lengthow

Yetkin
Selam arkadaşlar, 2-3 aydır GigaFiber kullanıyorum. Ancak kullanmaya başladığımdan beri indirmelerde tam olarak 1000 Mbps civarı bir hız alamadım. Speedtest’te genelde 900 Mbps üstü çıkıyor, ancak örneğin Steam’den bir oyun indirirken 200-300 Mbps civarında indiriyor, yani saniyede 20-30 MB arası hız görüyorum.

Steam’i örnek verdim ama çoğu programda veya sitede indirme yaparken durum aynı. Kablom çok eskiydi, onu CAT6 kabloyla değiştirdim ancak değişen bir şey olmadı. Kablosuz olarak bağlandığımda da sonuç aynı. Modem arayüzünden kontrol ettiğimde her şey normal görünüyor.

Müşteri temsilcileriyle de görüştüm, uzaktan sinyal kontrolü yaptılar ancak sinyalde sorun olmadığı için arıza kaydı oluşturmadılar. Bu durum neyden kaynaklanıyor olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum tamamen indirme yapılan sunucunun yoğunluğuyla ilgili. 1000 Mbps hızları Steam'de alana daha rastlamadım, görürseniz haber verin beraber tanık olalım.
Steam'i örnek olarak verdiğimi yazmıştım, çoğu yerden indirme yaparken bu şekilde. Normal hızımda indirme yapabileceğim bir site veya uygulama söylerseniz deneyeyim.

Çoğu yerden dediğinize göre en az bir kere olması gereken hızı almışsınız. Depolama arızası yoksa geriye sunucu yoğunluğu kalıyor.

fuckingfast.co websitesinden bir test yapabilir misin? Eğer speedtest gibi orda da tam indirme hızını görürsen sorun indirdiğin sunuculardan dolayı. Ayrıca Steam indirme bölgesini yapmadıysan Ukrayna-Kiev yapıp birde öyle deneyebilirsin. Ek olarak çoklu bağlantıdan indirme yapabilen Internet Download Manager gibi araçlar kullanabilirsin.

İşlemci darboğazı olabilir. Veya diskiniz yeterince hızlı değildir. Fakat siz sorunu sadece Steam'de yaşamıyormuşsunuz. Bende Steam'de yüksek hızlar alamıyorum. Fakat Epic Games veya EA uygulamasında oyun indirirken 80-100mb/s indirme alabiliyorum.