TYT bölümleri okunur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ballisthenos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 144
  • Etiketler Etiketler
    tyt

ballisthenos

Becerikli
Yer
Eskişehir
Merhaba arkadaşlar, aslında hedefim hukuk fakat şu ana kadar çalışamadığım için gözümü TYT bölümlerine götürdüm. Sizce mantıklı mı veya TYT bölümleri okunur mu? Eğer okunursa tavsiyeleriniz nelerdir?

Hocam peki 4 yıllık ne önerirsiniz eşit ağırlıkçıyım AYT matematik te 15 net alsam iyidir sizce yetişir mi?
Dostum yetişir mi diye sormak yerine bir yerden başlamalısın.Bu soruyu kendine sürekli sordukça yetişmicek.Kalk çalış çalışırsan 15 netten daha iyisini yaparsın.

Merhaba arkadaşlar, aslında hedefim hukuk fakat şu ana kadar çalışamadığım için gözümü TYT bölümlerine götürdüm. Sizce mantıklı mı veya TYT bölümleri okunur mu? Eğer okunursa tavsiyeleriniz nelerdir?
2 yıllık gemicilikle ilgili bölüm okuyan arkadaşım vardı kendisine bir gemide iş buldu ilk yıl 300 dolar ikinci yıl ise aylık 3000 dolar kazanmaya başladı.

Mantıklı bi' bölüm olduktan sonra 2 yıllık bölüm de okunur elbette.

Hocam peki 4 yıllık ne önerirsiniz eşit ağırlıkçıyım AYT matematik te 15 net alsam iyidir sizce yetişir mi?
AYT matematik zaten ~10 tane TYT matematik sorusu çıkıyor. 88 gün var herhalde oturup sadece soru kalıbı ezbetleseniz dahi en az 20-25 arası yaparsınız. Disiplinli ve kendinize güvenerek çalışın yeter.

AYT matematik zaten ~10 tane TYT matematik sorusu çıkıyor. 88 gün var herhalde oturup sadece soru kalıbı ezbetleseniz dahi en az 20-25 arası yaparsınız. Disiplinli ve kendinize güvenerek çalışın yeter.

Hocam çıkmış soruları ezberlemek mantıklı mı? Açıkçası diğer derslere daha çok zaman ayırmak istiyorum. Sonuç olarak her sene aynı konudan çıkıyor ve benzeri şekilde çıkıyor.

Ya açık konuşmak gerekirse sayısalda ilk 100k eşit ağırlıkta da atıyorum ilk 50k olsun tam bilmiyorum, yapılmadığı sürece üniversite okumanın çok bir anlamı yok. Zaten düşük sıralamayla alan üniversiteler gerek kadrosu gerek kalitesi gerek imkanları olsun insana pek bir şey katmaz. Anca üniversite de okumuş olayım hem sosyalleşirim kafasıyla okunur bence. Netler hakkında bilgim yok sınava gireli 2 sene oluyor fakat şunu önerebilirim ki alelacele bir yerlere yerleşmeye çalışma. Bir hedef koy kendine gerekirse bir yıl mezuna kal o hedef için çabala. Şu kadar ay kala şunu şunu yapabilir miyim diye tonla konu açılıyor ve açanların çoğu da 1-2 ay sonra tekrar aynı konuyu açıyor. İstediğin bir bölüm ve erişebileceğin güzel bir üniversite belirle ve onun için çalışmaya başla. Eğer yetişmezse sağlık olsun sonraki sene adamakıllı çalışırsın.

Hocam çıkmış soruları ezberlemek mantıklı mı? Açıkçası diğer derslere daha çok zaman ayırmak istiyorum. Sonuç olarak her sene aynı konudan çıkıyor ve benzeri şekilde çıkıyor.
Soru tiplerini zaten öğrenmen lazım. Her sene çıkan soru kalıpları var ve bir yere kadar götürür seni. Özgün soru tipleri dereceyi belirlemeye yarıyor.

Kısmen doğru, bazen çok değişik şeyler çıkıyor veya zorluk seviyesi artıyor. Ezber sınavı ama değişken, o ezberleri birleştirerek mantık oluşturuyorsun ve bu sonucu veriyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt