Hakan Yusuf

Üstün
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
1 ay öncesinde Türk Telekom'un sunduğu hizmetten şikayetçi olduğumdan dolayı TurkNet'ten bir altyapı sorgulaması yaptım. Türk Telekom altyapısıyla 35 Mbps veriyorlardı. Bir fark olmayacak diye düşünüp GigaFiber talebinde bulundum. Şu an ekipler geldi ve havadan evlerin duvarlarından her yerden fiber kabloları çekiyorlar. Ne zaman kullanılabilir diye sordum, 1 ay sonra cihazlar takılınca hizmet alabilirsiniz yanıtını aldım. Peki, Turknet IPTV hizmeti sunuyor mu, verilen hizmet kaliteli mi, müşteri desteği nasıldır, verilen fiber simetrik mi? Arıza destek ekibinden memnun mu kullananlar? İlk defa Türk Telekom'dan Turknet'e geçeceğim, bu nedenle merak ettim. Fiyatlandırma nasıl, diğer operatörlere kıyasla fazla mı, ideal mi? 12 ay fiyat sabitlemesi yapanlarda fiyatta artma gibi sorunlar oldu mu? Ping değerleri nasıl?

Teşekkürler.

Bölgeden bölgeye göre değişir ama ben son zamanlarda Turknet şikayeti çok görmeye başladım. Daha yeni fiyat 950 TL oldu. Mesela bence yılbaşından sonra da zam gelecek; hesabını ona göre yapın. Taahhütlü internet bu zamanda daha avantajlı.

1 ay öncesinde Türk Telekom'un sunduğu hizmetten şikayetçi olduğumdan dolayı TurkNet'ten bir altyapı sorgulaması yaptım. Türk Telekom altyapısıyla 35 Mbps veriyorlardı. Bir fark olmayacak diye düşünüp GigaFiber talebinde bulundum. Şu an ekipler geldi ve havadan evlerin duvarlarından her yerden fiber kabloları çekiyorlar. Ne zaman kullanılabilir diye sordum, 1 ay sonra cihazlar takılınca hizmet alabilirsiniz yanıtını aldım. Peki, Turknet IPTV hizmeti sunuyor mu, verilen hizmet kaliteli mi, müşteri desteği nasıldır, verilen fiber simetrik mi? Arıza destek ekibinden memnun mu kullananlar? İlk defa Türk Telekom'dan Turknet'e geçeceğim, bu nedenle merak ettim. Fiyatlandırma nasıl, diğer operatörlere kıyasla fazla mı, ideal mi? 12 ay fiyat sabitlemesi yapanlarda fiyatta artma gibi sorunlar oldu mu? Ping değerleri nasıl?

Teşekkürler.

Birkaç senedir TurkNet kullanıyorum. Uzun zamandır 100 Mbps kullanıyordum ancak yakın zamanda TT altyapısı ile 1000/50 vermeye başladıkları için ona geçiş yaptım.

Kullandığım süre boyunca neredeyse hiçbir kesinti yaşamadım. Kendi hatalarıyla bana tanınan bozuk statik IP'yi değiştirmeleri de oldukça kısa sürmüştü, canlı desteği maalesef yok diye biliyorum. Bir ara vardı ama kaldırılmış sanırsam. Ancak yazılı sohbete sorununuzu yazdıktan 10-15 dakika içerisinde aramıyorsunuz zaten.

İnternet olarak bir problem yaşamadım. Verdikleri modem gayet kaliteli, herhangi bir hız düşüşü, packet loss, ping sorununda taşa adım.

Son zamlardan sonra bile hâlâ Türkiye için en iyisi olduğunu düşünüyorum açıkçası, hele GigaFiber ise kesinlikle en iyisi.

Teşekkürler.

Gigafiber şu an tüm Türkiye'nin arzuyla beklediği bir fiber. Simetrik 1000-1000 veriliyor ve en iyi ping değerlerine sahip TürkNet, bu TTNET altyapısında olsa bile ping değerlerinde fark görüyorsun; çünkü yurt dışı çıkışları TTNET altyapısında bile kendisine özel, kendi altyapısında daha da iyi oluyor. 1000-1000'lük bir paket için 950 TL çok iyi bir fiyatlandırma. Alabileceğin hizmet konusunda her türlü altyapıya sahipler, diğer İSS firmalarının isimlerini dahi duymadıkları hizmeti TürkNet otomatik veriyor. Yani kısıtlama yok. Düşünme bile, hizmet aktif olduğu anda geçişini yap. Ama ufak bir tavsiye, verdikleri modemi değil de kendin güzel bir modem alıp daha da güzelleştirebilirsin bütçen dahilinde.

VAE uzerinden TurkNet kullanmak fiyat acisindan maalesef mantiksiz artik. Lakin kendi GigaFiber altyapisi simetrik 1000/1000 hiz sundugu icin oldukca iyi. Fiyatini hak eder, gecilir.

Ben 2018'den beri mecburen öyle kullanıyorum. Evet, şu an 950 TL 100-20'lik bir paket için fazla olabilir; ancak kendimi diğer ISS firmalarının boyunduruğu altına aldırtmaktansa fazla para öderim, daha iyi. Ve mahallemde GigaFiber için kazı yapılmaya başlandı. 2-3 ay içinde ben de GigaFiber'li olacağım, artık diğer ISS de olanlar düşünsün :D

Bölgeden bölgeye göre değişir ama ben son zamanlarda TurkNet şikayeti çok görmeye başladım. Daha yeni fiyat 950 TL oldu. Mesela bence yılbaşından sonra da zam gelecek; hesabını ona göre yapın. Taahhütlü internet bu zamanda daha avantajlı.

Türk Telekom'dan hala ucuz. Yıllık ödersen daha da ucuz. Ayrıca "taahhütlü internet bu zamanda daha avantajlı" demişsin, acaba avantajlarını sayar mısın, merak ettim.

Türk Telekom'dan hala ucuz. Yıllık ödersen daha da ucuz. Ayrıca "taahhütlü internet bu zamanda daha avantajlı" demişsin, acaba avantajlarını sayar mısın, merak ettim.
Sabit fiyat garantisi? Ben 18 ay taahhüt yapmıştım 2027'ye kadar sürüyor ilk sene 480'di ikinci sene 600 TL. Ayrıca ''ucuz'' demek komik kaçıyor biraz hiçbir firmanın fiyatı ucuz falan değil. En azından Türknet ya da başka firmalar gibi senede 2 kere zam yemiyorsun ayrıca her insan gidip yıllık ücreti tek seferde ödeyemez.