Pazar gününden beri uğraşıyorum fakat hala çözülmedi. Turknet tarafı bir problem yok diyor. Bende de bir sorun görünmüyor. Kabloda sorun olabilir dediler, CAT7 aldım. Yine aynı sonuçlar çıkıyor. Yaşayan var mı? Upload hızı 600-650 civarında sabit kalıyor. Bugün fiziki kontrol için de geldiler. Modemi değiştirelim deneyelim dediler bir şey değişmedi. Bir de geç fark ettim 2023 model ikinci el modem takmışlar. Benim modem 2025 ve sıfırdı.
Detaylar
Kim cevapladı?Bizim evin altında direkt TürkNet Gigafiber sağlayıcısı var ve o da aynı skoru veriyor dostum, normal yani.Pazar gününden beri uğraşıyorum fakat hala çözülmedi. Turknet tarafı bir problem yok diyor. Bende de bir sorun görünmüyor. Kabloda sorun olabilir dediler, CAT7 aldım. Yine aynı sonuçlar çıkıyor. Yaşayan var mı? Upload hızı 600-650 civarında sabit kalıyor. Bugün fiziki kontrol için de geldiler. Modemi değiştirelim deneyelim dediler bir şey değişmedi. Bir de geç fark ettim 2023 model ikinci el modem takmışlar. Benim modem 2025 ve sıfırdı.
Eki Görüntüle 226435
@deiinzz Takıntı değil hocam. 1000/1000 olması gerekiyor. Herkesin testi 1000 çıkıyorsa, benim testim böyle çıkıyorsa bir sorun var demek ki. Ayrıca yük altında bufferbloat oluyor. Upload gecikmesi 70-80'lere çıkıyor. Bazen test yaparken internet anlık gidiyor. Az önce yine oldu.Bu takıntı nedir arkadaşım böyle? İlla 1000 MBPS olması gerekmiyor! 650 MBPS birçok alana halen yeter.
Ben Turknet tarafından sabitlendiğini veya başka bir problem olduğunu düşünüyorum. QoS da yok. QoS kullansam bu hız daha da düşecek. Ben neden almam gereken hızın yarısını aldığım için memnun olmak zorundayım? Ki Cumartesi günü yeni kurulum yapıldı. Altyapı da yeni. Eski falan olsa hadi neyse derdim.
- Makaleler
- 8
Kullanım sırasında hız nasıl seyrediyor? Drive gibi bir sağlayıcıya yükleme yapıp test edin. Bufferbloat konusu cihaz yapılandırması ile alakalıdır diye düşünüyorum. Verdikleri router modeli nedir?
Şimdi bulabildiğim bütün upload sitelerinde test yaptım. Mediafire ve Google drive'da değerler yazmıyor ama diğerlerine göre çok daha hızlılardı. Diğer sitelerde 100 mbps altında kalıyor. Ayrıca yayın testleri yaptığımda da sorun yaşadım. Ciddi gecikme oluyor.Kullanım sırasında hız nasıl seyrediyor? Drive gibi bir sağlayıcıya yükleme yapıp test edin. Bufferbloat konusu cihaz yapılandırması ile alakalıdır diye düşünüyorum. Verdikleri router modeli nedir?
Cihaz modeli: ZTE ZXHN H3601P
- Makaleler
- 8
Mediafire ve Google için görev yöneticisinden takip edebilirsiniz. Tekrar talep oluşturun düşük performans şeklinde. Mümkünse kendi farklı cihazınız ile deneyin.Şimdi bulabildiğim bütün upload sitelerinde test yaptım. Mediafire ve Google drive'da değerler yazmıyor ama diğerlerine göre çok daha hızlılardı. Diğer sitelerde 100 mbps altında kalıyor. Ayrıca yayın testleri yaptığımda da sorun yaşadım. Ciddi gecikme oluyor.
Cihaz modeli: ZTE ZXHN H3601P
200-300 arası görünüyor hocam. M2 SSD var. Ondan da olmaz. Bir sorun olduğu bariz.Mediafire ve Google için görev yöneticisinden takip edebilirsiniz. Tekrar talep oluşturun düşük performans şeklinde. Mümkünse kendi farklı cihazınız ile deneyin.
outcastagne
Uzman
Hocam bir de WARP ile deneyin derim.
WARP ile şimdi denedim. 50 mbps zor görüyor hocam. WARP ile test yaptığımda da kopma oldu. WARP bağlantısı kesildi. Bugün taktıkları modemde de sıkıntı var. Desteğe ilettim. Umarım yenisini takarlar. Eski ikinci el modem takmışlar. Sürekli kopuyor akşamdan beri. Önceki modemde hiç olmadı.
Hocam değiştirdikleri modemde sıkıntı var. Download ve test yaparken sürekli anlık kopmalar olmaya başladı. Video da çektim ama iletecek kanal yok. Youtube'a yükleyip linkini iletmeye çalıştım. İnternet kopuyor ama var görünüyor. 20 saniye sonra kendine geliyor. Bir de tersleyip destek kaydını kapatmışlar. Bu yüzden BTK'ya şikayet yazdım. Bilgisayardan online işlemlere de giriş yapamıyorum. Sadece telefondan giriş yapabildim. Engellediler mi ne yaptılar bilmiyorum. Numaraya gelen kodu girip onaylayınca yükleme ekranında kalıyor. Giriş yapmıyor.Mediafire ve Google için görev yöneticisinden takip edebilirsiniz. Tekrar talep oluşturun düşük performans şeklinde. Mümkünse kendi farklı cihazınız ile deneyin.
Şimdi sorun çıkarırlarsa ben bu modemin sorunlarını belgeleyip Tüketici Hakem Heyeti aracılığıyla değişim yaptırabilir miyim? Çünkü modeme aylık para ödüyoruz.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet