SunseTTime

Uzman
Makaleler
1
Yer
Fethiye
Arkadaşlar merhaba,

28.01.2019 tarihinde başlatılan TurkNet aboneliğim sırasında, gerekli olduğu belirtilerek tarafıma bir sabit telefon numarası (ses hizmeti) tanımlanmıştı. Bu hattı bir dakika bile kullanmadım. Ancak aboneliğimin ilk gününden bu yana her ay faturama “telefon hizmeti” ücreti yansıtıldığını düşünüyorum. Geçen aylara baktığımda 75 TL olan bu ücret, Ağustos 2025 itibarıyla 150 TL’ye yükseltilmiş. Bu durumu, internet paketim 699 TL olması gerekirken, Ağustos 2025 faturamda 849,90 TL tutarını görünce fark ettim.

Yaklaşık 6,5 yıldır kullanılmayan bu telefon hizmeti için düzenli olarak ücret tahsil edilmesi ciddi bir mağduriyet. Konu ile ilgili 08.08.2025 tarihinde destek kaydı oluşturdum, bir kez arandım ancak ulaşamadıkları için görüşme sağlanamadı. Yazılı olarak ise, “12 aylık kampanyaya katılıp ödeme yaptıktan sonra telefon hattınız iptal olursa ücret iadesi yapılır, fakat yalın internete geçerseniz kampanyadan yararlanamazsınız” şeklinde bir cevap aldım. Ancak bu yanıt, ne geçmişe dönük tahsil edilen ücretler ne de telefon hattının iptali konusunda net bir bilgi içermektedir. Ayrıca, müşteri hizmetleriyle olan yazışmalarım ve örnek faturalarım elimde mevcuttur.

Kullanılmayan ses hizmetinin derhal iptal edilmesi, 2019’dan bu yana tahsil edilen tüm telefon hizmeti ücretlerinin iadesi ve Ağustos 2025 faturamdaki 150 TL’lik telefon ücreti farkının silinmesi şeklinde talepte bulundum. Ayrıca, artık 12 aylık peşin ödeme kampanyasına katılmak istemediğimi, önceliğimin bu haksız ücretin kaldırılması olduğunu da belirttim.

Şikayetvar'a yazdım iki üç gün oluyor hala tarafıma bir dönüş yapılmadı. Mevzu paranın büyüklüğü küçüklüğü değil. İki gün parayı geç yatırsak hız düşürmeyi biliyorlar, ama kullanıcı mağdur olduğunda ne hikmetse hiçbir şekilde destek göremiyor. Böyle bir dünya yok. Birkaç gün daha bekleyeceğim cevap gelmezse BTK üzerinden de başvuru oluşturacağım.

Eskiden olsa herkese önerdiğim firmada geldiğim son nokta bu. Sizleri bilgilendirmek ve uyarmak istedim...

Arkadaşlar merhaba,

28.01.2019 tarihinde başlatılan TurkNet aboneliğim sırasında, gerekli olduğu belirtilerek tarafıma bir sabit telefon numarası (ses hizmeti) tanımlanmıştı. Bu hattı bir dakika bile kullanmadım. Ancak aboneliğimin ilk gününden bu yana her ay faturama “telefon hizmeti” ücreti yansıtıldığını düşünüyorum. Geçen aylara baktığımda 75 TL olan bu ücret, Ağustos 2025 itibarıyla 150 TL'ye yükseltilmiş. Bu durumu, internet paketim 699 TL olması gerekirken, Ağustos 2025 faturamda 849,90 TL tutarını görünce fark ettim.

Yaklaşık 6,5 yıldır kullanılmayan bu telefon hizmeti için düzenli olarak ücret tahsil edilmesi ciddi bir mağduriyet. Konu ile ilgili 08.08.2025 tarihinde destek kaydı oluşturdum, bir kez arandım ancak ulaşamadıkları için görüşme sağlanamadı. Yazılı olarak ise, “12 aylık kampanyaya katılıp ödeme yaptıktan sonra telefon hattınız iptal olursa ücret iadesi yapılır, fakat yalın internete geçerseniz kampanyadan yararlanamazsınız” şeklinde bir cevap aldım. Ancak bu yanıt, ne geçmişe dönük tahsil edilen ücretler ne de telefon hattının iptali konusunda net bir bilgi içermektedir. Ayrıca, müşteri hizmetleriyle olan yazışmalarım ve örnek faturalarım elimde mevcuttur.

Kullanılmayan ses hizmetinin derhal iptal edilmesi, 2019'dan bu yana tahsil edilen tüm telefon hizmeti ücretlerinin iadesi ve ağustos 2025 faturamdaki 150 TL'lik telefon ücreti farkının silinmesi şeklinde talepte bulundum. Ayrıca, artık 12 aylık peşin ödeme kampanyasına katılmak istemediğimi, önceliğimin bu haksız ücretin kaldırılması olduğunu da belirttim.

Şikayetvar'a yazdım iki üç gün oluyor hala tarafıma bir dönüş yapılmadı. Mevzu paranın büyüklüğü küçüklüğü değil. İki gün parayı geç yatırsak hız düşürmeyi biliyorlar ama kullanıcı mağdur olduğunda ne hikmetse hiçbir şekilde destek göremiyor. Böyle bir dünya yok. Birkaç gün daha bekleyeceğim cevap gelmezse BTK üzerinden de başvuru oluşturacağım.

Eskiden olsa herkese önerdiğim firmada geldiğim son nokta bu. Sizleri bilgilendirmek ve uyarmak istedim...

Hocam tam olarak mevzuyu anlamadım adamlar sana bir hizmet satıyor sende kabul ediyorsun? Sonra da ücret iadesi istiyorsun? Hizmeti kulllanıp kullanmaman önemli değil ki onay verip alırsan ödersin. Kullanıp kullanmamak senin kararın bu firmayı alakadar etmez. Ha yine de hiç kullanmadığın bir şey için para ödemen hoş olmamış ama keşke ilk başta arayıp konuşup iptal ettirseydin. Şimdi iş işten geçmiş ne iade alırsın ne de başka bir şey şimdilik iptal ettirde bir sonraki ay ödeme bari.

Şirket savunmak istemem lakin abone olurken zaten size soruluyor sürekli yalın internet mi yoksa sabit telefon ile mi alacaksınız diye. Ayrıca kullanıcı panelinizde de yazıyor zaten.
1755028969537.webp

Ben TurkNet'e geçen tüm çevreme başvuru sırasında sabit telefon ister misiniz diye sorduklarında, almayın diyorum zaten herkesin elinde telefon var yani. TurkNet en azından söylüyor, Türk Telekom daha beter söylemeden bir sürü paket satıyorlar kimse onları kullanıyor mu? İade yapılacağını düşünmüyorum pek. Ama THH ile şansınızı deneyebilirsiniz. Eğer iade alırsanız bunu tüm diğer firmalara da uyarlancak şekilde herkes kullanmadığı ama faturada ödediği hizmetin parasını geri almak için emsal olmasını isterim. Herkes faydalansın bu iadeden.

Bu arada faturayı 1 gün geciktirince interneti komple kapatan tek firma aklıma geliyor oda TTNET (Türk Telekom).

Şirket savunmak istemem lakin abone olurken zaten size soruluyor sürekli yalın internet mi yoksa sabit telefon ile mi alacaksınız diye. Ayrıca kullanıcı panelinizde de yazıyor zaten.
Eki Görüntüle 172962
Bana en başta telefon hizmetinin göstermelik de olsa zorunlu olduğu belirtildi o an için sorgulamadan üyelik açtırdık. Bunun ekstra bir ücretlendirmesi olacağı da belirtilmemişti. Dense zaten kullanmayacagımız bir telefon hizmetini neden isteyelim. Ufak meblağlar olduğu için geçen aya kadar dikkatimi çekmemişti, fakat kullanılmayan bir telefon hizmetine yönelik bu ay için 150 TL faturama ekleme yapılmış.

Hadi bak diyebilirsin kardeşim kontrol etseydin faturanı onca yıl aklın neredeydi eyvallah derim. Ama bana bir dönüş yapıp son ayınızı iptal edelim bile demiyorlar. Ki ben zaten eski fazla ödemeleri bir tarafa bırakıp sadece mevcut ses hizmetini iptal ettirmek istedim, iki günde yapamadılar 12 aylık 499TL kampanyasından faydalanamadım. Verdikleri cevap talebiniz kabul edilirse ses hizmeti tarafınıza iade edilir. Ne geçmiş ödemelerime dair iade olur olmaz diyorlar ne de ses hizmetinin iptal olacagına dair net bir bilgi. Ben de o yüzden 12 aylık kampanyaya katılmadım. 4 gün oldu hala arayan yok Şikayetvar'a yazdım hala bir dönüş yok. Savunulacak bir tarafları oldugunu dusunmuyorum.

Hocam tam olarak mevzuyu anlamadım adamlar sana bir hizmet satıyor sende kabul ediyorsun? Sonra da ücret iadesi istiyorsun? Hizmeti kulllanıp kullanmaman önemli değil ki onay verip alırsan ödersin. Kullanıp kullanmamak senin kararın bu firmayı alakadar etmez. Ha yine de hiç kullanmadığın bir şey için para ödemen hoş olmamış ama keşke ilk başta arayıp konuşup iptal ettirseydin. Şimdi iş işten geçmiş ne iade alırsın ne de başka bir şey şimdilik iptal ettirde bir sonraki ay ödeme bari.
Zaten başta konu iade talebi değildi onlar bu raddeye gettiriyor beni. Mesele net bir dönüş alamamam. Aramıyorlar, bilgilendirmiyorlar..

Ben TurkNet'e geçen tüm çevreme başvuru sırasında sabit telefon ister misiniz diye sorduklarında, almayın diyorum zaten herkesin elinde telefon var yani. TurkNet en azından söylüyor, Türk Telekom daha beter söylemeden bir sürü paket satıyorlar kimse onları kullanıyor mu? İade yapılacağını düşünmüyorum pek. Ama THH ile şansınızı deneyebilirsiniz. Eğer iade alırsanız bunu tüm diğer firmalara da uyarlancak şekilde herkes kullanmadığı ama faturada ödediği hizmetin parasını geri almak için emsal olmasını isterim. Herkes faydalansın bu iadeden.

Bu arada faturayı 1 gün geciktirince interneti komple kapatan tek firma aklıma geliyor oda TTNET (Türk Telekom).
Cevap vermeleri yetecek, eskiden türknet çok ilgili idi. Artık aradığında muhattap bile bulamıyorsun. Bak bir sorun yaşıyorum 4 gündür tık yok.

Son düzenleme:
TurkNet'in müşteri hizmetleri kötü kimse iyi diyemez bunda hemfikiriz. Türk Telekom'un ki çok iyi ama verdikleri internet leş (aldıkları parayı saymıyorum), buna rağmen hangisini istersin diye sorarsan TurkNet derim ben çünkü Türk Telekom'dan çok çektim zamanında. Mecbur kalınmadıkça kullanılmaması gereken bir firma.

TurkNet'in müşteri hizmetleri kötü kimse iyi diyemez bunda hemfikiriz. Türk Telekom'un ki çok iyi ama verdikleri internet leş (aldıkları parayı saymıyorum), buna rağmen hangisini istersin diye sorarsan TurkNet derim ben çünkü Türk Telekom'dan çok çektim zamanında. Mecbur kalınmadıkça kullanılmaması gereken bir firma.
Aynı fikirdeyim. Yıllar önce Türk Telekom kullandık hem pahalıydı hem de internet kötüydü. Turknet ilk bir iki sene gerek musteri hizmeti gerekse internet kalitesi noktasında bizi çok memnun etti. Karantinadan beri muhatap bulamamaya basladik. Hatta karantina bitmişti ama arıza bildirimi oluşturmak istediğinde hala "bugünlerde evde daha çok vakit geçiriyoruz bundan kaynaklı..." klasik sesli mesaj bizleri karsiliyordu. Geçen günkü yaşadığım olay biraz tadımı kaçırmasa direkt olarak bırakmak istediğim bir firma değil Turknet. En kötü yarın bir kere daha desteğe basvururum napalim artık..

VDSL2 alıyorsan Yalın DSL (nDSL) değil de PSTN'li DSL (Klasik DSL) vermiş olmalılar, bu zamanda kimse PSTN DSL vermez (Sen istemedikçe).

Aslında arkadaşların da dediği gibi yapabilirdin.

TurkNet dssteğe başvur bakalım ne diyecekler.

VDSL2 alıyorsan Yalın DSL (nDSL) değil de PSTN'li DSL (Klasik DSL) vermiş olmalılar, bu zamanda kimse PSTN DSL vermez (Sen istemedikçe).

Aslında arkadaşların da dediği gibi yapabilirdin.

TurkNet dssteğe başvur bakalım ne diyecekler.
Sen istemedikçe vermez ne demek? O kadar uzunca yazdim açıkladım başta göstermelik de olsa bir telefon numarası üzerinden işlem yapmamız gerekiyor dediler açtılar. Biz sabit hat bile kullanmıyoruz neden talep edelim bunu. Her neyse, geçmişe dönük olayları çok sorgulamıyorum, şu anki güncel sorunuma destek çıkmamalari esas mesele.

Dün değil evvelsi gün 499tl 12 aylık kampanyasinin son günüydü. Destek talebimin de ikinci günüydü sırf net bir dönüş yapıp ses hizmetini iptal etmedikleri için kampanyadan faydalanamadim. Sonrasında bir kere aradılar ben müsait değildim o an dönemedim, bir kere daha ne arama yapıldı ne de mesaj ile net bir bilgi verildi.

Şu anki durum tamamen musteri hizmeti kaynaklı. Yarın tekrar destek talebi olusturacagim.

Sen istemedikçe vermez ne demek? O kadar uzunca yazdim açıkladım başta göstermelik de olsa bir telefon numarası üzerinden işlem yapmamız gerekiyor dediler açtılar. Biz sabit hat bile kullanmıyoruz neden talep edelim bunu. Her neyse, geçmişe dönük olayları çok sorgulamıyorum, şu anki güncel sorunuma destek çıkmamalari esas mesele.

Dün değil evvelsi gün 499tl 12 aylık kampanyasinin son günüydü. Destek talebimin de ikinci günüydü sırf net bir dönüş yapıp ses hizmetini iptal etmedikleri için kampanyadan faydalanamadim. Sonrasında bir kere aradılar ben müsait değildim o an dönemedim, bir kere daha ne arama yapıldı ne de mesaj ile net bir bilgi verildi.

Şu anki durum tamamen musteri hizmeti kaynaklı. Yarın tekrar destek talebi olusturacagim.
1 saat canlı desteğe bağlanmaya çalıştım dönüş yok. En azından arayın dedim arayan da yok. Üç kere canlı desteğe bağlanmaya çalıştım diyebilirim. Yani paket değişikliği için bile muhatap bulamıyorum. Harikalar gerçekten.

Son düzenleme: