Makaleler
3
Yer
Ordu
Bazı yaşadığım olaylar sonrası IP adresimi değiştirtmek istiyorum. Statik IP hizmeti kullanıyordum. Mevcut IP adresini değiştirebilirler mi ulaşırsam? Bu konu hakkında en son 8-9 ay önce kendileriyle konuştuğumda bunu yapamadıklarını, her bölge için belirli IP adresleri olduğunu ve iptal ettirip yeniden aktifleştirsem bile yine aynı IP adresinin gelmesinin mümkün olduğunu söylediler. Ne yapmalıyım?

Bazı yaşadığım olaylar sonrası IP adresimi değiştirtmek istiyorum. Statik IP hizmeti kullanıyordum. Mevcut IP adresini değiştirebilirler mi ulaşırsam? Bu konu hakkında en son 8-9 ay önce kendileriyle konuştuğumda bunu yapamadıklarını, her bölge için belirli IP adresleri olduğunu ve iptal ettirip yeniden aktifleştirsem bile yine aynı IP adresinin gelmesinin mümkün olduğunu söylediler. Ne yapmalıyım?

İllallah ettiren bir konu hocam, bana verdikleri WAN IP 10 veya 100 ile basliyorsa direkt port acamiyorsunuz disariya. Minecraft sunucusu acmak icin 4 saat ugrastiktan sonra bunu fark ettim.

Statik IP icin dedikleri gibi ayni IP gelirse bile essek gibi degistirmek zorundalar, ha o havuzdan gele gele yine ayni IP geliyorsa da buyuk talihsizsiniz hocam 🤣. IP havuzunuzu degistirmek icin talepte bulunabilirsiniz, güvenlik, tehdit vb. gerekceler sunarsaniz belki degistirebilirler. Ancak soyleyeyim kafaniza meteor dusmesiyle eş değer bir olasiliktir bunu yapmalari.

Ornegin: Mevcut statik IP adresimle ilgili güvenlik endişem var. Bu IP'ye özel tehditler alıyorum. Bu nedenle, farklı bir IP havuzundan yeni bir statik IP tahsisi talep ediyorum.

İllallah ettiren bir konu hocam, bana verdikleri WAN IP 10 veya 100 ile basliyorsa direkt port acamiyorsunuz disariya. Minecraft sunucusu acmak icin 4 saat ugrastiktan sonra bunu fark ettim.

Statik IP icin dedikleri gibi ayni IP gelirse bile essek gibi degistirmek zorundalar, ha o havuzdan gele gele yine ayni IP geliyorsa da buyuk talihsizsiniz hocam 🤣. IP havuzunuzu degistirmek icin talepte bulunabilirsiniz, güvenlik, tehdit vb. gerekceler sunarsaniz belki degistirebilirler. Ancak soyleyeyim kafaniza meteor dusmesiyle eş değer bir olasiliktir bunu yapmalari.

Ornegin: Mevcut statik IP adresimle ilgili güvenlik endişem var. Bu IP'ye özel tehditler alıyorum. Bu nedenle, farklı bir IP havuzundan yeni bir statik IP tahsisi talep ediyorum.
Açıkçası değiştirme sebebim FTP sunucuma yemiş olduğum bir tür BTC talebiydi. Nasıl oldu şöyle oldu: ben FTP sunucuma bir dosya için girdim ve depolamadaki tüm dosyalar gizliye alınmış ve her klasörde, ana dizinde "I-HAVE-YOUR-FILES.txt" isimli dosyalar vardı. Baktığımda upload yapılmamış sadece dosya dizininde değişiklik olmuş ve metin belgeleri yerleştirilmişti. Ardından erişim sayısına baktım modem üzerinden ve 1 tanesi VPN olmak üzere 6-7 tane farklı IP'den (Datacenter IP'si) 443 HTTPS portundan 200-100 arası IP başına erişimler vardı ve totalde upload yönünde 30-40 kb/s aktif kullanım mevcuttu. Bunu fark eder etmez önce HTTPS ve HTTP portumu değiştirdim, ardından bağlanmış tüm IP'lere Firewall'dan engel attım ve hatta ne olur ne olmaz diye dışarıdan gelen 443 HTTPS portuna dair tüm gelen istekleri yasakladım. Ancak bu şu demek oluyor ki kullandığım IP sızmış ve bununla olabildiğincr uğraşıyorlar. FTP sunucuma gelirsek, depolamayı anında söktüm ve format attım. Ardından Recuva kullanıp dosyalarımı geri kurtarmayı başardım. Sadece port değişikliği yaptığım için. Başta uzak cihaz erişiminde, sunucu erişimimde ve VPN sunucuma erişimimde sorunlar yaşadım ama bunu hallettim. Deneme amaçlı genel yasağı devre dışı bıraktım ve devre dışı bıraktığım anda yine trafik başladı. Yani IP adresini bulmuşlar kim yapıyorsa artık uğraşıyor kafasına göre. Ben de bu yüzden Statik IP adresimi değiştirme kararı aldım. :)

Açıkçası değiştirme sebebim FTP sunucuma yemiş olduğum bir tür BTC talebiydi. Nasıl oldu şöyle oldu: Ben FTP sunucuma bir dosya için girdim ve depolamadaki tüm dosyalar gizliye alınmış ve her klasörde, ana dizinde "I-HAVE-YOUR-FILES.txt" isimli dosyalar vardı. Baktığımda upload yapılmamış sadece dosya dizininde değişiklik olmuş ve metin belgeleri yerleştirilmişti. Ardından erişim sayısına baktım modem üzerinden ve 1 tanesi VPN olmak üzere 6-7 tane farklı IP'den (Datacenter IP'si) 443 HTTPS portundan 200-100 arası IP başına erişimler vardı ve Total'de upload yönünde 30-40 kb/s aktif kullanım mevcuttu. Bunu fark eder etmez önce HTTPS ve HTTP portumu değiştirdim, ardından bağlanmış tüm IP'lere Firewall'dan engel attım ve hatta ne olur ne olmaz diye dışarıdan gelen 443 HTTPS portuna dair tüm gelen istekleri yasakladım. Ancak bu şu demek oluyor ki kullandığım IP sızmış ve bununla olabildiğincr uğraşıyorlar. FTP sunucuma gelirsek, depolamayı anında söktüm ve format attım. Ardından Recuva kullanıp dosyalarımı geri kurtarmayı başardım. Sadece port değişikliği yaptığım için. Başta uzak cihaz erişiminde, sunucu erişimimde ve VPN sunucuma erişimimde sorunlar yaşadım ama bunu hallettim. Deneme amaçlı genel yasağı devre dışı bıraktım ve devre dışı bıraktığım anda yine trafik başladı. Yani IP adresini bulmuşlar kim yapıyorsa artık uğraşıyor kafasına göre. Ben de bu yüzden Statik IP adresimi değiştirme kararı aldım. :)

Hocam o zaman bunu TurkNet'e kanitlarsaniz %100 olarak IP havuzunuzu degistirirler.

Ha tabii sizin IP'yi bir baskasina verecekler bu sefer onun basi yanacak 🤣