Ethereal Librium

Başarılı
TurkNet 100 Mbps kullanıyorum ve aylık 700 TL ödüyorum. Açıkçası taahhütsüz kullanmanın bir artısını görmedim, zira bu onlara istedikleri zaman zam yapma hakkını veriyor. İlk geçtiğim sene mükemmeldi ama bu zam işinin suyunu çıkardılar maalesef. Yılbaşından sonra da kesin zam bekliyorum. Bu sebeple aynı fiyata Superonline 1000 Mbps internet veriyor, 12 ay taahhüt ile. Sizin tavsiyeniz nedir? Superonline kullanan var mı? Şikâyeti, sorunu olan oldu mu?

Değmez. Hayatının hatasını yaparsın.

Eğer 7/24 indirme yapmıyorsan pişman olursun. Ki SuperOnline'ın 1000 Mbps'i stabil 120 MB/s değil. Dalgalı. Sansür ve DPI olunca böyle oluyor.

Ama TurkNet'in 100 Mbps'i stabil 12 MB/s. Ayrıca DPI yok, sansür yok, ping'ler harika. 10 katı daha yavaş ama 10000 katı daha iyi hizmet. Ben 1000 Mbps SuperOnline iptal edip 100 Mbps TurkNet'e geçtim. Senin dediğinin tersini yaptım.

Senin için hangisi daha önemli karar ver. Kaliteli internet deneyimi mi yoksa yüksek hız (tartışılır) ama rezil hizmet mi?

Bahsettiğin TurkNet 100 Mbps fiber mi yoksa VDSL mi?

Kullanıcısına PPPoE bilgilerini bile vermeyen sansürcü zihniyet firmaya geçilmez. İstese 10G versin. Nokta, imzamı atarım. Biz boşuna SansürOnline demiyoruz.

TurkNet'te kalırdım. Adamlara sansüronline diye bir lakap takılmış. Modem veriyorlar kullanıcı adı şifresini vermiyorlar. Fiber seçeneği için düşünülebilir ama 100 Mbit düşük bir hız diyemem kullanımınıza bağlı. Ben geçmezdim. Oyunlar içinde türknet daha iyi.

Değmez. Hayatının hatasını yaparsın.

Eğer 7/24 indirme yapmıyorsan pişman olursun. Ki Superonline'ın 1000 Mbps'i stabil 120 MB/s değil. Dalgalı. Sansür ve DPI olunca böyle oluyor.

Ama TurkNet'in 100 Mbps'i stabil 12 MB/s. Ayrıca DPI yok, sansür yok, Ping'ler harika. 10 katı daha yavaş ama 10000 katı daha iyi hizmet. Ben 1000 Mbps Superonline iptal edip 100 Mbps TurkNet'e geçtim. Senin dediğinin tersini yaptım.

Senin için hangisi daha önemli karar ver. Kaliteli internet deneyimi mi yoksa yüksek hız (tartışılır) ama rezil hizmet mi?

Bahsettiğin TurkNet 100 Mbps fiber mi yoksa VDSL mi?

Kullanıcısına PPPoE bilgilerini bile vermeyen sansürcü zihniyet firmaya geçilmez. İstese 10G versin. Nokta, imzamı atarım. Biz boşuna sansüronline demiyoruz.

Çok açıklayıcı ve bilgilendirici bir yorum oldu. Dedikleriniz doğru hızda bir dalgalanma vs. görmedim. Gerçi TurkNet'te DPI falan yok ama Discord'a falan yine giremiyorum. TurkNet'te kalmaya devam edeceğim. VDSL değil Fiber bağlı bu arada.

Geçmenin hiçbir mantığı yok. Günlük kullanımda 100 ile 1000 MBPS arasında bir fark yok. İndirmelerde de 100 MBPS fazlasıyla yeterli durumda. Daha diğer arkadaşların söylediklerini saymadım bile.

Çok açıklayıcı ve bilgilendirici bir yorum oldu. Dedikleriniz doğru hızda bir dalgalanma vs. görmedim. Gerçi TurkNet'te DPI falan yok ama Discord'a falan yine giremiyorum. TurkNet'te kalmaya devam edeceğim. VDSL değil Fiber bağlı bu arada.
Şifreli DNS kullanmanızı tavsiye ederim. DoH gibi. DNS-over-HTTPS. Cloudflare DNS kullanırsanız girebilirsiniz.

TurkNet'te bu engellerin çoğu DNS ile aşılıyor. Özel çözümlere gerek kalmıyor.

Ekran görüntüsü 2025-12-01 102423.webp

Cloudflare DNS kullanıdğım zaman Tarayıcıdan Discord'a girebiliyorum ama uygulamadan giremiyorum ne yaptıysam çözemedim.