Bence buradaki asıl neden kendilerine karşı şeffaf bir durum bildirisi yapılmamasından kaynaklanıyor. Forumda okuduğum kadarıyla KabloNet tecrübesine sahip kişiler hep baştan savma ve yalan kesinti bilgilendirmesinden şikayetçi. Üstteki abimizin (@michaelscofield) dediği gibi. 3 gündür git gelli kesintiler yaşanıyor, kendilerine ise belediye kablolara zarar vermiş deniliyor. Kendisinin de yine dediği gibi, kesinti olsa git gel yapmaz ki, internet hiç olmaz.1 günlük kesinti için biraz fazla agresif davranıyorsunuz gibi geldi.
Detaylar
Kim cevapladı?Kesinlikle haklısınız, fakat bağlanılan temsilcilerin de durumun aslını bildiklerini pek sanmıyorum ki belki de dedikleri doğrudur. Yaklaşık 10 yıllık rezil TT ve 1 yıllık Netspeed deneyiminden sonra, son 4 yıldır Kablonet Fiber kullanıyorum ve haberim dışında olan kesinti sayısı belki iki belki üçtür. Sokakta çalışma yapan ekiplerin kablolara -yanlışlıkla- zarar verdiğine bizzat şahit oldum. Planlı bakım çalışması olacağı zaman da 2-3 gün öncesinden mesaj geliyor, zaten çalışmalar gece yapılıyor.Bence buradaki asıl neden kendilerine karşı şeffaf bir durum bildirisi yapılmamasından kaynaklanıyor. Forumda okuduğum kadarıyla KabloNet tecrübesine sahip kişiler hep baştan savma ve yalan kesinti bilgilendirmesinden şikayetçi. Üstteki abimizin (@michaelscofield) dediği gibi. 3 gündür git gelli kesintiler yaşanıyor, kendilerine ise belediye kablolara zarar vermiş. Kendisinin de yine dediği gibi, kesinti olsa git gel yapmaz ki, internet hiç olmaz.
Tabii bölgeden bölgeye, şehirden şehre hizmet kalitesi değişiyordur fakat Ankara'daki hizmetlerinden oldukça memnunum. 4 yıllık memnuniyetten sonra, bana maddi kayıp yaşatmayan 1-2 günlük kesintiyi çok da umursamam sanırım.
Fakat dediğim gibi, hem konu sahibi hem de siz bir tüketici olarak haklısınız. Ben şahsi bir toleranstan bahsediyorum, herkes bunu göstermek zorunda değil.
"Bölgesel" olarak hiç düşünmedim. Siz Ankara'da yaşıyorsunuz. Belki Ankara'da ki bölge sorumlusu ve diğer ekip işini güzel yapıyor olabilir. Fakat İstanbul'da ki ekip için bunca şikayet göz önünde bulundurunca pek normal değil bence. Siz de haklısınız.Kesinlikle haklısınız, fakat bağlanılan temsilcilerin de durumun aslını bildiklerini pek sanmıyorum ki belki de dedikleri doğrudur. Yaklaşık 10 yıllık rezil TT ve 1 yıllık Netspeed deneyiminden sonra, son 4 yıldır Kablonet Fiber kullanıyorum ve haberim dışında olan kesinti sayısı belki iki belki üçtür. Sokakta çalışma yapan ekiplerin kablolara -yanlışlıkla- zarar verdiğine bizzat şahit oldum. Planlı bakım çalışması olacağı zaman da 2-3 gün öncesinden mesaj geliyor, zaten çalışmalar gece yapılıyor.
Tabii bölgeden bölgeye, şehirden şehre hizmet kalitesi değişiyordur fakat Ankara'daki hizmetlerinden oldukça memnunum. 4 yıllık memnuniyetten sonra, bana maddi kayıp yaşatmayan 1-2 günlük kesintiyi çok da umursamam sanırım.
Fakat dediğim gibi, hem konu sahibi hem de siz bir tüketici olarak haklısınız. Ben şahsi bir toleranstan bahsediyorum, herkes bunu göstermek zorunda değil.
grancoupe
Yetkin
Yorumlarınız için teşekkürler. Superonline'a geçme sebebim, oturduğum binada başka bir fiber altyapı yok. TurkNet veya başka bir firmaya geçmek istersem sokağa ve binaya altyapı çektirtmem gerekiyor. Bu da hem çok zor, hem de kesinleşse bile ne kadar süreceği belli olmayan bir iş.
Babam direkt olarak taahhüdü boş verip almış fakat bana kalsa bence de daha iyi oldu. Çünkü taahhüt 2027 yılının bahar aylarında bitiyor. O zamana kadar ben bu evde bile olmayabilirim.
Ayrıca her internet firmasının sorunları var, bir bölgede yoksa başka bir bölgede illaki var. 35 mbps olan paketten -ki 35'i görmüşlüğüm de yok- fiber altyapıya geçtiğim için zaten her türlü önceki internetimden çok daha iyi olacak. Bu yüzden Superonline da olsa sıkıntı yok bence.
Şu an mesela Superonline üzerinden yazıyorum, Kablonet'in modemini çoktan söktüm fakat sökmeden önce hala internet yoktu. Aşırı derecede ısrar etmemize ve "gün içinde" demelerine rağmen bugün hala ekip gelmedi.
İnternet bağlatmasaydık büyük ihtimalle şu an hala internetimiz yoktu. Elbette kesintiler, arızalar olabilir fakat gerçekten kaç defa aradığımı hatırlamıyorum. Çok kez aradım ve bir türlü doğru dürüst bir bilgi edinemedim. Gelen ekip yok, uzaktan müdahale diyorlar ve bir şey değişmiyor. Bölgesel arıza deniyor, sonra arıza bitti modemi ara sıra kapat/aç yapın düzelir diyorlar ve olmuyor. Sonra tekrar arıza kaydınız aktif ekip gün içinde gelecek diyorlar. Yani daha fazlası da var da işte böyle saçma sapan cevaplar alınca ve sorunda en ufak bir değişiklik olmayınca bu "1 günlük basit internet kesintisi" olayından çıkıyor bana göre.
Ben şu an vize haftamdayım mesela ve çoğunlukla evdeyim, bilgisayarda işlerim vardı, oyun falan oynuyordum. Bu olay yüzünden iki günüm boşa gitti. Çünkü birkaç saat içinde gelir diye düşündüğüm için doğru dürüst cevap ve çözüm alamayınca daha da sinirlendim yani, o yüzden bu kadar aşırı tepki veriyorum.
Babam direkt olarak taahhüdü boş verip almış fakat bana kalsa bence de daha iyi oldu. Çünkü taahhüt 2027 yılının bahar aylarında bitiyor. O zamana kadar ben bu evde bile olmayabilirim.
Ayrıca her internet firmasının sorunları var, bir bölgede yoksa başka bir bölgede illaki var. 35 mbps olan paketten -ki 35'i görmüşlüğüm de yok- fiber altyapıya geçtiğim için zaten her türlü önceki internetimden çok daha iyi olacak. Bu yüzden Superonline da olsa sıkıntı yok bence.
Haklısınız fakat ben mecbur kaldığım için yaklaşık 8 yıldır Kablonet kullanıyorum ve o söylediğiniz memnuniyet yok bende. Çünkü verdikleri hizmet de kötü, sadece arıza değil. Ayrıca dediğim gibi, bir yıldır yaşamasam da eski evimdeyken defalarca gün içinde saatlerce durduk yere internet kesintisi problemi yaşadım.Tabii bölgeden bölgeye, şehirden şehre hizmet kalitesi değişiyordur fakat Ankara'daki hizmetlerinden oldukça memnunum. 4 yıllık memnuniyetten sonra, bana maddi kayıp yaşatmayan 1-2 günlük kesintiyi çok da umursamam sanırım.
Şu an mesela Superonline üzerinden yazıyorum, Kablonet'in modemini çoktan söktüm fakat sökmeden önce hala internet yoktu. Aşırı derecede ısrar etmemize ve "gün içinde" demelerine rağmen bugün hala ekip gelmedi.
İnternet bağlatmasaydık büyük ihtimalle şu an hala internetimiz yoktu. Elbette kesintiler, arızalar olabilir fakat gerçekten kaç defa aradığımı hatırlamıyorum. Çok kez aradım ve bir türlü doğru dürüst bir bilgi edinemedim. Gelen ekip yok, uzaktan müdahale diyorlar ve bir şey değişmiyor. Bölgesel arıza deniyor, sonra arıza bitti modemi ara sıra kapat/aç yapın düzelir diyorlar ve olmuyor. Sonra tekrar arıza kaydınız aktif ekip gün içinde gelecek diyorlar. Yani daha fazlası da var da işte böyle saçma sapan cevaplar alınca ve sorunda en ufak bir değişiklik olmayınca bu "1 günlük basit internet kesintisi" olayından çıkıyor bana göre.
Ben şu an vize haftamdayım mesela ve çoğunlukla evdeyim, bilgisayarda işlerim vardı, oyun falan oynuyordum. Bu olay yüzünden iki günüm boşa gitti. Çünkü birkaç saat içinde gelir diye düşündüğüm için doğru dürüst cevap ve çözüm alamayınca daha da sinirlendim yani, o yüzden bu kadar aşırı tepki veriyorum.
Son düzenleme:
Hayırlı olsun Hocam, iyi günlerde kullanın. Süperonline ile ilgili geri dönüşlerinizi bekleriz. Teşekkürler.Yorumlarınız için teşekkürler. Superonline'a geçme sebebim, oturduğum binada başka bir fiber altyapı yok. TurkNet veya başka bir firmaya geçmek istersem sokağa ve binaya altyapı çektirtmem gerekiyor. Bu da hem çok zor, hem de kesinleşse bile ne kadar süreceği belli olmayan bir iş.
Haklısınız fakat ben mecbur kaldığım için yaklaşık 8 yıldır Kablonet kullanıyorum ve o söylediğiniz memnuniyet yok bende. Çünkü verdikleri hizmet de kötü, sadece arıza değil. Ayrıca dediğim gibi, bir yıldır yaşamasam da eski evimdeyken defalarca gün içinde saatlerce durduk yere internet kesintisi problemi yaşadım.
grancoupe
Yetkin
Teşekkür ederim. Şu an router kullandığım için bilgisayarda 90 mbps indirme hızı alıyorum, yakında onu çözeceğim. Superonline ile ilgili de, Kablonet kullanırken modemin bulunduğu odada bile telefonda berbat çekiyorken, şu an tüm odalarda çok rahat çekiyor. Telefonda 200-300 mbps falan alıyorum genelde.Hayırlı olsun Hocam, iyi günlerde kullanın. Süperonline ile ilgili geri dönüşlerinizi bekleriz. Teşekkürler.![]()
Bunlar dışında Valorant falan oynarken sabit 5 ms alıyorum fakat çok sık bir anda 30/80/150/200 ms gözüküp tekrar 5 ms gösteriyor, yani paket kaybı oluyor ama sorun değil. Çünkü bu router ya da ethernet kablosuyla alakalı diye düşünüyorum. Yakın zamanda kaliteli bir ethernet kablosu ve 1000 mbps destekleyen bir router alacağım ya da etherneti direkt modeme takacağım.
Kesinlikle katılıyorum hocam. Bölgeden bölgeye İSS kalitesi değişiklik gösteriyor maalesef.Ben de 3 sene kadar bir süredir evde Türk Telekom kullanıyorum. Merkezi bir arıza olmadığı sürece herhangi bir uzun vadeli veya 1 günü aşacak bir kesinti yaşadığımızı hatırlamıyorum. Yine konumsal olarak İSS'lerin kalitesi etkilenebilir. Arkadaşlar TSO'nı önermemişler ama sizin konumda iyi olabilir/kötü de olabilir. Komşular ile ilişkileriniz nasıldır, bilmiyorum. Kendileri ile bir konuşup, konumda aktif İSS kullanıcılarının fikirlerini almanız önerilir. Kendiniz denemektense böyle bir fikir alışverişi daha iyi olur.
Kablolu bağlantı daha stabil olacaktır.
grancoupe
Yetkin
Router'a da kabloyla bağlanıyorum zaten fakat maksimum 100 mbps destekliyor. Paket kaybı olayı için de, router eski ve düşük bir model olduğu için ya da ethernet kablosundan kaynaklıdır büyük ihtimal.
CS2 için paket kaybı, kablolu internet kullanmamdan sonra bayağı azaldı bende.Router'a da kabloyla bağlanıyorum zaten fakat maksimum 100 mbps destekliyor. Paket kaybı olayı için de, router eski ve düşük bir model olduğu için ya da ethernet kablosundan kaynaklıdır büyük ihtimal.