emre44

Uzman
Bugün AYT sınavında cevap kağıdındaki optiği imzalamami söylediler. Yani imza yeri o kadar küçük ki gözle fark edilmiyor dün TYT sınavında kimse beni imza için uyarmadı ben de fark etmedim sadece kitapçık için imza uyarısı yaptılar. Yani şu an çok streslendim dikkatli bakmamak benim hatam ama gerçekten çok küçüktü imza yeri.

Sınava itiraz edecek bir davranışta bulunmadığınız sürece bu tür davranışlar yüzünden herhangi bir yaptırıma maruz kalmazsınız. Merak etmeyin, ÖSYM YKS 2025 kılavuzunda da 'Aday burayı imzalamazsa şu yaptırımlara maruz kalır.' gibi bir ibare bulunmamaktadır.

İmzanın anlamı kitapçık numarasını doğru kodladım demek. Bunu imzalamanız önem arz ediyor. Optik üzerinde de kitapçık üzerinde de.
Yani iptal mi olur sınav? Yani harbiden çok cins yerde duruyor kimse de uyarmadı.

Sınava itiraz edecek bir davranışta bulunmadığınız sürece bu tür davranışlar yüzünden herhangi bir yaptırıma maruz kalmazsınız. Merak etmeyin, ÖSYM YKS 2025 kılavuzunda da 'Aday burayı imzalamazsa şu yaptırımlara maruz kalır.' gibi bir ibare bulunmamaktadır.

Doğrudur umarım. Hata benim ama yanarsa çok üzülürüm harbiden.

Yani imza yeri o kadar küçük ki gözle fark edilmiyor
Kocaman yerdi yapma dostum be. Küçük falan değildi heyecandan küçük dilini yutmuşsun. Tek bir kutu içinde en aşağıdaki çizgiye kadar okuman gereken belirtilmiş bir yerdi yani.

Yönetmelikte bununla ilgili bir ibare bulunmuyor fakat soru kitapçığında ki imza yerine atmamanın çokta sorun olacağını düşünmüyorum ama optiğe atılmayan imza sorun yaratır mı bilmiyorum.

Hocam ben de unuttuğumu fark ettim bugün sınavda. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen. Sınav başlamadan çok kötü oldum. Sonra gözetmen hocaya biri bu olayı sordu. Hoca imza atmadığınız için bir şey olmaz merak etmeyin dedi. O rahatlama olmasa asla çözemezdim. İmza atmayı unutan çok var bu sene

Hocam bu konularda ÖSYM nasıl tavır alıyor bilmiyorum, yapılması gerekenleri gözetmen söylemedi mi?

O gün iki kadın TYT'de sadece sıra no bir de salon no yazan yere baktı işte deneme kitapçığna git dedi durduran olmadı kesin onlar görmüştür de düzelmiştir çünkü kitapçığın üstündeki sayıları doğru kodladım.