Greatest

Uzman
Tamamen sırf millet bilinçlensin ve içimi dökeyim diye paylaşıyorum.

Manisa çok büyük bir nüfusa sahip olmamasına rağmen büyükşehir statüsünde. Ben Uncubozköy’de oturuyorum manisa meydan avm, hastane, üniversite her şey var üst gelir insanlar bözköyde yani. TurkNet, popüler olmaya başladığı ilk zamanlarda birkaç kilometrelik fiber döşediğinde, bölgemiz için ciddi bir talep toplamıştım.

2024 sonu itibariyle veya bu yıl başlarında TurkNet nihayet Manisa merkezine adım attı. Ancak ne zaman altyapı sorgulaması yapsam, neredeyse hiçbir yerde aktif kullanıma açık değil. Sadece tek tük kullanıcılar var. Buna rağmen şehirde her yere reklam panoları asmışlar, israflıktan başka bir şey değil gene.

Şu anda sadece 4 mahallede hizmet veriyorlar ama bu mahalleler genellikle günü kahvede geçiren, internetin “i”sinden bile haberi olmayan yaşlıların ağırlıklı olduğu bölgeler. Yani gerçekten potansiyeli olan yerlere değil, alakasız bölgelere yatırım yapmışlar.

TurkNet şeffaf değil ve açıkçası dürüst de değil, YALANCI.
Türktelekom superonline ne ise türknette onların laciverti.
Ne bölgelerden gelen talepleri gösteriyorlar, ne de değerlendirme süreçlerini şeffaf yürütüyorlar.
Altyapı uygunluğu konusu da ayrı bir muamma; tamamen uydurma bilgilerle geçiştiriliyor.
Belediyeye sordum, Uncubozköy için herhangi bir altyapı kısıtlaması olmadığını, aksine bu tarz yatırımlar için destek verdiklerini söylediler.

Zaten türknet havai çekiliyor ne kazı izni?

TurkNet’in mahalle seçimlerini yapan eşşeği eşşek sudan gelene kadar döveceksin.
planlamayı yapan eşşek resmen tombala çekmiş :rofl:

Gelen bölgelerde neredeyse kimse kullanmıyor. Herkes hâlâ TTNET VDSL veya "Sansürcell" kullanmaya devam ediyor. Zaten bu profildeki insanlara 10 Gbps fiber getirsen de fark etmeyecek, aynı eski bağlantıyı kullanmaya devam edecek beyinsiz çünkü.

İşte manisanın zengin semtleri çember içindeyken ve ihtiyaç olan yerlerken gigafiber getirilen mahalleler:
1000006180.webp

Ayrıca türknetin yalancılığı:
1000006179.webp

Bu gidişle gerçekten dediğim gibi 10yılda sadece OLT parasını bile amorte edemez.

Gelmesi bile sürpriz oturduğum yer İstanbul'un gelişmiş yeri 1 tane bile el atılma yok şansa bağlı.

İstanbuldada çok saçma yerlere gelmiş Esenyurt ne mesela :) peynir ekmek bulamayan adam kullanacak evet.

TurkNet fakirleri seviyor diyeceğim Tam olacak :) fakir internet kullanmasın değil. Operatör iyi bölgelere yatırım yapsınki hem bulunabilirliği yükselsin hem de fiyatı düşsün ama yok.

Valla tombala çekiyorlar.

Türkiyenin baş belası şeffaflık yok işte.

İşinize gelen argümanı ciddiye alıp işinize geleni almazsanız üstüne işinize gelen cevabı doğru sayıp gelmeyeni yalan sayarsanız böyle sonuçlara varmanız gayet normal. Siz fiber internete kavuşamadığınız için sinirli bir arkadaşımızsınız ki sinirlenmenize hak veriyorum. 2025 yılında fiber olmaması rezillik.

Bu firmalar kar odaklı çalışan firmalaradır dolayısıyla yeterli çalışmayı yapmadan, hesabı kitabı yapmadan böyle girişimlerde bulunmazlar. Demek ki sizin yaşlı insanlar yaşıyor, internet ne bilmiyorlar dediğiniz bölgede altyapı yenileme maliyeti ve müşteri potansiyeli kar yapmalarını sağlayacak ve öncelik sağlamalarına sebep olacak bir vaziyette. Ayrıca belediyenizin "biz bunları destekliyoruz" düşüncesini direkt doğru kabul edip Türknet'in size verdiği cevabı yalan saymanız da taraflı olduğunuzun göstergesi. Belediye çalışanının ne demesini bekliyordunuz? Biz 1 sokağa altyapı döşemeleri için 1 milyon₺ ayakbastı parası üstüne de aylık ₺20.000 kira istedik o yüzden bize altyapı yapmadılar demelerini mi? Tabi ki vatandaşın hoşuna gidecek şeyler söyleyecekler. Zaten size cevap veren belediye çalışanları da konu hakkında hiçbir yetkinliği olmayan sadece vatandaşı "pışpışlamak" ile görevli kişiler.

İkincisi de Esenyurt'ta Türknet'in altyapısını genişletmesi gayet mantıklı. Neden? Çünkü yeni bir muhit ve durmadan genişliyor kısaca yeni yol yapılırken direkt kablo geçirebiliyorlar ama sallıyorum Beşiktaş'ta bunu yapamıyorlar çünkü hem altyapı eski hem de belediyeler inanılmaz ücretler istediği için ekonomik getirisi düşük.

Özel bir firmanın ise size başka vatandaşların taleplerini şeffaf bir şekilde göstermesini istemek de gülünç. Hani öyle bir şey yapma haklarının kanunen olmamasını geçtim firma sizin bilgilerinizi başkalarına verse bu sefer şikayet başlığı açarsınız...

İzmir'de 2021 de 10 dk oteye GigaFiber geldi yıl 2025 TurkNet'ten somra binamıza 3 ayrı firma fiber çekti TurkNet bir şey yapmadı.

İşinize gelen argümanı ciddiye alıp işinize geleni almazsanız üstüne işinize gelen cevabı doğru sayıp gelmeyeni yalan sayarsanız böyle sonuçlara varmanız gayet normal. Siz fiber internete kavuşamadığınız için sinirli bir arkadaşımızsınız ki sinirlenmenize hak veriyorum. 2025 yılında fiber olmaması rezillik.

Bu firmalar kar odaklı çalışan firmalaradır dolayısıyla yeterli çalışmayı yapmadan, hesabı kitabı yapmadan böyle girişimlerde bulunmazlar. Demek ki sizin yaşlı insanlar yaşıyor, internet ne bilmiyorlar dediğiniz bölgede altyapı yenileme maliyeti ve müşteri potansiyeli kar yapmalarını sağlayacak ve öncelik sağlamalarına sebep olacak bir vaziyette. Ayrıca belediyenizin "biz bunları destekliyoruz" düşüncesini direkt doğru kabul edip TurkNet'in size verdiği cevabı yalan saymanız da taraflı olduğunuzun göstergesi. Belediye çalışanının ne demesini bekliyordunuz? Biz 1 sokağa altyapı döşemeleri için 1 milyon₺ ayakbastı parası üstüne de aylık ₺20.000 kira istedik o yüzden bize altyapı yapmadılar demelerini mi? Tabii ki vatandaşın hoşuna gidecek şeyler söyleyecekler. Zaten size cevap veren belediye çalışanları da konu hakkında hiçbir yetkinliği olmayan sadece vatandaşı "pışpışlamak" ile görevli kişiler.

İkincisi de Esenyurt'ta TurkNet'in altyapısını genişletmesi gayet mantıklı. Neden? Çünkü yeni bir muhit ve durmadan genişliyor kısaca yeni yol yapılırken direkt kablo geçirebiliyorlar ama sallıyorum Beşiktaş'ta bunu yapamıyorlar çünkü hem altyapı eski hem de belediyeler inanılmaz ücretler istediği için ekonomik getirisi düşük.

Özel bir firmanın ise size başka vatandaşların taleplerini şeffaf bir şekilde göstermesini istemek de gülünç. Hani öyle bir şey yapma haklarının kanunen olmamasını geçtim firma sizin bilgilerinizi başkalarına verse bu sefer şikayet başlığı açarsınız...

Vali tanıdık sordum, sabah akşam oturan muhtarada sordum :)

Fiber getirmek aksine zor bir şey değil koyarsın mahalle merkezine bir dolap olt ve brasıda içine koyup backbone yani omurgaya ya da popa bağlarsın ardından çoklayıp binalara dağıtırsın bu kadar.

Şeffaflıktan kastım ben herkesin talebini ismiyle apartmanıyla göreyim değil neden böyle bir şey istiyeyim?

Mahalle bazlı bir talep (sayısı diyorum 123456) yazılır vatandaş bilgilenir.

Ama yok Türkiye'de çakal veya AKP'li olmazsan olmaz illa bir şeyi saklıyacaksınki çıkarın gitmesin milletin gerçekten haberi olmasın.

Mesela bir gün köşede o saha ekiplerinden birini köşeye çekip göster bana o talepleri desem 1 tane bile çıkmayacağına yemin ederim.

Bu yalancılıktır işte Türkiye bu yüzden gelişmiyor.

Abicim sen şirketsin para kazancaksın neden kazanımıyacağın bir yeri seçip hem kar edemeyip hem de milletin şikayetini çekiyorsun:)

He sen diyorsan o bölgede gerçekten talep varki o çok iş bilen eşek proje ekibi orada altın madeni görmüşki seçmiştir? Zırva. Sırf merak ettiğim için apartmanları bile gezdim daireye çekilmiş anca birkaç konnektör gördüm o kadar yani mahalle kapsamınsa 10 kişi bilemedin 20 kişi kullanıyor mahalle nüfusu 20bin.

Bu tamamen işbilmezlik yalancılıktan başka bir şey değil.
Mesela Superonline'a sansür uyguluyorsunuz deyince hayır öyle bir şey yok demeleri kadar inandırıcı
:)

Vali tanıdık sordum, sabah akşam oturan muhtarada sordum :)

Fiber getirmek aksine zor bir şey değil koyarsın mahalle merkezine bir dolap olt ve brasıda içine koyup backbone yani omurgaya ya da popa bağlarsın ardından çoklayıp binalara dağıtırsın bu kadar.

Şeffaflıktan kastım ben herkesin talebini ismiyle apartmanıyla göreyim değil neden böyle bir şey istiyeyim?

Mahalle bazlı bir talep (sayısı diyorum 123456) yazılır vatandaş bilgilenir.

Ama yok Türkiye'de çakal veya AKP'li olmazsan olmaz illa bir şeyi saklıyacaksınki çıkarın gitmesin milletin gerçekten haberi olmasın.

Mesela bir gün köşede o saha ekiplerinden birini köşeye çekip göster bana o talepleri desem 1 tane bile çıkmayacağına yemin ederim.

Bu yalancılıktır işte Türkiye bu yüzden gelişmiyor.

Abicim sen şirketsin para kazancaksın neden kazanımıyacağın bir yeri seçip hem kar edemeyip hem de milletin şikayetini çekiyorsun:)

He sen diyorsan o bölgede gerçekten talep varki o çok iş bilen eşek proje ekibi orada altın madeni görmüşki seçmiştir? Zırva. Sırf merak ettiğim için apartmanları bile gezdim daireye çekilmiş anca birkaç konnektör gördüm o kadar yani mahalle kapsamınsa 10 kişi bilemedin 20 kişi kullanıyor mahalle nüfusu 20bin.

Bu tamamen işbilmezlik yalancılıktan başka bir şey değil.
Mesela Superonline'a sansür uyguluyorsunuz deyince hayır öyle bir şey yok demeleri kadar inandırıcı
:)

Valinin altyapı ile veya belediye işleri ile bir alakası yok aynı şekilde muhtarın da yok. Muhtara en fazla tadilat vaktinde "hacı orada tadilat olacak millet arabayı çeksin" derler belediye gidip "hacım buraya fiber döşeyecekler ne kadar kira isteyelim" demezler yani alakasını anlamadım. Fiber getirmek dünyada zor değil ülkemizde zor bir şey. Saha ekibinin talepleri göstermek ile alakalı bir yükümlülüğü yok, onlara talep verilmesine gerek yok. Tekrar söylüyorum firmanın da talebe uygun altyapı çekmek gibi bir zorunluluğu yok. X belediyesi der ki kardeşim gel bize altyapı çek kira falan istemiyoruz ama şimdi çek çünkü yeni asfalt atacağız Türknet'te müşterisi olmadığı halde koşa koşa yapar çünkü asıl maliyet belediyelere ödenen ücretler zaten. Yani olay "bu bölgede 200 talep var hadi döşeyelim" diyerek 1-2 ekip yollayarak yapılacak bir şey değil. Türk Telekom ve işbilmez belediyeler eli ile bu olaylar aşırı zorlaştırılıyor.

Valinin altyapı ile veya belediye işleri ile bir alakası yok aynı şekilde muhtarın da yok. Muhtara en fazla tadilat vaktinde "hacı orada tadilat olacak millet arabayı çeksin" derler belediye gidip "hacım buraya fiber döşeyecekler ne kadar kira isteyelim" demezler yani alakasını anlamadım. Fiber getirmek dünyada zor değil ülkemizde zor bir şey. Saha ekibinin talepleri göstermek ile alakalı bir yükümlülüğü yok, onlara talep verilmesine gerek yok. Tekrar söylüyorum firmanın da talebe uygun altyapı çekmek gibi bir zorunluluğu yok. X Belediyesi der ki kardeşim gel bize altyapı çek kira falan istemiyoruz ama şimdi çek çünkü yeni asfalt atacağız TurkNet'te müşterisi olmadığı halde koşa koşa yapar çünkü asıl maliyet belediyelere ödenen ücretler zaten. Yani olay "bu bölgede 200 talep var hadi döşeyelim" diyerek 1-2 ekip yollayarak yapılacak bir şey değil. Türk Telekom ve işbilmez belediyeler eli ile bu olaylar aşırı zorlaştırılıyor.

Bak işte kendin ağzınla söyledin abicim talebe göre yapılmıyor işte, o zaman neden sitene talep sistemi koyup herkesi yoksa GigaFiber istiyorum talep doldurtmasını istiyorsunki?
Buradaki sorun işte bu yalancılık ve akpcilik kafası saklaki senden bir şey gitmesin.
Belediye de beş para etmez ama yeni Manisa'ya yani CHP başkanı geldi geldiğinden beri eski rezil hırsız başkan yol alınca etraf düzenli temizleniyor insanlar bilgilendiriyor. Bu ülkede bir şirket hırsızssa veya yalancıysa ayakta kalıyor zaten yoksa olmaz. İsslerde aynı şekil bak mesela TurkNet'in o yazdığı altyapı getirilmesi TALEP YOĞUNLUĞUNA ve ALTYAPI UYGUNLUĞUNA göre belirlenmektedir. Şimdi yani bu cevap dürüst ol sana ne kadar samimimi ve şeffaf geliyor yani bana göre Superonline müşteri hizmetlerini aradığında sansür uyguluyorsunuz dediğimde hayır öyle bir şey yok kısıtlama yok son hız demeleri ile aynı şey.

Neyse konu gitgide başa gidiyor sorunun köküne yani kanser AKP'ye.

Bak işte kendin ağzınla söyledin abicim talebe göre yapılmıyor işte, o zaman neden sitene talep sistemi koyup herkesi yoksa GigaFiber istiyorum talep doldurtmasını istiyorsunki?
Buradaki sorun işte bu yalancılık ve akpcilik kafası saklaki senden bir şey gitmesin.
Belediye de beş para etmez ama yeni Manisa'ya yani CHP başkanı geldi geldiğinden beri eski rezil hırsız başkan yol alınca etraf düzenli temizleniyor insanlar bilgilendiriyor. Bu ülkede bir şirket hırsızssa veya yalancıysa ayakta kalıyor zaten yoksa olmaz. İsslerde aynı şekil bak mesela TurkNet'in o yazdığı altyapı getirilmesi TALEP YOĞUNLUĞUNA ve ALTYAPI UYGUNLUĞUNA göre belirlenmektedir. Şimdi yani bu cevap dürüst ol sana ne kadar samimimi ve şeffaf geliyor yani bana göre Superonline müşteri hizmetlerini aradığında sansür uyguluyorsunuz dediğimde hayır öyle bir şey yok kısıtlama yok son hız demeleri ile aynı şey.

Neyse konu gitgide başa gidiyor sorunun köküne yani kanser AKP'ye.

Cidden sorunun kökü AKP yani başka açıklaması yok içimi döktün.