Tam zamanlı için Kaspersky.
Tarama için Malwarebytes.
Mobil için ESET.
Ben bilgisayara crackli uygulama falan kurmuyorum kafam rahat diyorsan Windows Defender.

Son dediğin hariç hepsi doğru çünkü bu kombinasyonu bende kullanıyorum. Defender'in buglarını çekmek yerine Kaspersky kurmak daha faydalıdır. Telefonda da aktif kullanıyorum memnunum.
Malum ZoneAlarm'ın testi görüşüm eh yani Avast'tan bir tık kötü.

Son dediğin hariç hepsi doğru çünkü bu kombinasyonu bende kullanıyorum. Defender'in buglarını çekmek yerine Kaspersky kurmak daha faydalıdır. Telefonda da aktif kullanıyorum memnunum.

Ben Defender'ı bilgisayarla çok işim yok, crackli korsan program falan kullanmıyorum ama kafam rahat olsun diye önerdim.

Evet format ile düzeliyor eğer her şeyi silersen ama başlar başlamaz fidye notu çıkıyor. İstersen nasıl yaptığımı gösterebilirim. Bana çok kolay geldi. GNU-EFI kütüphanesi ile yaptım. gnu-efi İstersen biraz daha geliştireyim böylece daha ciddi olsun.

Bunu biliyorum. Test etmedim ama Kaspersky kadar iyi değil. ESET UEFI virüsü buluyorum diyor bakayım o ne yapacak.

Yok hocam, virüsünüz büyüyüp iş aşmasın sonra başınıza.

Kaspersky motorunu kullanıyor. Yoksa çöp.

Ben Defender'ı bilgisayarla çok işim yok, crackli korsan program falan kullanmıyorum ama kafam rahat olsun diye önerdim.

Evet hatta eğer öyle olabilsem komple kapatıp kullanırım. Sadece resmi oyunlar ve YouTube ve iş için kullanılıyorsa o zaman kullanmaya bile gerek yok. Ben eicar testi falan yapıp kurcalamıştım Defender'i eicar silindiği halde var diyordu en son sinir oldum o kırmızı Defender işaretine sistemde izin verip Kaspersky kurdum bu daha olmayan virüse var diyorsa işimiz var diye.

Son testlere bakmak daha faydalı. Ücretsiz olarak iyi özellikler var veya Comodo olabilir ama daha beta aşamsasında Comodo'nun yenisi.

Evet hatta eğer öyle olabilsem komple kapatıp kullanırım. Sadece resmi oyunlar ve YouTube ve iş için kullanılıyorsa o zaman kullanmaya bile gerek yok. Ben eicar testi falan yapıp kurcalamıştım Defender'i eicar silindiği halde var diyordu en son sinir oldum o kırmızı Defender işaretine sistemde izin verip Kaspersky kurdum bu daha olmayan virüse var diyorsa işimiz var diye.
Virüsü siliyor sonra gidip tekrar virüs var diyor, kaç tane konu açıldı bundan dolayı.

Son testlere bakmak daha faydalı. Ücretsiz olarak iyi özellikler var veya Comodo olabilir ama daha beta aşamsasında Comodo'nun yenisi.

Korumaları bana az geldi. Kaspersky motoru kullandığını biliyorum baktım biraz ancak koruma özellikleri Kaspersky kadar dolgun değil.

Yok hocam, virüsünüz büyüyüp iş aşmasın sonra başınıza.
Ben virüse UEFI zamanında şifreleme şeyi eklemeyi düşünüyorum. Şu an aşırı basit düzeyde bir virüs UEFI kısmına bakarsak. Böylece antivirüslerin bulması imkansıza yakın olur. Eğitim amaçlı olacak ama.