Çözüldü UEFI desteği olmayan BIOS switchsiz ekran kartı nasıl UEFI moduna geçirilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan neurox
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 723
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

neurox

Uzman
Merhaba bir sorum olacaktı, benim ekran kartı GPU Z baktığımda UEFI tiki yok ekran kartının üzerinde BIOS Switch yok bunu nasıl UEFI açık hale getirebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anlattım ya frekansları bozuk, VBIOS orijinal değil diye.

Siz aşağıdaki görsellerdeki kısımları kontrol edin, BIOS anahtarı var mı oralarda.

Varsa sistemi kapatıp anahtarı diğer tarafa çekip açın sistemi, GPU-Z görüntüsü paylaşın.

Siz adamın dibisiniz, umarım RTX 6090'lu PC'niz olur, adamın dibisin eyvallah teşekkürler.

Ryzen 5 5600.
ASUS A320M-K

Şimdi bu adım var ve görüntü vermezse o sıkıntı :/

Elinizdeki diğer ekran kartı neydi?

Başka kart var mıydı?

O kart görüntü verebilir belki RX580 vermezse, BIOS'a bir şey olmuyor başka kartla CSM'yi tekrar açınca düzeliyor.

O kart görüntü verebilir belki RX580 vermezse, BIOS'a bir şey olmuyor başka kartla CSM'yi tekrar açınca düzeliyor.

Hocam ben bu kartla CSM kapatmıştım sanırım, eski PC ile eski PC anakart bozulduğu için bu yeniyi aldık. 770 ile Xeon E3 1230 kullanıyordum önceden, bu kartın görüntü vermeme imkanı var mı? ( RX580) PC'nin fatura var atayim mi anakart kutusu RAM'ler duruyor ekran kartı yok.

Fatura ile bir işimiz yok.

Siz diğer BIOS ile CSM kapatmışsınız, İki seçeneğiniz var, CSM kapatıp denemek ya da böyle kullanmak.

Fatura ile bir işimiz yok.

Siz diğer BIOS ile CSM kapatmışsınız, iki seçeneğiniz var, CSM kapatıp denemek ya da böyle kullanmak.

AAA formunda ASUS anakartlarda böyle ekran vermeme gibi sorunlar yokmuş Gigabyte MSI gibi anakartlarda gördüm gibi.

Böyle kullanırım sıkıntı yok ama içimde kaldı.

Fast boot açamıyorum CSM yüzünden olabilir mi? Ekran gelmemişti ama ESC basıp tekrar ayarı kapatmıştım.

Fastboot'u o kart ile kullanmayın kapalı kalsın, Secure Boot sorunu Gigabyte anakartlarda var ama CSM kapalı olunca görüntü vermeme sorunu kartın kendinde var.

Şu anki BIOS UEFI çalışabilir de çalışmayabilir de, denemeden bilemeyiz.

şöyle bir saçmalık var csm açık olanlarda secure boot açamıyorlar fakat ben açtım clear keys yapıp install keys yaptım güvenli önyükleme durumu açık şuan öyle yazıyor neden böyle?

Tamam işte UEFI çalışmış kart, CSM kapanmadan Secure Boot açılmaz zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…