Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mahsum

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

Bir konu hakkında desteğinizi rica ediyorum. Kullanıcı kitapçığında veya internet üzerinden bir çözümünü bulamadım maalesef. Konu başlığında var olan Bluetooth adaptörünü aldım, laptop cihazımın Bluetooth versiyonu çok eski olduğu için bazı 5.3 Bluetooth sürüm kulaklığı görmüyor ve bazı kulaklıklarda da kesintiler çok oluyor, bundan ötürü belirtiğim cihazı aldım. Yeni aldığım cihaz özelliklerinde tak çalıştır bir cihaz olduğu yazıyor, yalnız bende çalışmıyor ve hata veriyor. Bu cihazı kullanmam için nasıl bir yol izlemem gerekiyor, bilgisi olan yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. Lazım olur mu bilmiyorum ama cihaz bilgilerimi de aşağıya yazdım, ekran görüntülerini de ekledim.
  • Bilgisayarım: Acer Aspire A315-42G
  • İşletim sistemi: Windows 11 Home (Gelen bütün güncellemeleri yükledim, en güncel sürüm olması lazım.)
  • İşlemci: Ryzem 5 3500U
  • RAM: 16 GB
  • GPU: AMD Radeon 2 GB
  • Cihazın donanım kimliği: USB\VID_10D7&PID_B012&REV_8891

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-02-02 230905.webp
    Ekran görüntüsü 2024-02-02 230905.webp
    41,7 KB · Görüntüleme: 208
  • Ekran görüntüsü 2024-02-02 230915.webp
    Ekran görüntüsü 2024-02-02 230915.webp
    25,5 KB · Görüntüleme: 192
  • Ekran görüntüsü 2024-02-02 231357.webp
    Ekran görüntüsü 2024-02-02 231357.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 180
  • Ekran görüntüsü 2024-02-02 232549.webp
    Ekran görüntüsü 2024-02-02 232549.webp
    10,1 KB · Görüntüleme: 188
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Genel kısmının ekran görüntüsünü atar mısınız biz sürücü bakarken? O ünlemin sebebi yazacak.

Ufak bir araştırma sonucu edindiğim ilk bilgi:

Bu cihazı takmadan önce mevcut dizüstü bilgisayar BT sürücünüzü devre dışı bırakmanız ve mevcut tüm BT bağlantılarının eşleşmesini kaldırmanız gerekiyor. O zaman bile sorunlu çalışabiliyor.

Sürücü burada olmalı ayrıca:

Adım adım yöntem de bu:
  1. Tüm Bluetooth cihazlarını listeden kaldırın
  2. Yerleşik Bluetooth'u devre dışı bırakın
  3. Sistemi yeniden başlatın
  4. Yeni adaptör için Bluetooth 5.0'ın yeniden başlatıldığında otomatik olarak yüklendiğine dikkat edin
  5. Manuel sürücü indirme ve Diskim Var istemini kullanarak BT 5.3'e güncelleyin
  6. Tüm Bluetooth cihazlarını yeniden bağlayın
Genel kısmının ekran görüntüsünü atar mısınız biz sürücü bakarken? O ünlemin sebebi yazacak.

Bu cihazı takmadan önce mevcut dizüstü bilgisayar BT sürücünüzü devre dışı bırakmanız ve mevcut tüm BT bağlantılarının eşleşmesini kaldırmanız gerekiyor. O zaman bile sorunlu çalışabiliyor.

Adım adım yöntem de bu:
  4. Yeni adaptör için Bluetooth 5.0'ın yeniden başlatıldığında otomatik olarak yüklendiğine dikkat edin

Son düzenleme:
Çözüm

Adım adım yöntem de bu:

Dediğiniz adımları izledim,

Bütün cihazları kaldırdım ve bilgisayarımı yeniden başlattım. Kaldırdığım için Bluetooth tamamiyle görünmedi, bundan ötürü devre dışı bırakamadım.

Sonrasında sistemi yeniden başlattım ve cihazı taktım sürücüleri kendisi otomatik yükledi, aynı hata durumu oluştu.

Cihazın sürücünü bulamadım, gönderdiğiniz sayfada sürücü yok maalesef sadece PDF dökümanları tek var. Bundan dolayı manuel güncellemeyi de yapamadım. Ek olarka Windows Update hepsini yükledim, manuel sürücü aradım bir şey çıkmadı ve son olarak Drive Booster'i kullandım yine sürücüyü bulamadım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-02-02 235424.webp
    Ekran görüntüsü 2024-02-02 235424.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 186
  • Ekran görüntüsü 2024-02-02 235554.webp
    Ekran görüntüsü 2024-02-02 235554.webp
    3,2 KB · Görüntüleme: 167
  • Ekran görüntüsü 2024-02-02 235617.webp
    Ekran görüntüsü 2024-02-02 235617.webp
    5,9 KB · Görüntüleme: 178
Sistemi yeniden başlattıktan sonra ya da önce Aygıt Yöneticisi altından diğer Bluetooth aygıtını devre dışı bıraktınız mı?

Bir de sürücü sayfasında 35058 veya 35059 deneyin. Ya da Anydesk kurup ID yazın, bağlanıp bakayım.

Son düzenleme:
Sistemi yeniden başlattıktan sonra ya da önce Aygıt Yöneticisi altından diğer Bluetooth aygıtını devre dışı bıraktınız mı?

Bir de sürücü sayfasında 35058 veya 35059 deneyin. Ya da Anydesk kurup ID yazın, bağlanıp bakayım.
Önceki yazınızda sürücüleri kaldırdım sonra bilgisayarı kapatıp açtım, doğrudan cihazı taktım aynı hatayı verdi. Şu an dediğinizi tam olarak yaptım aynı hatayı vermedi farklı bir sürücü hatası verdi. Yine de ona rağmen kulaklığımı test ettim de Youtube üzerinden ses güzel geliyordu, ses kaydedicisi ile ses kaydı yaptım pürüzsüz geldi. Bu sürücü yüklemezsem bir sorun olur mu?

Gece gece Suit Conference toplantı başlattım ve herhangi bir sorun olmadı. Önümüzdeki günlerde de sorun olmazsa benim problemim tamamile çözülmüş oldu.

Dediğiniz iki sürücü ye indirdim, sorun devam ederse onları da kurup tekrardan yazarım.

Emeğin ve desteğin çok teşekkür ederim. İyi ki varsın. :)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-02-03 004749.webp
    Ekran görüntüsü 2024-02-03 004749.webp
    64,6 KB · Görüntüleme: 196
Son düzenleme:
Bilgisayarı yeniden başlattığımda sorun devam ediyordu; Bluetooth USB Module yeniden yükleniyordu, bende devre dışı bırakıp denediğimde herhangi bir sorun yaşamadan kullanabiliyorum. Bluetooth açtığım gibi kulaklığa bağlanıyor ve sürücü tekrardan aktif olmuyor. Sorunum tam olarak çözülmüş oldu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-02-03 151731.webp
    Ekran görüntüsü 2024-02-03 151731.webp
    27,4 KB · Görüntüleme: 181