Emre Human

Üstün
Evde Microsoft Flight Simulator 2024 aracılığı ile uçak uçurmak istiyorum. Ancak bunu uçuş simülasyonu seti ile yapacağım. Okulumuzda seti var sürdüm ve çok hoşuma gitti, ben de almak istedim. İleride pilotluk hedefim de olduğu için amacım ufak da olsa kendimi geliştirmek. Bütçemde sınır yok en uygun set hangisi ise onu alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
1736536975911.webp

2. Elde 2850 TL'ye görmüştüm.

https://www.hepsiburada.com/thrustmaster-t-16000m-fcs-flight-stick-joystick-pm-HB00000VJNMN
Dediğim model.

Son düzenleme:
Öncelikle lövye mi sidestick (joystick) mi? Eğer özellikle Airbus veya Boeing tercihiniz yoksa veya özellikle lövye gerektiren bir durum yoksa fiyat ve alan bakımından Joystick daha mantıklı. Joystick kısmında ben Thrustmaster TCA Airbus Sidestick kullanıyorum ama bu ürün Thrustmaster T16000'ün Airbus lisanslı hali. Yani fiyat açısından T16000 veya TCA Sidestickten hangisini daha uyguna bulursanız alın. Aynı zamanda TCA Sidestick Officer Pack ve Full Pack olarak satılanları da var. Officer pack'in yanında gaz kolları da geliyor. Full packde de speedbrake ve flap kolları da geliyor. Ha bunlar sonradan satın alınabilir olduğundan ve joystickin üzerinde halihazırda ufak bir gaz kolu olduğundan ilk başta ihtiyaç duymayabilirsiniz.

Eğer ben lövye istiyorum derseniz Logitech Flight Yoke ve Thrustmaster TCA Boeing Yoke var. Logitech fiyat olarak ulaşılabilir ve birçok ekipmanla donatılabilir ama dönüş açısı normalden biraz daha az. Sonuçta yaygın ve yıllardır pazarda olan bir ürün. Thrustmaster TCA Yoke ise oldukça pahalı. En iyi lövyelerden biri ama fiyat uçuk olduğu için bir şey diyemeceğim. Türkiye'de satılmayan birkaç güzel lövye modeli var ama ulaşılması zor olduğundan değinmiyorum. Ben her ne kadar lövye sevsem de zaman ve yer sıkıntısından joystick kullanıyorum. Thrustmaster TCA Airbus Sidestick aldığımdan beri sorunsuz çalışıyor.

Hocam şunlar nasıl? Dediğim gibi bütçe sınırım yok uçağı hissetmek istiyorum.

Bunu atıcaktım hocam ama bütçe belirtmemişsin ondan atmadım biraz pahalı gelir diye. Bu çok güzel hocam işini görür.

Bunu atıcaktım hocam ama bütçe belirtmemişsin ondan atmadım biraz pahalı gelir diye. Bu çok güzel hocam işini görür.
İkisini almama gerek var mı? İlkinde pedallar yok çünkü o yüzden soruyorum.

İlk attığım okulumuzda olan bu arada. Okulumuzda bu var bunu kullanmıştım ancak kullandığımda pedallar vardı. Attığım linkte pedallar olmadığı için şüpheye düştüm açıkçası.

Evde Microsoft Flight Simulator 2024 aracılığı ile uçak uçurmak istiyorum. Ancak bunu uçuş simülasyonu seti ile yapacağım. Okulumuzda seti var sürdüm ve çok hoşuma gitti, ben de almak istedim. İleride pilotluk hedefim de olduğu için amacım ufak da olsa kendimi geliştirmek. Bütçemde sınır yok en uygun set hangisi ise onu alacağım.

Hocam bütçe sıkıntısı yoksa direk HOTAS. İhtiyacınıza göre araştırın.

Logitech'te pedallardan otopilot göstergelerine kadar çok sayıda aksesuar var. Hepsini birleştirip oldukça gerçekçi bir sistem kurmak mümkün. Yanlış hatırlamıyorsam bu ekipmanlar Logiech dışındaki ürünlerle de çalışıyordu. Ancak Lövye mi joystick mi kararı size kalmış. Ha lövye klasik bir kontrol yöntemi, belki de aşinalık kazanmak için daha uygun. Joystick ise sivil alanda son 30 yılda yaygınlaştı. Lövyse birçok eğitim uçağında da yolcu uçağında da karşılaşılabilecek bir kontrol yolu. Lövye seçecek olursanız Thrustmaster TCA Yoke Boeing Pack çok daha üstün bir ürün Logitech'e göre. Ancak fiyatı da çok daha pahalı. Gaz pedalları ve gaz kolu eklenebiliyor.
Bir de değinmediğim Honeycomb marka lövyeler var ama onların temini ülkemizde biraz zor.

Joystickte karar kılarsanız da sivil odaklı uçuşlar için Thrustmaster T16000 veya TCA modellerini öneririm. Askeri havacılıkta başka modellere yönelmek gerekebilir.

Logitech'te pedallardan otopilot göstergelerine kadar çok sayıda aksesuar var. Hepsini birleştirip oldukça gerçekçi bir sistem kurmak mümkün. Yanlış hatırlamıyorsam bu ekipmanlar Logiech dışındaki ürünlerle de çalışıyordu. Ancak Lövye mi joystick mi kararı size kalmış. Ha lövye klasik bir kontrol yöntemi, belki de aşinalık kazanmak için daha uygun. Joystick ise sivil alanda son 30 yılda yaygınlaştı. Lövyse birçok eğitim uçağında da yolcu uçağında da karşılaşılabilecek bir kontrol yolu. Lövye seçecek olursanız Thrustmaster TCA Yoke Boeing Pack çok daha üstün bir ürün Logitech'e göre. Ancak fiyatı da çok daha pahalı. Gaz pedalları ve gaz kolu eklenebiliyor.
Bir de değinmediğim Honeycomb marka lövyeler var ama onların temini ülkemizde biraz zor.

Joystickte karar kılarsanız da sivil odaklı uçuşlar için Thrustmaster T16000 veya TCA modellerini öneririm. Askeri havacılıkta başka modellere yönelmek gerekebilir.
Hocam benim tercihim Joystick üzerine olacak. Alacağım model ise sanırım Thrustmaster T16000. Bu modeli aldıktan sonra daha gerçekçi yapmak için bahsettiğiniz aksesuarları da alabilirim değil mi? Biliyorum bunu isteyerek sizden biraz fazla bir şey isteyeceğim ama önerebileceğiniz aksesuarların linklerini atma şansınız var mı? Konu ile alakadar olan herkese çok teşekkür ederim bu arada.