@Emre9343 Her şey para değil bu arada. BİM'de 3 ay çalışmış biri olarak aslında yukarıda özet yazdım ama kafanda soru işareti kalmasın diye biraz açayım. Başıma gelen bin tane olaydan sadece birini yazayım.
Tatil iznimi kullanacaktım eleman yok dediler 2 gün oyaladılar sonra durumu müdüre ilettim bugünde çalış yarın alırsın dedi yarın oldu normalde gelenden fazla sevkiyat geldi iş yükü o gün en fazlaydı tatil istesem bir garip olacak sanki işten kaçmışım gibi yine benim durumu söyledim o gün de çalışmam gerektiğini söyleyince biraz sert bir dille konuştum. Kontrol ettiler normalde en fazla 9 günmüş ne olursa olsun 9 günü geçmez tatili verirlermiş benim olmuş 11 gün. Yani BİM'e girerken imzaladığın sözleşmeye aykırı davranıyorlar hepsini geçtim 11 gün izin almadan çalışma mı olur? En son kavgalı ayrıldım zaten.
Su içmek istersin kasayı bırakıp gidemezsin.
Tatil istersin 1-2 gün geciktirirler.
İş bitince gidelim dersin son dk iş verirler şurayı temizle diye
Yemek yok, yol yok, çalıştığın BİM'den hiçbir ürünü alıp yiyemezsin sadece sana verdikleri para
Depodan palet çıkar 2 ton tavana kadar hepsini tek aç diz derler
Bölge sorumlusu gelir yetkisi olmadığı halde kendi işlerinde kullanmak ister diğer şubelere yollar
Biraz soluklanayım dersin durmak yok yerlere mop at derler
Müşteri bitince kasadan çık rafları tekrar tekrar doldur derler
2 hatta 3 kişinin ayrı ayrı yapması gereken iş yükünü 1 kişiye yüklerler
Her işin zorluğu var erkek adamsın laflarıyla kaşıkla verip kepçeyle alırlar
Diğer marketler diyelim ki 24K verir senden 26-27K lık insan gücü alırlar BİM sana 30K veriyorsa 45-50K lık insan gücü sömürüyor çok dengesiz bir oran var. Benim çalıştığım yerde müdüründen tut bölge sorumlusuna kadar afedersin ama Allahsız kitapsızın tekiydi ne inanç var ne değerlere saygı var hani BİM'i herkes muhafazakar bilir ama arkaplanı tam tersi öyle bir ortamda en yukarıda yazdığım gibi borç gırtlağa dayanmadıysa acil nakit ihtiyacı yoksa, başka çaren yoksa;
çalışılmaz !