Heitaus

Uzman
Yer
İzmir
Çok canımı sıkıyor. Ülke bitmiş, Türkiye nereye gidiyor? Her gün yeni onlarca cinayet haberleri, her gün yepyeni ekonomik krizler, her gün yepyeni siyasi skandallar, her gün hukuk sisteminin daha da çökmesi, her gün eğitim sisteminin daha da kötüleşmesi, gençlerin ve diğer orta-düşük gelir gruplarının hiçbir ümidi olmaması, çabalarının hiçbir şekilde ödüllendirilmemesi, başarının cezalandırılması, insanların her gün cahilleşmesi, liyakatsizlikler, torpiller, vatandaşa hiçbir değer verilmemesi, Türklüğün ve Türkçülüğün öldürülmeye çalışılması, polisinden normal vatandaşına kadar hiç kimsenin güvenliğinin sağlanılamaması, hiçbir yerde hiçbir şeyin güven vermemesi, hiçbir üretimin yapılmaması ve hatta daha da batıran saçma sapan anlaşmalar imzalanması, değerlerimizin satılması, toplumsal ahlakın bozulması ve gün geçtikçe daha da kötüleşmesi, balık hafızalılık ve saklambaç oynamak, kontrolsüz ve aşırı vergi alımı, gereksiz sebepsiz ve yanlış harcama planları, din gibi temiz bir duygunun siyasete alet edilmesi ve bunun üstünden manipülasyonlar yapılması, bilim, sanat gibi nice alanlarda ilerleme kaydedilememesi ve kaydedildiğinde cezalandırılması, fikirlerini belirtenlerin tutuklanması, buz gibi diplomanın bile iptal edilebilmesi ve sayısız sahte diplomanın dağıtılması, sürekli gündemin değişmesinden unutulan ve akılda tutulamayan; Yenidoğan Çetesi gibi sayısız vakanın unutulması ve zaten cezasız kalması, aklı başında insanlardaki genel ruhsal yorgunluk, ve say say bitmeyecek binlerce şey...

Arkadaşlar bu nasıl ülke? Düşünmekten kafayı yiyeceğim artık. Hiçbir şeyin güzelliği kalmadı, hiçbir şeyin güvenliği kalmadı, hiçbir şeyin amacı kalmadı. Her şey anlamsız geliyor, insanlar nasıl bu noktaya geldi, bir ülkenin yarısından fazlası yıllarca nasıl bu kadar cahil olabildi? Benim yaşım 15, ben 15 seneyi 30 sene gibi yaşadım.

Bakınız; yangın ve deprem gibi başımızın belası bir türlü önlem alınmayan şeyleri saymadım bile, saymadığım neler neler var. Bu otoritenin sahipleri hayatlarımızı mahvetti, zengin olsam bile benim içim sadece maddiyatım iyi diye rahat olmazdı; ünlüler nasıl bu kadar pısırık ve vicdanı rahat? Neyse uyuyalım, uyuyalım da yarın hangi skandallar yaşanacak onlara bakalım. Bugün mecliste a*o sloganları atıldı, evet bu yaşandı. Türkiye'de bu yaşandı, yaşandı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef hayat şartları fazla zor olsa da sizin derdiniz okuyup çalışıp kendini iyi bir işe veya mesleğe atmak olmalı biliyorum bende maddi manevi çok zorluklar yaşadım yeri geldi aç gezdim. Şu hayatta sadece alabildiğim bir laptopum vardı oda karışık konu. İnsan kendini bir şekilde mutlu etmeli her şeyi düşünerek maalesef bu ülkede ömür geçmez. Askere giderken aklını mantığını bırak çıkarken al derler ya o hesap yaşamak gerekli maalesef. Çünkü akli çalışan insanlar mutsuz bu ülkede bir adım attıklarında ellerinden alırlar. Zaten hayatın kendisinde bizim bir şeylere ayak uydurmak dogamizda var kesinlikle yanlış anlaşılmasın koyun olalım demiyorum ama mesela ise gitmek ders çalışmak bunlar olmadan insanlar size bir müddet dayanır sonra sokakta bulursunuz kendinizi o yüzden hayata adapte olmaktan bahsediyorum. Mümkünse dil geliştirin fazla okuyamadım ama ana temayı anladım. Kendinizi yurt dışına öğrenci olarak atmaya çalışın belki orada bir şans ayağınıza gelir. Bu ülkenin gidişi iyi değil 2023'te bu Z'ten belli oldu %52'lik kısım sebebi ile. Hala sorunun onlar olduğundan haberleri bile yoktur. Günün sonunda özet takmamak kendini kurtarmak gerekli, üzgünüm.

Ben 30 yaşındayım neler gördüm neler bir bilseniz buraya anlatsam sığmaz. Yaşınız daha genç böyle düşünmeniz gayet normal ve haklısınızda. Ben ilk okul zamanlarımda en kötü ekonomiden örnek vereyim 1 TL'ye lahmacun 2 TL'ye dürüm alıyorduk. Ama sosyal medyalarda forum ortamlarında veya başka yerlerde siyaset muhabbetlerine girmemek lazım artık onu bile takip etmeye başladılar.

Ben 30 yaşındayım neler gördüm neler bir bilseniz buraya anlatsam sığmaz. Yaşınız daha genç böyle düşünmeniz gayet normal ve haklısınızda. Ben ilk okul zamanlarımda en kötü ekonomiden örnek vereyim 1 TL'ye lahmacun 2 TL'ye dürüm alıyorduk. Ama sosyal medyalarda forum ortamlarında veya başka yerlerde siyaset muhabbetlerine girmemek lazım artık onu bile takip etmeye başladılar.
Haklısınız. Polise şikayette bulunuyoruz katiller hırsızlar bulunamıyor. Ama "belirli konular" konuşmak bile sorun olmaya başladı.

Ben 21 yaşındayım ama bende 1TL 25 kuruş ile döner ayran aldığımı hatırlarım. Hatırladıkça kahroluyorum.

Bu konuları düşüne düşüne harap oldum ve artık saldım. Artık siyasî olayları çoğu zaman gülerek karşılıyorum. Gerçi siyasî olaylar artık umrumda bile olmuyor. Zaten umursayıp umursamamam arasında da çok bir fark yok.

Büyük ihtimal gündemi fazla takip ediyorsun. Öncelikle X/Twitter kullanıyorsan bırak, algoritma direkt olumsuzluk üzerine kurulu. Gündemi de güvenilir bulduğun haber siteleri üzerinden arada bir takip edebilirsin. Ayrıca bu durum tüm ülkelerde geçerli, gündemi fazla takip ediyorsan aklını yitirmen de bir o kadar kolay oluyor.

Ülkenin sağlık sistemi gitgide kötüleşiyor. Bacağım sakat, iki haftadır yürüyemiyorum; herhalde tendonlarımda yırtık var. Acile gidiyorum, ‘zor yürüyorum’ diyorum, ama ‘kırık olmadığı sürece bakamayız’ diyorlar. Üstelik 20 gün sonrasına randevu verdiler. Bu nasıl bir şey? Bir de sağlık sistemini övenler var, ciddi ciddi.

Vallaha ben bir şey söyleyeyim, bu ülkenin iflası yakındır. Ya hükümet devrilecek, ya da iç savaş çıkacak. Hükümet devrilirse iyi, halk çıkar bir şekilde kurtarır (zor); ama iç savaş çıkarsa… 14 senedir beslediğimiz Suriyeliler bile bizi almaz. Batının topraklarımızda gözü var zaten. Vatan da düşerse biz b yedik siz anladınız. Ya eskisi gibi savaşır kurtarabildiğini kurtarırsın, ya da bağımlı olmaya mahkumsun.