Detaylar
Kim cevapladı?El ile yapılan bozkurt işareti, zannedilen gibi evrensel değil. 1991 yılında ülkücülerin icadı. Tamamen siyasidir.
Önecelikle yanlış biliyorsun öyle bir bilgi yok, ve o pfp ile ne kadar ciddiye alabilirim bilmiuyorum 2+2 = 4 desen bile.
Göz ardı listesi.
Bütün bir Anadolu halkı, kurdu "canavar" diye adlandırır. İsmiyle bile çağırmaz.
Yüzlerce yıl önce Orta Asya'daki atalarımız kurda sembolik bir anlam biçmiş olabilir. Yine asırlar içinde bu anlam, önemini yitirmiş. Hatta, canavar denmesi örneğinde görüldüğü üzere, neredeyse bir nefrete bile dönüşmüş. Anadolu halkına gidip, "bak senin tarihin bu" deselerdi 2 posta dayak yiyip gönderilirlerdi büyük ihtimalle.
Bir de aşağı yukarı son 40 yıl var tabi. Son 40 yıl, işaretin siyasi olarak tekrar hayata dönmesiyle başlayıp dünkü olaya kadar geçen süre diyelim. Bu süreçte, bu işareti kullanan birçok insan terör olaylarına karışıp halkımızı katletti. İşaretin tekrar gün yüzüne çıkışı sağlıksız. Mesele bundan ibaret. Kimseden bu işarete tepki koymamasını bekleyemezsiniz.
Katılıyorum. Zaten şahsi tavrım çok da umursamama yönünde.Siyasi olduğu gerçeğini değiştirmez fakat gereksiz bir polemik oluşturuldu. Daha 2 gün önce Kayseri konuşuluyorken gündem hemen değişti.
Doğrusunu paylaşırsanız bilgileniriz.Önecelikle yanlış biliyorsun öyle bir bilgi yok, ve o pfp ile ne kadar ciddiye alabilirim bilmiuyorum 2+2 = 4 desen bile.
Geç bile kaldınız.
Glade
Üstün
- Makaleler
- 3
Çin'de 6. yüzyıla ait bir heykel bulundu. (bkz. Miho cenaze yatağı)El ile yapılan bozkurt işareti, zannedilen gibi evrensel değil. 1991 yılında ülkücülerin icadı. Tamamen siyasidir.
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
Anlatamazsın.El ile yapılan bozkurt işareti, zannedilen gibi evrensel değil. 1991 yılında ülkücülerin icadı. Tamamen siyasidir.
megaton
Uzman
Kurt tarih boyunca Türk'ün simgesi olmuştur. Sorun yok 
Son düzenleyen: Moderatör:
İcat kelimesini kullanmam hatalı olmuş. Zaten hemen alttaki mesajda belirtmiştim kökeninin çok daha eskiye gittiğini.Çin'de 6. yüzyıla ait bir heykel bulundu. (bkz. Miho cenaze yatağı)
Ama işin sonunda sunulan bu mantık, svastika sembolü için de kurulabilir. Ne de olsa tarihte bir dönem, şu anki anlamından bağımsız bir şekilde kullanılmış.
Safsata dediğimiz şey tam olarak bu oluyor.Kurt, MHP'nin ve ülkücülüğün tekeline bırakılmamalıydı. Ama bıraktılar. Dolayısıyla hassasiyeti bulunanların, siyasi olarak ayrı konumlananların tepki vermesi kadar da doğal bir şey yok. Ben açıkçası el ile yapılan bu işarete sahip falan çıkmam. Yine de korunması gereken bir kültür var, kurt önemli bir tarihsel değer.