Triafin

Uzman
256 GB'lık bir SSD'im vardı. Dual boot yöntemiyle Linux kurmak istedim ve popüler olduğu için Ubuntu'yu tercih ettim. Kurulum sırasında bir hata oluştu. Kurulmuyor herhalde deyip tekrar Windows'a geçtim. Ubuntu'yu silmek için disk yönetimini açtım ama Ubuntu'yu kurduğum disk bölümü yoktu. Diski nasıl geri getirebilirim?

Ubuntu'yu kurmak istediğiniz disk ile Windows'un kurulu olduğu SSD'ler ayrı mı yoksa aynı SSD içerisinde farklı bir bölüm oluşturarak Ubuntu'yu kurmaya mı çalışıyordunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üstteki HDD o zaten 1 TB.

image.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows görmüyor diski, BIOS'a girip 250 GB olan diskin durumuna bakabilir misiniz? Eğer görünmüyorsa diski tak çıkar yapıp deneyebilir misiniz?

256 GB'lık bir SSD'im vardı. Dual boot yöntemiyle Linux kurmak istedim ve popüler olduğu için Ubuntu'yu tercih ettim. Kurulum sırasında bir hata oluştu. Kurulmuyor herhalde deyip tekrar Windows'a geçtim. Ubuntu'yu silmek için disk yönetimini açtım ama Ubuntu'yu kurduğum disk bölümü yoktu. Diski nasıl geri getirebilirim?
Hatanın nedeni SSD okumaması olabilir. SSD tak-çıkar yapın mümkünse.

Windows görmüyor diski, BIOS'a girip 250 GB olan diskin durumuna bakabilir misiniz? Eğer görünmüyorsa diski tak çıkar yapıp deneyebilir misiniz?

Hatanın nedeni SSD okumaması olabilir. SSD tak-çıkar yapın mümkünse.

Yardımlarınız için teşekkürler BIOS'ta SSD status kısmında not Support diyordu bende dediğiniz gibi SSD'i çıkardım taktım sorun düzeldi ama bir daha Linux kuracak olursam Ubuntu en son kuracağım dağıtım olur şimdilik Windows bana yeter.