Dipnot olarak iletmek isterim.
Burada bahsedilen modem değişim şartlarında eksiklik var. Ben Turknet kullandığım dönemlerde istisnasız her akşam 19.00-21.00 saatleri arasında oyunlarda ping yükselmesi ve internette kopmalar yaşıyordum. Defalarca kayıt açıldı, modem resetlendi, güncelleme yapıldı ama çözüm üretemediler. Sorunu Türk Telekom ekibine modemin değiştirilmesi yönünde kayıt açılarak iletildi ancak sorunum yine çözülemedi.
Farklı bir ISS'ye, TT ekibinin taktığı modem ile abonelik yapınca saat 19.00-21.00 arasındaki kopma sorunlarım ortadan kalktı.
Bölgesel altyapı yapısı kötü olabilir. Zaten belirttiğiniz saatler prime time dediğimiz saatler. Yani kullanımın en yüksek olduğu aralık. Santral yoğunluğu kaldıramadığı için kopmalad olmuş olabilir.

Modem değişimi: arızalanan cihaz, vaat edilen hızları kullanıcıya verememesi, yazılım sorunları, güvenlik açığı gibi sebeplerle yapılır. Ayrıca internet üzerinde yapılan şikayetlerde sorunun PS5'in son güncellemesinden sonra olduğunu belirtiyor arkadaşlar. Yani sorun yine ISS'te değil, konsolda :D. Sony'den yeni bir güncelleme beklemek dışında çareniz yok.

Eğer sorunun gerçekten modemde olduğunu düşünüyorsanız THH üzerinden ayıplı mal şikayeti açarak kanıtlar doğrultusunda Türknet'i şikayet edebilirsiniz. O zaman bakarlar.
Superonline'da ping dalgalanması, paket kaybı sebebi ile arıza kaydı açtım. Şebekede ve apartman kutusu bozuktu dendi ve onarımları yapıldı. Sorunum devam edince ise modemi değiştirelim dediler ve değişti. Sorun halen devam ediyor. Modemde kesin olarak arıza var denilmeden modem değişikliği yapıldı yani. Konu sahibi iki kere farklı internet ve farklı modemde sorun yaşamadığını açıklamış. Modemle konsol arasında bir uyuşmazlık mevcut. ISS bu durumda yeni modem verebiliyor ise vermeli yoksa konu sahibi kendisi modem almalı tabi ki. Ancak sorun şu ki konu sahibi modem değişikliği talebini adam akıllı iletememiş bile, sorunda bu zaten. Konsol veya modemin bozuk olması değil, müşteri destek hattı ile adam akıllı iletişim kurulamaması.

Superonline'da ping dalgalanması, paket kaybı sebebi ile arıza kaydı açtım. Şebekede ve apartman kutusu bozuktu dendi ve onarımları yapıldı. Sorunum devam edince ise modemi değiştirelim dediler ve değişti. Sorun halen devam ediyor. Modemde kesin olarak arıza var denilmeden modem değişikliği yapıldı yani. Konu sahibi iki kere farklı internet ve farklı modemde sorun yaşamadığını açıklamış. Modemle konsol arasında bir uyuşmazlık mevcut. ISS bu durumda yeni modem verebiliyor ise vermeli yoksa konu sahibi kendisi modem almalı tabi ki. Ancak sorun şu ki konu sahibi modem değişikliği talebini adam akıllı iletememiş bile, sorunda bu zaten. Konsol veya modemin bozuk olması değil, müşteri destek hattı ile adam akıllı iletişim kurulamaması.
Dediğim gibi ayıplı mal/hizmet altında THH şikayeti yapılabilir.

Benim derdim zaten kesinlikle yeni modem sağlasınlar değil. Ulaşabileyim derdimi anlatayım anlayan birine. İnternette ulaşabilen arkadaşlara modem değişimi ISS tarafından sağlanmış. Gerekirse ben kendim de modem alırım fakat doğal olarak ilk önceliğim sorunumu çözmeleri için ISS'ye ulaşabilmek.

Neden konu altında bu kadar agresif yorumlar geldiğini de anlamadım. Aylık ücret ödeyerek hizmet almaya çalıştığımız şirkete ulaşmak istemem en doğal hakkım diye düşünüyorum

Dediğim gibi ayıplı mal/hizmet altında THH şikayeti yapılabilir.
THH’ ye başvurmasına gerek yok. Verilen modem cihazım ile uyuşmuyor elinizde başka bir model var ise onun ile değişim sağlanabilir mi dese yardımcı olurlar. Ben bahsettiğim gibi ping ve paket kaybı yüzünden arıza kaydı açtırdım. Şebeke ve apartmandaki kutu ile sorun çözülemeyince yeni modem deneyelim dediler. Modem değişince de fark olmadı ancak modem değişmiş oldu. Sorun modemden değilmiş biz yenisini geri alalım demediler.

Benim derdim zaten kesinlikle yeni modem sağlasınlar değil. Ulaşabileyim derdimi anlatayım anlayan birine. İnternette ulaşabilen arkadaşlara modem değişimi ISS tarafından sağlanmış. Gerekirse ben kendim de modem alırım fakat doğal olarak ilk önceliğim sorunumu çözmeleri için ISS'ye ulaşabilmek.

Neden konu altında bu kadar agresif yorumlar geldiğini de anlamadım. Aylık ücret ödeyerek hizmet almaya çalıştığımız şirkete ulaşmak istemem en doğal hakkım diye düşünüyorum
Yapılan yorumlardan anladığım kadarıyla arkadaşlar sorunun müşteri destek hattına ulaşamamaktan ziyade ana sorunun PS5 modem arasında yaşanan uyuşmazlığın olduğunu düşündüler. Nasıl sadece PS5 de yaşanıyorsa PS5 sorunlu diyorlarsa başka internet ve modemde sorunun yaşanmadığını varsayarsak o zaman sorun sadece PS5’ de demek değildir. Şikayetinizi anlayacak bir müşteri temsilcisine ulaşabilirseniz yüksek ihtimalle başka model bir modem ile denemeye geleceklerdir.