İnsan

Başarılı
Birkaç aydır Türk Telekom altyapısında TurkNet üzerinden 1 Gbps kullandım. Şunu fark ettim. TürkNet, 1 Gbps hız için ek ücreti faturaya yansıtıyor ama ödeme almıyor. 1 yıllık sözleşmemiz vardı. Acaba ek ücret yıllık ödemeden mi kesiliyor? Bunu nasıl anlarız? Faturayı inceledim ama nasıl kesinti yaptıklarını çözemedim. Süre de kısalmadı.

Birkaç aydır Türk Telekom altyapısında TurkNet üzerinden 1 Gbps kullandım. Şunu fark ettim. TürkNet, 1 Gbps hız için ek ücreti faturaya yansıtıyor ama ödeme almıyor. 1 yıllık sözleşmemiz vardı. Acaba ek ücret yıllık ödemeden mi kesiliyor? Bunu nasıl anlarız? Faturayı inceledim ama nasıl kesinti yaptıklarını çözemedim. Süre de kısalmadı.
Nasıl yani? Normalde ne kadar veriyodunuz, şimdi ne kadar veriyosunuz?

Birkaç aydır Türk Telekom altyapısında TurkNet üzerinden 1 Gbps kullandım. Şunu fark ettim. TurkNet, 1 Gbps hız için ek ücreti faturaya yansıtıyor ama ödeme almıyor. 1 yıllık sözleşmemiz vardı. Acaba ek ücret yıllık ödemeden mi kesiliyor? Bunu nasıl anlarız? Faturayı inceledim ama nasıl kesinti yaptıklarını çözemedim. Süre de kısalmadı.

Ek ücret, yıllık sözleşmeye dahil olduğu için faturada görünse de sizden alınmıyor. Süre değişmemişse zaten ödenmiş demektir.
Sözleşme / paket detayları bölümünde 1 Gbps hizmetin yıllık paket kapsamında olup olmadığını görebilirsin.

Merhaba, benim apartmanıma da Türk Telekom tarafından FTTH altyapı getirildi. Ben de bu hizmeti sizin gibi TürkNet üzerinden almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz? Herhangi bir sorun yaşadınız mı?

Kurulum yaparken herhangi bir ücret aldılar mı? Birde modem olarak ne verdiler veya biz kendi modemimizi kullanabiliyor muyuz?

Merhaba, benim apartmanıma da Türk Telekom tarafından FTTH altyapı getirildi. Ben de bu hizmeti sizin gibi TürkNet üzerinden almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz? Herhangi bir sorun yaşadınız mı?

Kurulum yaparken herhangi bir ücret aldılar mı? Birde modem olarak ne verdiler veya biz kendi modemimizi kullanabiliyor muyuz?
Merhaba, ben yıllardır TürkNet kullanıyorum. Aldığımızda kurulum ücreti bulunmuyordu. Fiber altyapı üzerinden ücretsiz kurulum sağlayıp fiber modem teslim ettiler.

100 Mbps ile başladık. Türk Telekom üzerinden 1 Gbps hız imkanı sunduklarında denedik. Kablolu 930 Mbps civarı hız veriyor fakat gayet yeterli diyebiliriz. Bu hıza ulaşmak için modeminin, cihazının ve depolama biriminin en az 1 Gbps hızı desteklemesi lazım. Ayrıca GPON ile modem arasına bağlanan kablo da en az 1 Gbps hız desteklemeli. Bunun gibi birçok detayı araştırarak geçiş sağlamalısın.

1 Gbps hız konusunda şunu söyleyebilirim. Birçok web sitesi 1 Gbps hız vermiyor. Bazı sitelerde 1 Gbps hıza ulaşabilirsin. Günlük hayatta pek bir fark olmasa da özellikle geniş ailelerde internetin hızının düşmemesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Kurulum ücreti dairenin durumuna göre değişiyor. Daha öncesinde tüm dairelere fiber döşendiği için her daire belli bir ücret ödedi. Sonrasında TurkNet tarafında ekstra ücret çıkmadı fakat daireye fiber kablo döşenmediyse döşeme ücreti alınıyor. Yine de TurkNet yetkilileriyle iletişime geçip net bilgi almanı öneririm.

Türk Telekom altyapısında Türk Telekom ekibi gelip modem teslim ediyor. Biz kurulum yapalı yıllar olduğu için belki şu anda değişmiş olabilir. Bir ara internette firma tarafından yeni modem bağlama zorunluluğunun kalkacağı haberi geziyordu. Müşteri temsilcisi ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsin.