Detaylar
Kim cevapladı?cemkaraca
Yetkin
Wi-Fi olduğu için berbat sanırım. Eğer daha iyi olursa ping açısından, kesinlikle TurkNet'e geçerim.Hız testi ve bufferbloat testinde ciddi fark yaşamazsın ancak, oyunlarda %30 ila %50 arasında ping farkı oluyor. Yurt dışı çıkışları TTNET altyapısından da alsan TTNET ile aynı değil, kendi çıkışlarına aktarıyorlar ve daha kaliteli.
Ama senin de bufferbloat testin berbatmış yaetkileyebilir şahsen
Müşteri hizmetlerini ara 2.500 TL'ye kadar TurkNet karşılıyor.
2500 TL'yi nasıl karşılıyorlar. İnternette araştırdığımda, biz cayma bedelini ödüyormuşuz sonra faturayı TurkNet'e gönderince onlar indirim yapıyormuş. Doğru mu anladım?Kullandığınız operatörü arayıp cayma bedelini öğrenebilirsiniz. TurkNet 2.500 TL'ye kadar cayma bedelini karşılıyorlar.
Son düzenleme:
Evet doğru.2500 TL'yi nasıl karşılıyorlar. İnternette araştırdığımda, biz cayma bedelini ödüyormuşuz sonra faturayı TurkNet'e gönderince onlar indirim yapıyormuş. Doğru mu anladım?
Arantheim
Uzman
Wi-Fi ile yaptıysan okey, kablolu test yaparsın yarı yarıya düşer, ama dediğim gibi bufferbloat konusunda çok ciddi değişmez, onu sen modeminin desteği var ise QoS modundan ayar çekeceksin. Ama diğer konuda oyunlardaki ping konusunda dediğim gibi, hepsini kullandım ve çevremde de anlık olarak TTNET'den Türknet'e ve tam tersini yapanlar da var, net şekilde ciddi ping farkları var. Aynı altyapı olmasına rağmen.Wi-Fi olduğu için berbat sanırım. Eğer daha iyi olursa ping açısından, kesinlikle TurkNet'e geçerim.
2500 TL'yi nasıl karşılıyorlar. İnternette araştırdığımda, biz cayma bedelini ödüyormuşuz sonra faturayı TurkNet'e gönderince onlar indirim yapıyormuş. Doğru mu anladım?
TTNET santral çalışanına da sormuştum bunu, o da teyit etti. Çıkışları farklı, o yüzden pingler değişik dedi.
Arantheim
Uzman
Bu arada şu an girişte TurkNet kutusu var ama daireye çekilen kablo yok. Kurulum için başvurduğumuzda kablo mu çekecekler daireye?
Ara TurkNet'i sorgulat. Altyapı sorgulama da halen GigaFiber çıkmıyor ise daha aktif olmamıştır ama, yaklaşık 6 ila 8 hafta sürüyor. Bizzat ben bu cevabı aldım ve bende bekliyorum
Şu an geçersin TTNET sözleşmesince cayma bedeli sorun olmaz ise, YAPA gelince zaten onlar seni ararlar direk otomatik geçişin yapılır.
Bu arada şu an girişte TurkNet kutusu var ama daireye çekilen kablo yok. Kurulum için başvurduğumuzda kablo mu çekecekler daireye?
Başvuru yapman lazım onun için yoksa kablo çekmiyorlar.
GodOfWar
Uzman
2500 TL'yi nasıl karşılıyorlar. İnternette araştırdığımda, biz cayma bedelini ödüyormuşuz sonra faturayı TurkNet'e gönderince onlar indirim yapıyormuş. Doğru mu anladım?
Doğru evet, eski operatörden faturanız oluşturduktan sonra TurkNet uygulaması üzerinden PDF olarak faturanızını ekliyorsunuz. Gerisini onlar hallediyor.
klaizee
Yetkin
Eğer kimse kullanmıyorsa başvuruyorsun, ilk gelen ekip kutuda sinyal yok diyor. Diğer ekip tahminen 2 - 4 gün içinde geliyor kutuya sinyali açıyor, ardından 1 ila 2 gün içinde diğer ekip geliyor kablonu çekiyor dairene kadar internetin aktif oluyor.Bu arada şuan girişte TurkNet kutusu var ama daireye çekilen kablo yok. Kurulum için başvurduğumuzda kablo mu çekecekler daireye?
cemkaraca
Yetkin
Aksine 2-3 aydır altyapıda GigFiber gözüküyor kendi sitesinde sorguladığımda.Ara TurkNet'i sorgulat. Altyapı sorgulama da halen GigaFiber çıkmıyor ise daha aktif olmamıştır ama, yaklaşık 6 ila 8 hafta sürüyor. Bizzat ben bu cevabı aldım ve bende bekliyorum
Şu an geçersin TTNET sözleşmesince cayma bedeli sorun olmaz ise, YAPA gelince zaten onlar seni ararlar direk otomatik geçişin yapılır.
Sanırım kimse kullanmıyor bizim binada. Dairelere giden herhangi bir kablo göremedim. Sadece kutuya dışardan gelen siyah bi kablo var.Eğer kimse kullanmıyorsa başvuruyorsun, ilk gelen ekip kutuda sinyal yok diyor. Diğer ekip tahminen 2 - 4 gün içinde geliyor kutuya sinyali açıyor, ardından 1 ila 2 gün içinde diğer ekip geliyor kablonu çekiyor dairene kadar internetin aktif oluyor.