Phenyl

Becerikli
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhabalar,

Bildiğiniz gibi bir İSS değiştirme sürecindeydim ve bu konu ile alakalı olan tecrübelerimi sizlere aktarmıştım. Şimdi ise sonrası ve SuperOnline ile alakalı olan fesih sürecini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Önceki konuya ulaşmak isteyenler için: https://techolay.net/sosyal/konu/internet-servis-saglayicisi-nasil-degistirilir.152561/

Merhabalar sevgili arkadaşlar,

ISS’yi değiştireli toplam 2 gün oldu ve kısa vadeli deneyimlerimi paylaşmak için buradayım.
Öncelikle kurulum kısmındaki tek problem, teknik ekibin çok geç gelmesi oldu. Teknik ekip bana 8.30 ile 13.30 arasında randevu vermesine rağmen saat 18.30 gibi anca gelebildiler ve yaklaşık 25-30 dakikalık bir süreçte kurulumu yaptılar. Kurulumun uzun sürmesi birkaç teknik ve fiziksel problemden kaynaklı oldu; yoksa gelen arkadaşlar gayet iyi bir şekilde kurulumlarını yaptılar ve hızlıca işimi hallettiler.
İlk randevu tarihi;
1.webp

Düzenlenmiş randevu tarihi;
2.webp

İlk olarak hız konusunda bilgi vermek istiyorum. Kullandığım kablo Ugreen’in CAT6 15 metrelik siyah bir Ethernet kablosu. Mevcut durumda almış olduğum hızları görmektesiniz. Bu durumdan oldukça memnunum.
Screenshot 2025-10-23 011158.webp

Sonrasında, merak ettiğiniz Steam ve Epic Games platformlarında bunu denedim. Epic Games’te en fazla 600 Mbps’yi, Steam’de ise 750 Mbps’yi görerek indirmeleri bitirdim. Ortalama olarak Epic Games 550 ile 575 Mbps arasında bir ortalamaya sahipti. Steam’in ortalaması ise 725 civarı olarak, üst sınırdaki hıza çok daha yakındı.

Ping değerleri:
Ben İstanbul’da ikamet etmekteyim, bundan dolayı pinglerim sabit ve stabil olarak hareket etti.

• League of Legends: 2 ms sabit, bazen 1 ms olduğu da oluyor. (Türkiye Sunucusu - İstanbul)
  • Dead by Daylight: 45 ile 50 ms arasında gidip geldi. (Avrupa Sunucusu - Frankfurt)
  • Fortnite: Minimum 30, maksimum 63 ms vererek bana bu stabiliteyi sağlamış oldu. Bu min-max genelde çok anlık oldu; ancak genel ortalama olarak bana 34 ms gibi düşük bir ping oranıyla bir tecrübe vermiş oldu.

GoodbyeDPI gibi DPI engelleyicilerinin çalışması:
SansürOnline’dan en çok çektiğim meselelerden birisi de buydu. Sürekli GoodbyeDPI’ın çalışmaması veya bozulması oluyordu. Normalde çeşitli sitelere girmek için DPI’yı kapatıyorum çünkü DPI açıkken bazı sitelere girilmiyor; ancak hizmet paketi olarak kurmak istediğim zaman bu imkansız oluyordu.
SansürOnline yüzünden alternatif servisler ya çalışmıyordu ya da bir kez hizmeti kurup servis hâline getirsem bile ertesi gün bozulacağını biliyordum. Türk Telekom ile bu kısmı da halletmiş olduk. Artık Turkey_Dnsredir dosyasını yönetici olarak çalıştırarak Discord’a giriş sağlayabiliyorum.

SansürOnline sonrasında yaşadığım süreç:
SansürOnline bana fesih konusunda çok büyük bir sıkıntı çıkarmadı.
Fesih miktarım ile beraber o ay kullandığım bedeli fatura olarak yansıtacaklarını belirttiler.
Fesih işleminin yaklaşık 7 gün süreceğini belirttiler ve çağrı merkezinden bana ulaştılar. Detayları ve neden ayrıldığımı tekrar konuştuk. Ardından modem ve diğer araçların iadesi hakkında bir SMS geldi: En geç 10 gün içerisinde belirlenmiş olan yetkili bayiye teslim edilmesi gerektiği yazıyordu.
3.webp

Bu durumu bekliyordum; ancak sinirimi bozan tek durum, modem ve çeşitli araçları iade ederken kargo firmasını kendimizin seçememesi ve kargo ücretinin bizler tarafından karşılanması gerektiğiydi.
Açıkçası koskocaman bir şirketin kargosunu müşterisine ödetmesine inanamıyorum. Sonuçta anlaşmalı ve Türkiye’nin en çok ihale alan şirketi. Ayrıca istediğiniz herhangi bir bayiye değil, kendilerinin belirttiği bayiye elden teslim etmeli veya kargolamalısınız. Eğer eksik, hasar veya ulaştırmama durumu olursa 2400 TL gibi bir miktarla faturalandırılıyorsunuz.

Ardından fesih işlemi tamamlanıyor ve hizmetlerinizin iptal edildiği söyleniyor.
Ben modemin kutusunu, adaptörünü ve bana vermiş oldukları sarı CAT5 (ya da CAT5e, tam hatırlamıyorum) Ethernet kablosunu kendilerine elden teslim ettim. Teslimden yaklaşık 3-4 saat sonra şu şekilde bir mesaj geldi:
“İade ettiğiniz cihazınız eksiksiz olarak teslim alınmıştır, tarafınıza cihaz iadeniz ile ilgili bir ücret yansıtılmayacaktır. Teşekkür ederiz.”

Böylelikle SüperOnline ile ilgili olan fesih sürecimi tamamlamış oldum.

4.webp

Süreçle alakalı son kısım, Türk Telekom’un cayma bedelini karşılaması olacak. Onunla alakalı da ufak bir yazı paylaşmayı düşünüyorum. Eğer basit olursa, kısa bir şekilde paylaşabilirim.

Okuduğunuz için teşekkürler.

teknik ekibin çok geç gelmesi oldu. Teknik ekip bana 8.30 ile 13.30 arasında randevu vermesine rağmen saat 18.30 gibi anca gelebildiler ve yaklaşık 25-30 dakikalık bir süreçte kurulumu yaptılar.
Yapma gözünü seveyim bu çok geç mi? Gün içerisinde kurulumların sayısı artabiliyor, süreç uzayabiliyor. Söz verdikleri gün gelmişler. Neyi eleştireceğinizi şaşırdınız valla. :LOL:

Yapma gözünü seveyim bu çok geç mi? Gün içerisinde kurulumların sayısı artabiliyor, süreç uzayabiliyor. Söz verdikleri gün gelmişler. Neyi eleştireceğinizi şaşırdınız vallahi. :LOL:

Boş yere eleştirmek gibi bir amacım yok. Hem okuyan hem de çalışan bir bireyim. Sırf kurulumu sabah yapacaklarını söyledikleri için sabah olan derslerime gitmedim. :D Benim açımdan bu, ufak da olsa bir mağduriyet sayılır. Tabii ki sizin için çok bir önemi olmayabilir; ancak bana bir tık pahalıya mal oldu.

Türk Telekom ne kadar duyurmasa da cayma bedelinin bir kısmını ödüyor bazen. Geçiş yaptığınız kampanyanın sayfasını inceleyin.

Boş yere eleştirmek gibi bir amacım yok. Hem okuyan hem de çalışan bir bireyim. Sırf kurulumu sabah yapacaklarını söyledikleri için sabah olan derslerime gitmedim. :D Benim açımdan bu, ufak da olsa bir mağduriyet sayılır. Tabii ki sizin için çok bir önemi olmayabilir; ancak bana bir tık pahalıya mal oldu.

Ayni durum benim basima da gelmisti. Ben okula gitmistim okulda aramislardi. Derste oldugumu soyleyip ertesi gun bana gore uygun bir saate randevulasmistik. Bundan sonra siz de oyle yapabilirsiniz. Kurulum islemi vs. iptal olmuyor yani merak etmeyin.

merhaba,

Bildiğiniz gibi bir ISS değiştirme sürecindeydim ve bu konu ile alakalı olan tecrübelerimi sizlere aktarmıştım. Şimdi ise sonrası ve Superonline ile alakalı olan fesih sürecini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Önceki konuya ulaşmak isteyenler için: https://techolay.net/sosyal/konu/internet-servis-saglayicisi-nasil-degistirilir.152561/

merhaba sevgili arkadaşlar,

ISS'yi değiştireli toplam 2 gün oldu ve kısa vadeli deneyimlerimi paylaşmak için buradayım.
Öncelikle kurulum kısmındaki tek problem, teknik ekibin çok geç gelmesi oldu. Teknik ekip bana 8.30 ile 13.30 arasında randevu vermesine rağmen saat 18.30 gibi anca gelebildiler ve yaklaşık 25-30 dakikalık bir süreçte kurulumu yaptılar. Kurulumun uzun sürmesi birkaç teknik ve fiziksel problemden kaynaklı oldu; yoksa gelen arkadaşlar gayet iyi bir şekilde kurulumlarını yaptılar ve hızlıca işimi hallettiler.
İlk randevu tarihi; Eki Görüntüle 194930

Düzenlenmiş randevu tarihi; Eki Görüntüle 194931

İlk olarak hız konusunda bilgi vermek istiyorum. Kullandığım kablo Ugreen'in CAT6 15 metrelik siyah bir Ethernet kablosu. Mevcut durumda almış olduğum hızları görmektesiniz. Bu durumdan oldukça memnunum.
Eki Görüntüle 194932
Sonrasında, merak ettiğiniz Steam ve Epic Games platformlarında bunu denedim. Epic Games'te en fazla 600 Mbps'yi, Steam'de ise 750 Mbps'yi görerek indirmeleri bitirdim. Ortalama olarak Epic Games 550 ile 575 Mbps arasında bir ortalamaya sahipti. Steam'in ortalaması ise 725 civarı olarak, üst sınırdaki hıza çok daha yakındı.

ping değerleri:
Ben İstanbul'da ikamet etmekteyim, bundan dolayı pinglerim sabit ve stabil olarak hareket etti.

• League of Legends: 2 ms sabit, bazen 1 ms olduğu da oluyor. (Türkiye sunucusu - İstanbul)
  • Dead by Daylight: 45 ile 50 ms arasında gidip geldi. (Avrupa sunucusu - Frankfurt)
  • Fortnite: minimum 30, maksimum 63 ms vererek bana bu stabiliteyi sağlamış oldu. Bu min-Max genelde çok anlık oldu; ancak genel ortalama olarak bana 34 ms gibi düşük bir ping oranıyla bir tecrübe vermiş oldu.

GoodbyeDPI gibi DPI engelleyicilerinin çalışması:
Sansüronline'dan en çok çektiğim meselelerden birisi de buydu. Sürekli GoodbyeDPI'ın çalışmaması veya bozulması oluyordu. Normalde çeşitli sitelere girmek için DPI'yı kapatıyorum çünkü DPI açıkken bazı sitelere girilmiyor; ancak hizmet paketi olarak kurmak istediğim zaman bu imkansız oluyordu.
Sansüronline yüzünden alternatif servisler ya çalışmıyordu ya da bir kez hizmeti kurup servis hâline getirsem bile ertesi gün bozulacağını biliyordum. Türk Telekom ile bu kısmı da halletmiş olduk. Artık turkey_dnsredir dosyasını yönetici olarak çalıştırarak Discord'a giriş sağlayabiliyorum.

sansüronline sonrasında yaşadığım süreç:
Sansüronline bana fesih konusunda çok büyük bir sıkıntı çıkarmadı.
Fesih miktarım ile beraber o ay kullandığım bedeli fatura olarak yansıtacaklarını belirttiler.
Fesih işleminin yaklaşık 7 gün süreceğini belirttiler ve çağrı merkezinden bana ulaştılar. Detayları ve neden ayrıldığımı tekrar konuştuk. Ardından modem ve diğer araçların iadesi hakkında bir SMS geldi: En geç 10 gün içerisinde belirlenmiş olan yetkili bayiye teslim edilmesi gerektiği yazıyordu.
Eki Görüntüle 194933

Bu durumu bekliyordum; ancak sinirimi bozan tek durum, modem ve çeşitli araçları iade ederken kargo firmasını kendimizin seçememesi ve kargo ücretinin bizler tarafından karşılanması gerektiğiydi.
Açıkçası koskocaman bir şirketin kargosunu müşterisine ödetmesine inanamıyorum. Sonuçta anlaşmalı ve Türkiye'nin en çok ihale alan şirketi. Ayrıca istediğiniz herhangi bir bayiye değil, kendilerinin belirttiği bayiye elden teslim etmeli veya kargolamalısınız. Eğer eksik, hasar veya ulaştırmama durumu olursa 2400 TL gibi bir miktarla faturalandırılıyorsunuz.

Ardından fesih işlemi tamamlanıyor ve hizmetlerinizin iptal edildiği söyleniyor.
Ben modemin kutusunu, adaptörünü ve bana vermiş oldukları sarı CAT5 (ya da CAT5e, tam hatırlamıyorum) Ethernet kablosunu kendilerine elden teslim ettim. Teslimden yaklaşık 3-4 saat sonra şu şekilde bir mesaj geldi:
“İade ettiğiniz cihazınız eksiksiz olarak teslim alınmıştır, tarafınıza cihaz iadeniz ile ilgili bir ücret yansıtılmayacaktır. Teşekkür ederiz.”

Böylelikle Superonline ile ilgili olan fesih sürecimi tamamlamış oldum.

Eki Görüntüle 194934

Süreçle alakalı son kısım, Türk Telekom'un cayma bedelini karşılaması olacak. Onunla alakalı da ufak bir yazı paylaşmayı düşünüyorum. Eğer basit olursa, kısa bir şekilde paylaşabilirim.

okuduğunuz için teşekkürler.

Hocam merhaba bende 7 8 yıldır Superonline müşterisiyim 2 ay sonra taahhüdü iptal edip başka bir firmaya geçeceğim ancak modemin kutusu yok sıkıntı olur muki.

Hocam merhaba bende 7 8 yıldır Superonline müşterisiyim 2 ay sonra taahhüdü iptal edip başka bir firmaya geçeceğim ancak modemin kutusu yok sıkıntı olur muki.
Superonline’ı bırakmanıza sebep geldiği son zihniyetse, altyapıyı kullanan diğer firmaları araştırabilirsiniz. Benzer durumlar aynı altyapıyı kullanan firmalarda rastlanıldığını duymadım.

Edit: Tam okumadığım için “kutu”yu OFDK sandım. Sorunun yanıtı olarak kullanılmış ONT kutusuz hatta Cat kablosu yok diye modemin kutusundan çıkan kabloyu kullanan firma ses çıkaramaz zannetmiyorum.

Son düzenleme: