EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Şu an kule tipi bir soğutucu kullanıyorum ve memnunum ancak çok fazla alan kaplamasını sevmiyorum. R5 5600 işlemcim ile Max 60 derece görüyorum, estetik olarak daha iyi gözükmesi için sıvı soğutucu almayı planlıyorum ancak çok fazla bütçem yok. Kafamda Revenge Beyaz Nitro Cold 300 ve Akasa Soho360 bu 2 soğutucu fiyatı nedeniyle ilgimi çektiler. Ben bunlardan herhangi birisini alıp ileride sıvısını veya fanlarını daha iyileri ile değiştirirsem iyi performans alır mıyım?

Eğer gerçekten sadece kozmetik görüntü için değiştiriyorsanız bence bu kadar masraf etmeye gerek yok. 5600X işlemci ile ben de kule tipi kullanıyorum. İşlevini yerine getiriyor. Ucuz bir sıvı soğutu yerine pahalı hava soğutucu tercih ederim şahsen.

Çok egzotik bir kasanız varsa sıvı soğutucu alın, hevesinizi kırmayalım ancak değilse gereksiz bir masraf. O soğutucu bloklarının sıvısı ha deyince değişmez. Fan değiştirirsiniz ancak gerek var mı orası tartışılır. Kule tipi soğutucunuz varsa paranızı farklı yerde değerlendirin.