Ekmek
Çalışkan
Selamlar,
TurkNet'in sağladığı ZTE H3601P V9.0 (Yazılım Sürümü: V9.0.0P8_TN2) modemde root erişimi sağlamak ve tam yetkili ayar dosyasını (config) düzenlemek için çalışıyorum ancak bazı güvenlik duvarlarına takıldım. Bugüne kadar denediğim adımlar şunlar:
Son çare olarak kasayı açıp FT232RL ile UART üzerinden firmware'in içine donanımsal olarak girmeden önce yazılımsal yolları tamamen tüketmek istiyorum.
TurkNet'in sağladığı ZTE H3601P V9.0 (Yazılım Sürümü: V9.0.0P8_TN2) modemde root erişimi sağlamak ve tam yetkili ayar dosyasını (config) düzenlemek için çalışıyorum ancak bazı güvenlik duvarlarına takıldım. Bugüne kadar denediğim adımlar şunlar:
- Config Deşifre (Type 4): zte-config-utility ile config.bin dosyasını kırmaya çalıştım. Ancak header'daki imza (signature) bloğu tamamen sıfırlarla (null byte) maskelendiği için araç deşifre edemeyip 0 KB boş XML üretiyor. Manuel olarak olası tüm yazılım sürümü kombinasyonlarını (örn: V9.0.0P8_TN2) imza parametresi olarak enjekte ettim, sonuç başarısız.
- Web Arayüzü (F12) Enjeksiyonları:* HTML kaynağındaki gizli FakePasPasswordalanını görünür hale getirdim ancak sistem root şifresini buraya basmıyor.
- Console üzerinden $.post("/?_type=loginData&_tag=modeswitch_entry", {IF_ModeSwitch:"Root", _sessionTOKEN: _sessionTmpToken}); koduyla yetki yükseltmeyi (Privilege Escalation) denedim. Sunucu 200 OK yanıtı vermesine rağmen arka planda Root yetkisi tanımlanmıyor.
Son çare olarak kasayı açıp FT232RL ile UART üzerinden firmware'in içine donanımsal olarak girmeden önce yazılımsal yolları tamamen tüketmek istiyorum.
- Bu spesifik TurkNet sürümü için AES anahtarını türetecek geçerli imza metnini (salt) çözen var mı?
- Bu sürümlerde hala aktif çalışan gizli .gch bakım sayfaları, Telnet zafiyetleri veya TR-069 ACS Spoofing ile root config basma yöntemleri hakkında tecrübesi olanlardan yardım bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: