Bütçe
200
Benim 9 yıllık emektar.
Eki Görüntüle 23474

Elin denk geldiği kısım bir zaman sonra yapışkan bir şeye dönüyor ve çok rahatsız ediyor.
Tas gibi kalem bu arada, yeni Tikkyleri butun acilardan islak odunla dover.
Alman mali ve Alman uretimi.

Scrikss Office Matri-X Versatil 0.7 mm Gri https://amzn.eu/d/bZPL3mL Bu nasıldır peki?
@RoaringLion 320'den başlıyor. Biraz pahalı geldi bir kalem için.

Tükenmez kaleme benziyor. Çok garip bir görünüşü var.
Scriss almayin, hem mekanizmalari hem de dengeleri rezil.

Bu bütçedeki Rotring'leri geçtim, Rotring'lerin kaliteleri artık rezil. 800+ diye bin küsur liraya satılan kalem bile bol bol uç kırıyor yani. bunu al geç, Japon malı, yüksek ihtimal uçlarını defalarca kullanmışsındır. Üzmez.

Kesinlikle Amazon'dan Serve Deep bakın, Rotring falan hikaye. Eski kalite asla yok.

Bu bütçedeki Rotring'leri geçtim, Rotring'lerin kaliteleri artık rezil. 800+ diye bin küsur liraya satılan kalem bile bol bol uç kırıyor yani. bunu al geç, Japon malı, yüksek ihtimal uçlarını defalarca kullanmışsındır. Üzmez.
Tombow Mono Graph da çok iyi.

Mümkünse Mono Graph, değilse de Serve Deep çok iyi tercih olacaktır.

Scrikss Graph X kullanıyordum. Aldığımın 1. Haftasında düştü ucu yamuldu. Düzelte düzelte 1 yıldan uzun süre kullandım. Ama baktım uğraşılmıyor artık Rotring 500 aldım.
Graph X ağır, kronik boya atmalı, kalemi kullanmadığım zaman metal uç içeri girebiliyor, ucu yaylı dik düşmede koruma sağlıyor ama açılı düşünce kalem ağır olduğu için ucu yamulabiliyor (muşambaya düştüğü içinde yamulmuş olabilir bilmiyorum).
Rotring 500 ise Graph X 'e göre aşırı hafif, yazma zevki hemen hemen yakın, ucu içeri girmiyor düşerse yamulma ihtimali var.
İkisini de alabilirsin.

Son 10 yılımda toplam 4 tane uçlu kalem kullandım, en uzun süre kullandığım ve halen yol arkadaşım olan Faber Castell İcon 0,5 Siyah, Rotring Tikky (Sahteymiş), Scrikss Graph X ve son olarak Rotring 500. Son 2 kalemden sonra Faber Castell İcon kaleme geçince çivi ile yazıyormuş hissiyatı geldi.

Tombow'un metal kafa kalemi var mı? Kalitesine laf edemem. Uçlarını zamanında kullanan bilir zaten.

Bundan bahsediyorsunuz sanırım.

Bu da taş gibidir fakat zero olmayan versiyonundaki shaker özelliği yok.