Aktif olarak Kablonet altyapısında Superonline Kablonet kullanıyoruz. Daha önceden altyapı yeterli değil diyerek yüksek hız vermedikleri için 35 Mbps paket kullanıyorduk. Ping değerlerim vesaire normaldi, rahatsız etmiyordu. Geçtiğimiz haftalarda taahhüt bittiğinden ve memnun olduğumuzdan hızı 100 Mbps'e yükselterek devam ettik.
Hızı artırdıktan sonra ping, paket kaybı artmaya başladı. Şebekede sorun vardı, tamir edildi denildi, modem değiştirildi ancak sorun devam ediyor. Hız testi yaparken upload gecikmesi aşırı dalgalı ve kesintili, tahminimce bu yüzden oluyor. Yaz aylarında Turknet'ten çok fazla şikayet duymuşuzdur, eminim ki ve hala internette kesinti konusunda çok fazla şikayet düşüyor benim önüme. Sorun ne, neden bu kadar kişide patlak verdi bir anda bilmiyorum.
Arkadaşım kullanıyor ve memnun olduğunu söylüyor. Tecrübe edilen deneyimin bölgeden bölgeye değişkenlik gösterebileceğini biliyorum, fakat bulunduğum bölge de nasıl bir deneyim sunuyorlar en ufak fikrim yok. Turknet tarafında yaşanan sorunlar giderildi mi? Hala devam ediyor mu?