Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

neurox

Uzman
Merhaba bir sorum olacaktı, benim ekran kartı GPU Z baktığımda UEFI tiki yok ekran kartının üzerinde BIOS Switch yok bunu nasıl UEFI açık hale getirebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anlattım ya frekansları bozuk, VBIOS orijinal değil diye.

Siz aşağıdaki görsellerdeki kısımları kontrol edin, BIOS anahtarı var mı oralarda.

Varsa sistemi kapatıp anahtarı diğer tarafa çekip açın sistemi, GPU-Z görüntüsü paylaşın.

Screenshot_2025-05-22-11-48-30-45_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.webp Screenshot_2025-05-22-11-47-49-48_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.webp
Sıkıntı yok, işlem tamam, BIOS orijinal oldu, CSM kapandı, Secure Boot açıldı.

VBIOS orijinal dediğinize göre aptalın biri Legacy sürümde BIOS'la oynamış yani UEFI ayarında bir şey yapmamış Allah'tan.
Hocam CSM kapatmadım bu Switch oynatmadan 1 hafta önce Secure Boot açmıştım yani sizin dediğiniz UEFI moda alınca oto CSM kapalı mı oluyor? Birazdan bakarım BIOS'a girip.

Sıkıntı yok, işlem tamam, BIOS orijinal oldu, CSM kapandı, Secure Boot açıldı.

CSM kapanmadan Secure Boot açılmaz, mutlaka kapalıdır.

CSM kapanmadan Secure Boot açılmaz, mutlaka kapalıdır.

La hocam vallahi billa ben CSM açıkken Secure Boot açtım yemin billah açıldı yalan yok araştırdığımda bazı kişilerde açılmıyormuş CSM kapatmayınca şaşırmıştım yemek yiyip bakacağım şimdi kendisi kapanmış mı diye, inşallah kapanmıstır.

CSM ayarları böyleyken açmıştım ve hala da açık kapanmamış.

Napalım? Kapatalım mı?

Ekranda bozulmalar var. BeamNG drivedeyim yeşil mor ekran gibi ama çökme yok.

Hocam 15 FPS'lik kaybım var 60 FPS oynuyordum aynı ayarlar nereye gitti FPS'im?

@20424 BeamNG.drive girerken ekranda mor yeşil gibi çizgiler belirdi ama karışık yan monitördede vardı aynı şekil fakat donma çökme yoktu driverden kaynaklı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• IMG_0804.webp
    IMG_0804.webp
    162,9 KB · Görüntüleme: 50
Sürücüyü kaldırıp tekrar kurun.

FPS düzeldi, renkler çizgiler gitti, bir an arızalı çıktı sandım kart hocam elinize emeğinize sağlık başkası olsa tek mesaj atar geçer siz dakikasında yardım ettiniz, böyle kullanmam benim için sıkıntı olmaz çok teşekkürler.

Derece arttı şu an beamngdeyim 74-75 derece 5-10 FPS arttı adamın dibisin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.