Türksat Kablonet nasıldır?

D4C 87

Üstün
Arkadaşlar, 1 hafta sonra taşınacağım. Güncel olarak Vodafone Net kullanıyorum. Taşınacağım yeni adreste Vodafone için 200 Mbps altyapı ve Türksat Kablonet için de 1000 Mbps kendi altyapısı bulunuyor. Fiyat olarak 4'ü bir arada kampanyası bana çok uygun geldi. Daha önce Kablonet hiç kullanmadım, kullanan arkadaşım da hiç yok. Kablonet alınır mı? Ping değerlerim kötü vs. olur mu ve sabit 900 - 1000 Mbps civarı alabilir miyim? İnternetle ağırlıklı olarak oyun oynanacak, o yüzden ping değerleri çok önemli.

Müşteri hizmetleri süper. DOCSIS 200 Mbps kullanıyorum güzel ama bazen berbat. FTTH 1000 Mbps ise güzel olabilir ama bilemiyorum. Bizim evde 2016'dan beri Fiber gelmedi. TürkNet var FTTH olarak ama ailem TV'de istiyor.

İfadeler: D4C
Müşteri hizmetleri süper. DOCSIS 200 Mbps kullanıyorum güzel ama bazen berbat. FTTH 1000 Mbps ise güzel olabilir ama bilemiyorum. Bizim evde 2016'dan beri Fiber gelmedi. TürkNet var FTTH olarak ama ailem TV'de istiyor.
Deneme amaçlı 1 sene geçsem mi bilemedim. Şimdi kötü bir performans alırsak başımın etini yerler orası kesin.

Kentsel dönüşümü olan bir bölgedeyseniz sürekli kopmalar yaşayacaksınız benden söylemesi. Onun dışında pek sıkıntısı yok.

TürkNet'ten geçtim, VDSL vardı 60 Mbit. Bunda DOCSIS'ten 200 Mbit veriyor. 1 ayı daha tamamlamadım ama baya memnunum. 3-5 ping artışı oldu, VDSL gibi ping sabit değil, sürekli değişiyor; 5 oluyor, 8 oluyor, 10 oluyor maksimum. VDSL'de 6 ms vardı, sabitti. Yasaklı siteler ve Discord açık değil. Bunun için DSL AX82U modemim vardı, baya özellikleri var. Merlin ROM kuruluydu, sonrasında router gibi LAN kablosu çektim, onların modeminden benimkine ve Zapret kurdurdum, yapay zekadan her siteyi açıyor, şimdi DC'de çalışıyor. Ek not çok önemli: ***** Verdikleri gelen modemin adaptörü uyduruk ve voltajı düşük, bundan dolayı ilk 2 gün modem kilitlendi ve dondu, internet gidiyor, ışıkları sabitleniyordu. Baya araştırdım, adaptörden dolayıymış, daha düşük voltaj vermişler; 7-8 volt mu neydi, 12 V olması lazımmış, öyle bir şeyler. Sonrasında hiç internet gitmedi ve sorun yaşamadım.

Şu da var, müşteri hizmetleri yok gibi bir şey, umursamıyorlar yani. Başta kesintiyi anlayamamıştım, mecburen bunlara talep göndermiştim. Aradılar, bugün bakamayız, arıza kaydı düşemiyoruz dediler, ilginçti.

Peki, bu FTTH ve GPON olayı nedir? Fiyatlar kampanyada 1.050 TL gözüküyor ama bu GPON ve FTTH kısmında 2.750 TL gözüküyor.

Peki, bu FTTH ve GPON olayı nedir? Fiyatlar kampanyada 1.050 TL gözüküyor ama bu GPON ve FTTH kısmında 2.750 TL gözüküyor.
Gpon gerçek fiber cam kablodan verirler, çok kaliteli olur. Diğerini bilmiyorum, ancak Docsis'te ana kaynaktan geliyor, sana da router veriyorlar, aracı oluyor sanırım böyle. Yani TV kablosundan veriyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…