Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Burkii

Yetkin
Makaleler
1
Yer
İzmir
Dual boot ile kurduğum Ubuntu üzerinden Ethernet veya USB kablosuyla internete bağlanabilmeme karşın Wi-Fi'nin olmadığını gördüm, sonrasında yapabileceklerime baktığımda Windows 11'deki (Normalde yüklü olan sistemimde yani) hızlı başlatma ayarını kapatıp Ubuntu'daki terminalden gerekli güncellemeleri yapıp Intel'in driverını kaldırıp yeniden yüklememe karşın bir türlü yapamadım. 20.04 versiyonunda kalmam gerektiğinden de tek ellemediğim o kaldı ama başka nasıl yapabilirim bilmiyorum.

Kernel sürümüm: 5.15.0-126-generic

inxi -Nnz çıktım:
Network:
Device-1: Intel Raptor Lake PCH CNVi Wi-Fi driver: N/A
Device-2: Realtek RTL8111/8168/8211/8411 PCI Express Gigabit Ethernet
Driver: R8169
IF: ENP3S0 state: Down Mac:
IF-ID-1: USB0 state: Unknown Speed: -1 duplex: Half Mac:

uname -a çıktım:
Linux 5.15.0-126-generic #136~20.04. 1-Ubuntu SMP Thu Nov 14 16:38:05 UTC 2024 X86_64 X86_64 X86_64 GNU/Linux

Bu tarz bir sorunu ilk defa kod şeklinde paylaşacağımdan ötürü ekstradan paylaşmam gereken bir durum olursa lütfen belirtin.

Çözüm
Intel Raptor Lake PCH CNVi Wi-Fi driver: N/A
Çekirdeği güncel bir tanesiyle değiştir.

Buradan da faydalanabilirsin:

Intel Raptor Lake PCH CNVi Wi-Fi driver: N/A

Son düzenleme:
Çözüm

Bunu nasıl yapabilirim diye bakınırken çekirdeği yükseltip gerekli iwlwifi versiyonlarını bulup aktardım hocam, teşekkür ederim yardımınız için :D

Dual Boot sonrası kesinlikle fastboot özelliğini kapatın. Ayrıca backport-iwlwifi-dkms paketini kurup deneyin.

Bunu yapmıştım zaten hocam da ona rağmen bu sıkıntıyla karşılaşıyordum. Yardımınız için teşekkür ederim.