve yüksek RAM'lı bir router alıp ya da sizin öneriniz nedir diyeyim direkt işi bilmediğim için. Benim amacım kablolu GigaFiber bağlantıda SQM'di sanırım waweformda a+ alıp ve ufak tefek ince ayarlar ile en düşük gecikmeli bağlantıyı almak istiyorum. Bu konuda öneriniz nedir bir ürün alıp kurulumda da bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1000 Mbit'te bufferbloatı düzeltmen için Pi 5 ya da gücü bu işe yetecek Intel işlemcili bir mini PC alman gerekiyor sonra da ona OpenWrt kurup USB to Ethernet, PCI-e Ethernet kart ya da VLAN tagging destekli bir Switch alman gerekiyor ve o interneti yaymak içinde AP modu olan ucuz bir Wi-Fi 7 router almalısın.

1000 Mbit'te bufferbloatı düzeltmen için Pi 5 ya da gücü bu işe yetecek Intel işlemcili bir mini PC alman gerekiyor sonra da ona OpenWrt kurup USB to Ethernet, PCI-e Ethernet kart ya da VLAN tagging destekli bir Switch alman gerekiyor ve o interneti yaymak içinde AP modu olan ucuz bir Wi-Fi 7 router almalısın.
Anladım hocam hepsini sipariş geçelim sorun değil de, ileride bir problem çıkarsa ben bunları tek başıma halledemem muhtemelen. Şimdi VDSL geri dönmeyi bile düşündüm. ama Türk telekom alt yapısında benim santrale uzak olmam ve değerlerim vs, gürültü marj olması lazım değerleri tam hatırlamıyorum 17-19 dba çıkıyordu. Çok kötüydü genel olarak danıştığım da herkese.

Şimdi genel olarak VDSL geçmek mantıksız değil mi bu durumda sonuçta hepsi TTNET alt yapısını kullanıyor Gigafiber hariç, eski bakır kablolarla güneşte yağmurda daha beter oluyor. Hızdan feragat edip tek router ile bir kurulum yapsak olmaz mı?

Diğer bir aklıma gelende Turknet ile iletişime geçip, direkt 800-800 Mbps download ve uploadı sabitlettirsek waweformda A+ alamazmıyız. Download kısmında +5 geçmiyor Upload yüznden yüksek çıkıyor A ya düşüyor sonuç.

Yani sizin öneriniz nedir bu konuda bu şekilde mi devam edeyim. Yoksa bir mantıklı benimde işin içinde çıkabileceğim bir yol var mıdır?

@NYTMARE

Son düzenleme:
Anladım hocam hepsini sipariş geçelim sorun değil de, ileride bir problem çıkarsa ben bunları tek başıma halledemem muhtemelen. Şimdi VDSL geri dönmeyi bile düşündüm. ama Türk telekom alt yapısında benim santrale uzak olmam ve değerlerim vs, gürültü marj olması lazım değerleri tam hatırlamıyorum 17-19 dba çıkıyordu. Çok kötüydü genel olarak danıştığım da herkese.

Şimdi genel olarak VDSL geçmek mantıksız değil mi bu durumda sonuçta hepsi TTNET alt yapısını kullanıyor Gigafiber hariç, eski bakır kablolarla güneşte yağmurda daha beter oluyor. Hızdan feragat edip tek router ile bir kurulum yapsak olmaz mı?

Diğer bir aklıma gelende Turknet ile iletişime geçip, direkt 800-800 Mbps download ve uploadı sabitlettirsek waweformda A+ alamazmıyız. Download kısmında +5 geçmiyor Upload yüznden yüksek çıkıyor A ya düşüyor sonuç.

Yani sizin öneriniz nedir bu konuda bu şekilde mi devam edeyim. Yoksa bir mantıklı benimde işin içinde çıkabileceğim bir yol var mıdır?

@NYTMARE
Bence sen olduğun şekilde devam et A skoru gayet iyi.

@NYTMARE,

Hocam VDSL de iken QoS çok fark ediyordu Keenetic Omni DSL kullanıyordum. Kapattığımda oyunlarda bir anda hızlanma yavaşlama oluyordu. Açıkken ise daha stabil her şey daha tepkisel B den A+ olunca fark gözle görülür derecedeydi. Şimdi Turknete destek kaydı açtım çıkış olarak kısıp stabil versinler diye bahsettim durumdanda eğer olmaz ise OpenWrt kuralım size zahmet siz atın almam gerekenleri halledelim olur mu? Ama hiç fark olmayacak derseniz fiberde ki daha önce blackrock hocamda dedi o zaman benim bağlantıda sorun var, onu araştırsınlar.

Sanırım geçen bir bakım yapıyorlardı bina yıkılmış bizim kutuda oraya bağlıydı onla alakalıda olabilir. Ama fark var derseniz Keenetic QoSdan daha iyi çalışırsa SQM direkt sipariş veririm. Arayüzü 1-2 güne çözerim ufaktan kurcalarım kurduktan sonra öğrenmek adına.