Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DogancanYr

Başarılı
Ubuntu server kurmuştum, ancak sonradan Linux uygulamalarını çalıştırmak istedim ve başaramadım. Bunun üzerine desktop ISO'sunu indirdim, fakat SSH ile bağlanamadım.

Ubuntu ilk açılışta kurulum ekranı gelir. Uzaktan bağlantı ayarlamaları ilk kurulum ekranı geçildikten sonra yapılır.
Öyle bir seçenek yok.
10990.webp

Kablo ile bağlıyım.

Hocam sizin amacınız yanlış anlamadıysam bilgisayarınızdan uzaktan arayüzlü kullanmak sanırım? SSH'den şunları yazar mısınız:

apt update
apt upgrade.
apt install xfce4 xfce4-goodies
Sonra da Session'dan xfce4 seçersiniz.

Ubuntu server kurmuştum, ancak sonradan Linux uygulamalarını çalıştırmak istedim ve başaramadım. Bunun üzerine desktop ISO'sunu indirdim, fakat SSH ile bağlanamadım.
Ubuntu'da SSH varsayılan olarak yüklü gelmeyebilir.

Repoları güncelleyerek SSH sunucusunu kuralım. Paket yüklendiğinde servis otomatik başlar.
Bash:
apt update
apt upgrade -y
apt install -y openssh-server net-tools

Ardından aşağıdaki kod ile ip adresini kontrol et. Ancak SSH'da root olarak değil kullanıcı olarak giriş yap. Varsayılan olarak root kullanıcısı SSH servisini kullanamaz.

Bash:
ifconfig

SSH için "root" kullanıcısını aktif etmek istersen, /etc/ssh/sshd_config dosyasında "PermitRootLogin" ile başlayan satırı bul ve başındaki # karakterini sil. Aynı satırda PermitRootLogin kelimesinden sonraki kısmı da silip "yes" ekle. Yani o satır, "PermitRootLogin yes" olmalı. Ardından cihazı veya SSH servisini yeniden başlat.

Ubuntu'da SSH varsayılan olarak yüklü gelmeyebilir.

Repoları güncelleyerek SSH sunucusunu kuralım. Paket yüklendiğinde servis otomatik başlar.
Bash:
apt update
apt upgrade -y
apt install -y openssh-server net-tools

Ardından aşağıdaki kod ile ip adresini kontrol et. Ancak SSH'da root olarak değil kullanıcı olarak giriş yap. Varsayılan olarak root kullanıcısı SSH servisini kullanamaz.

Bash:
ifconfig

SSH için "root" kullanıcısını aktif etmek istersen, /etc/ssh/sshd_config dosyasında "PermitRootLogin" ile başlayan satırı bul ve başındaki # karakterini sil. Aynı satırda PermitRootLogin kelimesinden sonraki kısmı da silip "yes" ekle. Yani o satır, "PermitRootLogin yes" olmalı. Ardından cihazı veya SSH servisini yeniden başlat.
Hocam arkadaş SSH ile zaten bağlandı. Şuan DE olmadığı için uzak masaüstünde boş ekran geliyor. Xfce yüklese sorun çözülecek.