“Hızınızı düşüreceğiz” demelerinin sebebi, hattınızın artık 75 Mbps hızını stabil şekilde kaldıramaması ve modeme gelen sinyalin zayıf olması olabilir.

Bence bir elektrikçi bulup apartmandaki ankastre kutusundan dairenize kadar sıfır bir internet hattı çektirin. Sonuçta TürkNet değil başka bir yerdende hizmet alsanız internetiniz yine aynı hat üzerinden gelecek. Eğer dairenize gelen kabloda sıkıntı var yine sorun yaşayacaksınız.

Turknet, Türk Telekom altyapısında CGNAT kullanıyor. Sizin public IP'nizi engellemesi demek, bir sürü müşterinin daha engellenmesi demek. CGNAT'tan önce yerel IP'niz engellendi desek, müşteri hizmetlerinin bunu yapma yetkisi olduğunu düşünmüyorum.

Bu daha çok teknik bir sorun gibi gözüküyor. Sosyal medya üzerinden kayıt açıp siteye erişemiyorum diyebilirsiniz. LinkedIn üzerinden Turknet CEO'suna yazmayı deneyebilirsiniz.

Performans sorununuza gelecek olursak, VDSL altyapıda maalesef Turknet'in yapabileceği bir şey bulunmuyor. Türk Telekom tarafında oluyor sorunlar %90 ve Türk Telekom'dan başka kimsenin de müdahale yetkisi yok. VDSL maalesef kokuşmuş bir altyapı. Türk Telekom'un 3. taraf İSS'ler üzerindeki politikalarıyla daha da kullanılmaz hale geliyor.

Müşteri hizmetleri kısmında da klasik cevap yazmayı bırakmaları gerektiğine katılıyorum.