TYT için sıfırdan program hazırlanırken nelere dikkat edilmeli?

Makaleler
11
Yer
Japonya, Fukuoka
Selamlar, sayısal öğrencisiyim ve yaz tatilinde sıfırdan başlayıp TYT'yi bitirmek istiyorum. İlk etapta günlük 4-5 saat çalışarak başlayıp tempoya alıştıktan sonra bu süreyi 8-9 saate çıkarmayı planlıyorum.

Kendime verimli bir çalışma programı hazırlamak istiyorum ama derslerin dengesini (matematik, fen, Türkçe, sosyal) nasıl kuracağımı tam kestiremiyorum. Ayrıca ilerleyen süreçte TYT ve AYT dengesini nasıl ayarlamam gerektiği hakkında da bir fikrim yok. Sıfırdan program yaparken nelere dikkat edilmeli, süreç nasıl planlanmalı?

4 gün TYT; 3 gün AYT mat, fen derslerini aralara serpiştir. En önemlisi kendini tanı; kimse seni senden iyi tanıyamaz, ders çalışma şeklini kendin bul.

4 gün TYT 3 gün AYT mat, fen derslerini aralara serpiştir. En önemlisi kendini tanı kimse seni senden iyi tanıyamaz ders çalışma şeklini kendin bul.
Hocam komple sıfırdan başlıyorum TYT dahil. AYT için şu anda çalışmamın erken olduğunu düşünüyorum. Gündelik programda ne yapmam gerektiğimi sormak istiyorum müsadenizle.

Hocam komple sıfırdan başlıyorum TYT dahil. AYT için şu anda çalışmamın erken olduğunu düşünüyorum. Gündelik programda ne yapmam gerektiğimi sormak istiyorum müsadenizle.

Yani 12.sınıfta 11'e dönmek işkence oluyor en azından TYT'de 50 60 net yapıyorsanız AYT yide yanında yürütmenizi tavsiye ederim.

Yani 12.sınıfta 11'e dönmek işkence oluyor en azından TYT'de 50 60 net yapıyorsanız AYT yide yanında yürütmenizi tavsiye ederim.
11-12 sınıf hakkında meslek lisesi öğrencisi olduğum için pek fikrim yok. Bu yüzden sıfırdan TYT'den ilerleyip sonradan programa AYT eklemeyi planlyorum.

Matematiğe ağırlık vereceksin, şu ülkede matematiği yapabiliyor musun diye ölçüyorlar. TYT matematik için Bıyıklı Matematik iyidir. Kolay-orta seviye soru bankası ile ilerletilir.

Fen derslerindeki hoca için kendi tarzına göre beğenebilirsin, net öneri yapmak zor. Kısaca öneri vereyim hepsinden.

Biyoloji: Zeliha Yücel, Biosem
Fizik: Özcan Aykın, Altuğ Güneş
Kimya: Kimya Özel, Görkem Şahin

Biyolojide kısa notlar tutabilirsin, işe yarıyor.

TYT özellikle denemeler ile artar. Konuları iyice oturttuktan sonra deneme abanacaksın. Formata alıştıktan sonra yetişmeyen zaman bile artabilir.

4 gün TYT 3 gün AYT mat, fen derslerini aralara serpiştir. En önemlisi kendini tanı kimse seni senden iyi tanıyamaz ders çalışma şeklini kendin bul.
Sıfır biri daha TYT'yi halletmeden AYT'ye mi başlasın? Ne bu acele?

Önerdiğiniz hocalara göz atacağım, teşekkürler.

Ben bilgisayar mühendisliği hedefliyorum, aşağı yukarı sıralamaları biliyorsunuzdur. Elinizde mevcutta bir plan-program gibi bir şey varsa incelemek isterim. Şu zamana kadar pek ders çalışma alışkanlığım olmadığı için ilk başta hafif bir başlangıç yapmayı planlıyorum. 4 saat gibi. Sonrasında 8-9 saate çıkarmayı planlıyorum.

Sıfır olduğu belirtilmemişti ben yazdığımda. Genelde temelim yok diyenlerin bile 50 60 net TYT'si geliyordu gözlemlediğime göre buna dayanarak söyledim, arkadaşın belirttiği gibiyse dediğiniz uygun olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…