TurkNet ekibine 31 Aralık'ta 2 Ocak'ta gelmeleri için randevu aldık, bugün geldiler ancak sanırsam fiberi Türk Telekom'un kendi kablosundan vermeleri gerekliymiş. Bu yüzden kutuyu binanın kapısına değil, bina içerisindeki Türk Telekom fiber kutusunun yanına alınması gerektiğini söylediler. Böylelikle bina içi tekrar kablo çekilmeden direkt GigaFiber hizmeti alabilecektik. Bana garip geldi açıkçası ben yine TurkNet'in kablo çekmesini beklerdim. Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu? Ne düşünüyorsunuz?
Detaylar
Kim cevapladı?Androidin50tonu
Yetkin
Muhtemelen fiber kablo bina içindeki ankastrede sonlanacak. Daha önce Türk Telekom ekiplerinin dairenize çekmiş olduğu CAT kablo ile dairenize internet gelecektir. Bu aslında Türk Telekom altyapısını kullanmak sayılmaz.
Son düzenleme:
Normal. Ülkedeki tüm ISS'ler artık Türk Telekom altyapısını kullanıyorlar.
Ama GigaFiber'den söz ediyoruz. Saha dolabı ve kablolar zaten TurkNet'e ait. Yani altyapı TurkNet'in. Biz önceden TurkNet'ten hizmet alıp Türk Telekom altyapısı kullanıyorduk. Ancak şimdi GigaFiber geldi ve TurkNet kablo çekmek istemeyip Türk Telekom kutusundaki bizim dairenin portundaki kabloyu çıkartıp kendi kutusuna takmak istiyor. Bu sayede ekstra binaya kablo çekilmemiş olacak. Mantıklı mı? Yani fikir almak istiyorum. Anormallik var ise TurkNet'e belirteceğim.
Muhtemelen fiber kablo bina içindeki ankastrede sonlanacak. CAT kablo ile dairenize internet gelecektir. Bu aslında Türk Telekom altyapısını kullanmak sayılmaz.
Hayır. GigaFiber FTTH kullanmakta. Herhangi bir binaya Switch, patch ya da router konulmadı. ODFK kutusu var ve oradan dairelere ulaşacak.
Son düzenleyen: Moderatör:
Var. Biz şu an Türk Telekom altyapısındayız ve aynı zamanda TurkNet'ten hizmet alıyoruz ama şu an GigaFiber geldi ve Türk Telekom altyapısı yerine TurkNet'e geçiş yapıyoruz.
Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
İşi kolaya getirmeye çalıştırmışlar. Normalde Turk Telekom'un çektiği kabloyu kullanamazlar.
TurkNet'in kendi kutusundan çektiği kablo normalde çelik zırhlı beyaz fiber drop kablo. Turk Telekom'un çektiği ise içi boş ve daha hassas kablo.
Gelen ekip zaten kablo çekili diye o kabloyu kullanacak muhtemelen ama bence iyi bir şey deği bu. Ayrıca Turk Telekom bunu bilse mutlu olmaz. TurkNet'in bahsettiğim beyaz çelik zırhlı kabloyu çekmesi daha iyi olur.
TurkNet'in kendi kutusundan çektiği kablo normalde çelik zırhlı beyaz fiber drop kablo. Turk Telekom'un çektiği ise içi boş ve daha hassas kablo.
Gelen ekip zaten kablo çekili diye o kabloyu kullanacak muhtemelen ama bence iyi bir şey deği bu. Ayrıca Turk Telekom bunu bilse mutlu olmaz. TurkNet'in bahsettiğim beyaz çelik zırhlı kabloyu çekmesi daha iyi olur.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet