3613

Üstün
Yegenimin bilgisayarini guncelleyecegim. Fazla butcem yok maalesef. En F/P olanlari secmeye calisiyorum. Anakart, RAM ve islemci alacagim. Benim sectiklerim bunlar. Dedigim gibi basliktaki kriter temel neden. Yoksa bu parcalarin fiyatina islemci onermenizi istemiyorum dostlar. Yoksa ben de biliyorum 10K ya alacagim islemcinin %50 performansli olacagini.

Yegenimin bilgisayarini guncelleyecegim. Fazla butcem yok maalesef. En F/P olanlari secmeye calisiyorum. Anakart, RAM ve islemci alacagim. Benim sectiklerim bunlar. Dedigim gibi basliktaki kriter temel neden. Yoksa bu parcalarin fiyatina islemci onermenizi istemiyorum dostlar. Yoksa ben de biliyorum 10K ya alacagim islemcinin %50 performansli olacagini.

AM4'e yatırım yapacaksanız Ryzen 7 5700X3D alın. Yoksa değmez.

Düşük bütçe ile F/P sistem toplayacak birisinin sıfıra yönelmesi çok ziyan olur. Ucuz alacak kadar zengin değilim diye bir söz boşa söylenmemiş. Özellikle sistemini DDR4'ten DDR5'e yükseltmen isteyen o kadar fazla kullanıcı var ki Sahibinden'den kolaylıkla RAM+işlemci+anakart üçlü set olarak bulabilirsiniz. Harcamayı göze alacağınız miktardan daha ucuza R5 5600+B550M+32 GB RAM çekebilirsiniz.

Maalesef 5700x3D 'nin fiyati 12 bin TL'den fazla. Bu parcalarin fiyatlari toplami ise 7 bin TL. DDR5 + AM5 sistem iyi olurdu ama bir tane de 2. el ekran karti bakiyorum. O sisteme gecis yaparsam 12K'nin altina toplanmiyor maalesef.

2. Elde sadece anakart ve islemciyi bu fiyata satmaya calisiyorlar. Yenisi 2.5K olan islemci icin 3K istiyor adamlar. Anakart ve RAM'de ayni. Bizim ulkede 2. el konusu pek anlasilamiyor. Sen kutusunu bile acsan o urunun fiyati %20 duser. KAldi ki 2 yil sonunda garantisi bittiyse %50'den fazlasina satamazsin. Adam sifiri 2.5K olan anakarta 3 yil kullandiktan sonra 3K bedel biciyor.

Maalesef 5700x3D 'nin fiyati 12 bin TL'den fazla. Bu parcalarin fiyatlari toplami ise 7 bin TL. DDR5 + AM5 sistem iyi olurdu ama bir tane de 2. el ekran karti bakiyorum. O sisteme gecis yaparsam 12K'nin altina toplanmiyor maalesef.

2. Elde sadece anakart ve islemciyi bu fiyata satmaya calisiyorlar. Yenisi 2.5K olan islemci icin 3K istiyor adamlar. Anakart ve RAM'de ayni. Bizim ulkede 2. el konusu pek anlasilamiyor. Sen kutusunu bile acsan o urunun fiyati %20 duser. KAldi ki 2 yil sonunda garantisi bittiyse %50'den fazlasina satamazsin. Adam sifiri 2.5K olan anakarta 3 yil kullandiktan sonra 3K bedel biciyor.
Çok doğru bir noktaya değindiniz hocam. Aynı şekilde bende fiyat performans sistem dizerken ikinci elden gitmek istedim fakat falso oldu. Mesela işlemci fiyatını kullanılmış olmasına rağmen ya sıfır fiyatına ya da daha üst fiyatına satıyorlar. Neden diye soruncada alacaksan al seni ilgilendirmez diyorlar gerçekten gülünesi bir durum. Bu nedenle işlemci gibi parçalarda sıfır alın hiç ikinci elde kendinizi yıpratmayın. Popüler kanallar ikinci el parça videosu yapınca fiyat yükselten bir millete sahibiz... Şimdi bu fırsatçılık değilde ne.

10.980 TL

10.980 TL
Tesekkur ederim oneri icin. Farkli alternatiflere de bakiyorum tabii. Bir digeri de 8400F + B650 + 4800 Mhz 32 GB RAM. O seceneklerle 9000 gibi bir fiyata cikabliyor sistem. 7500F in biraz altinda kaliyor ama arada 2K var. Yukarida belirttigim gibi ekran karti da alacagim, o yuzden oldugunca ona ayirmaya calisiyorum parayi.