Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar değerler bana normal gelmedi 1000 Mbps kullanmaktayım. Wi-Fi'de 300-350 Mbps gösteriyor. Upload hızım ise neden böyle anlamadım. Nişanlıma sordum onun hızı da benimkiyle hemen hemen aynı. Hem upload hem de download da. Bu normal midir?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250123_223534_Chrome.webp
    Screenshot_20250123_223534_Chrome.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 143
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anladım. Maalesef bu kadar yardımcı olabileceğim. Siz bir kayıt açın. Modemi değiştirmelerini, farklı bir cihaz getirimlerini talep ederek şansızını deneyin. Bu cihaz hakkında pek olumlu yorum yok.

Teşekkür ederim destekleriniz için. Son olarak TV'den bakayım dedim. TV de 5 GHz ibaresini gördüm.

Bu şekilde

Yüksek ihtimalle tablet de 5'dir ben en iyisi yarın bir TurkNet'i arayayım.

Anladım. Maalesef bu kadar yardımcı olabileceğim. Siz bir kayıt açın. Modemi değiştirmelerini, farklı bir cihaz getirimlerini talep ederek şansızını deneyin. Bu cihaz hakkında pek olumlu yorum yok.

TurkNet'i aradım ve bana Wi-Fi 6 destekli bir cihaz da denememi önerdiler. Wi-Fi 5'e göre değerlerimin gayet iyi olduğunu söylediler. Ve cidden araştırdım Wi-Fi 5'e göre değerlerim iyiymiş. Üstelik iPhone 7 Plus da denemiştim bu sefer Wi-Fi 6 destekli iPhone 11 deneyeyim dedim ve sonuç ortada. İnanılmaz şekilde arttı değerler. Kısacası Wi-Fi 5 varsa bu değerler normal arkadaşlar. Wi-Fi 6 ise inanılmaz derecede arttırıyor.

Yani sorun modem de veya başka bir şey de değilmiş. Tamamen Wi-Fi kaynaklı arkadaşlar biglinize modem kablo vs hepsi yeterli ve sağlam ve tabii biraz da şans işi herkese iyi sosyaller dilerim.
TurkNet foruma baktığımda çoğu kullanıcı hızdan yana şikayetçi olmuş. Modem arayüzüne girip bakmak lazım. Yapabilir misiniz? Sanırım cihaz pek başarılı değil.

Yapabilirim derseniz tarayıcıya "192.168.1.1" yazın ve girin. Kullanıcı adı ve şifresi soracaktır. Genelde hem şifre hem de kullanıcı adı "admin" olur. Ardından "Kolay menü> Wi-Fi kablosuz ağ" kısmında detaylı Wi-Fi ayarları yer alır. Bir SS paylaşabilir misiniz?

Orayı bizimle paylaşırsanız belki biraz daha yardımcı olabilirim. Emin olmadığımdan SS atmanız sağlıklı olur.

Hocam, cihazınız WI-FI6 destekliyor. Bahsi geçen tabletiniz WI-FI5 destekliyor. Teoride 500-600Mbps civarı bir hızı aynı oda içerisinde alabilirsiniz. Buradan sizin 2.4GHz ağına bağlı olduğunuzu veya modemin otomatik 2.4GHz'e sizi bağladığını düşünüyorum.

Şimdi sizden bir ricam daha var. Kablosuz ağlara bakınca benzer isimde farklı bir ağ var mı? Örnek veriyorum TurkNet 2.4GHz ve TurkNet 5GHz gibi olabilir. Modem ismi yazıyor olabilir. Varsa, aynı şifreyle o ağa bağlanıp test etmenizi öneririm.

Farklı bir alternatif, etikette 1'den fazla Wi-Fi ağ adı olabilir. Oradan da bulup aynı şifreyle bağlanmayı deneyebilirsiniz.

Bir türlü kaç GHz de açtığımı çözemedim. IP7 Plus kullanıyorum. Onda test edeceğim şimdi. Ama onda da yazmıyor. Ve az önce test ettim tabletden saçma şekilde Türk Telekom'dan upload değerlerim düşük çıkarken TurkNet de yine benzer upload hızı çıktı. Netspeed ise TurkNet ile aynı değerleri verdi sanırım Türk Telekom yanlış değerler verdi.

TurkNet foruma baktığımda çoğu kullanıcı hızdan yana şikayetçi olmuş. Modem arayüzüne girip bakmak lazım. Yapabilir misiniz? Sanırım cihaz pek başarılı gibi değil gibi duruyor.

Yapabilirim derseniz tarayıcıya "192.168.1.1" yazın ve girin. Kullanıcı adı ve şifresi soracaktır. Genelde hem şifre hem de kullanıcı adı "admin" olur. Ardından "kolay menü> Wi-Fi kablosuz ağ" kısmında detaylı Wi-Fi ayarları yer alır. Bir SS paylaşabilir misiniz?

Orayı bizimle paylaşırsanız belki biraz daha yardımcı olabilirim. Emin olmadığımdan SS atmanız sağlıklı olur.

Hocam aslında hızdan memnunum bayağı iyi sadece şunu merak ediyorum upload ve download hızım normal midir değil midir tek merakım bu yönde kesilme vs yaşamıyorum uygulama vs de iniyor hemen.

Wi-Fi'de herkes bu değerler normal diyor gittim birkaç yer ile görüştüm.

TurkNet foruma baktığımda çoğu kullanıcı hızdan yana şikayetçi olmuş. Modem arayüzüne girip bakmak lazım. Yapabilir misiniz? Sanırım cihaz pek başarılı değil.

Yapabilirim derseniz tarayıcıya "192.168.1.1" yazın ve girin. Kullanıcı adı ve şifresi soracaktır. Genelde hem şifre hem de kullanıcı adı "admin" olur. Ardından "kolay menü> Wi-Fi kablosuz ağ" kısmında detaylı Wi-Fi ayarları yer alır. Bir SS paylaşabilir misiniz?

Dediğiniz sisteme giriyorum şifre vs girdikten sonra error veriyor hocam saçma bir şekilde modemin şifresini de değiştiremedim bu yüzden.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250124_003636_Chrome.webp
    Screenshot_20250124_003636_Chrome.webp
    25,7 KB · Görüntüleme: 68
  • Screenshot_20250124_003542_Chrome.webp
    Screenshot_20250124_003542_Chrome.webp
    44,2 KB · Görüntüleme: 60
  • Screenshot_20250124_003441_Chrome.webp
    Screenshot_20250124_003441_Chrome.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 68

Teşekkür ederim destekleriniz için. Son olarak TV'den bakayım dedim. TV de 5 GHz ibaresini gördüm.

Bu şekilde

Yüksek ihtimalle tablet de 5'dir ben en iyisi yarın bir TurkNet'i arayayım.

TurkNet'i aradım ve bana Wi-Fi 6 destekli bir cihaz da denememi önerdiler. Wi-Fi 5'e göre değerlerimin gayet iyi olduğunu söylediler. Ve cidden araştırdım Wi-Fi 5'e göre değerlerim iyiymiş. Üstelik iPhone 7 Plus da denemiştim bu sefer Wi-Fi 6 destekli iPhone 11 deneyeyim dedim ve sonuç ortada. İnanılmaz şekilde arttı değerler. Kısacası Wi-Fi 5 varsa bu değerler normal arkadaşlar. Wi-Fi 6 ise inanılmaz derecede arttırıyor.

Yani sorun modem de veya başka bir şey de değilmiş. Tamamen Wi-Fi kaynaklı arkadaşlar biglinize modem kablo vs hepsi yeterli ve sağlam ve tabii biraz da şans işi herkese iyi sosyaller dilerim.

Dosya Ekleri

• 058CB070-A624-4AE4-842B-C9A53D235155.webp
    058CB070-A624-4AE4-842B-C9A53D235155.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 81
  • 00E8FA0C-EE68-49AB-B6FA-55D43728B005.webp
    00E8FA0C-EE68-49AB-B6FA-55D43728B005.webp
    35,4 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
Çözüm