Bir forumda SNR değeri ile alakalı bir yazı buldum hocam bir bakar mısınız?
Boşuna SNR ayarı yapmak için yeni cihaza para vermeyin bence. Bunu hemen her cihazda yapabiliyorsunuz. Örneğin yaklaşık 10 yıllık AirTies 5650 modemde telnet üzerinden; kullanıcı adı: Root şifre: Kendi şifreniz şeklinde telnet bağlantısı kurup, aşağıdaki örnek komutlarla sabitleme yapmak mümkün.

Xdslctl info --vendor

Mesela 50/8 Mbps profili.

Xdslctl configure --maxdatarate 51200 8192 100000.

Kod ile hiç denemedim. @Recep Baltaş hocam daha iyi bilir.

Aynı gerekçeyi bana da Türk Telekom sundu. "Binanın altyapısı 100 Mbps desteklemiyor, onu 75'e düşürelim."

Hahaha, sen bana bu interneti verirken bilmiyor muydun buranın altyapısını? Başlarından savmak için yalanlarına yalan katıyorlar diye düşünüyorum.

Turkcell Superonline Fiber'in 200 Mbps'lik paketine geçtim, sorunsuz kullanıyorum.

Aynı gerekçeyi bana da Türk Telekom sundu. "binanın altyapısı 100 Mbps desteklemiyor, onu 75'e düşürelim."

Hahaha, sen bana bu interneti verirken bilmiyor muydun buranın altyapısını? Başlarından savmak için yalanlarına yalan katıyorlar diye düşünüyorum.

Turkcell Superonline Fiber'in 200 Mbps'lik paketine geçtim, sorunsuz kullanıyorum.

Bende de VDSL var gerçek fiber olsa zaten bu tarz kısma sorunları olmuyor. Bende de TurkNet var sürekli düşürme derdindeler. 70 75 alırken 35 45 veriyorlar. Kendim modem ayarı ile çözüyordum bağlantı sorunu yaşadığımda.

VDSL2'nin can sıkan tarafı da bu işte, her zaman düzgün çalışmıyor.

SNR Marjini ile oynayın evet ama o değerleri kaldırabilecek modem gerek. @EkmekArasiSSD belki bir şeyler bilir.

VDSL2'nin can sıkan tarafı da bu işte, her zaman düzgün çalışmıyor.

SNR Marjini ile oynayın evet ama o değerleri kaldırabilecek modem gerek. @EkmekArasiSSD belki bir şeyler bilir.
Aktifte P2812 kullanıyorum ve bu modem rahat yapabiliyor. Keenetic ve ASUS'da yapabiliyor. SNR marjı ise 22 civarı ise daha çok ileri gidebilir bu hat. Tenda modemde bu özellik mevcut değil. Keenetic ve ASUS ikilisinden biri tercih edilebilir. En ulaşılabilir seçenek Keenetic şu an. Ancak MediaTek SoC olması gerekenden az verebilir ama yine de rahat verebiliyor, alabiliyor hızı.