Açıkla, neymiş benim zihniyetim?AKP'li olmaman neyi değiştiriyor? zihniyetin o şekilde.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Yazdığım mesajı 2. kere okur musun?
Yazımı tekrar okusana sen, cümlelerimde öyle bir şey yazmıyor.
Tabii canım, yazmıyordur öyle bir şey. Ben yerinizde oturmamızı ve adalet ummamızı ima etmen dışında bir şey göremiyorum yazılarında.
Konu hakkında bilgim yok. Eğer bu gerçekse oldukça kötü. Yeni haberim oldu.Üstüne üstlük fazla konuşulmuyor ama gözaltına alınan kadınları çıplak arama ile aradıkları ve göz altında darp ettikleri hakkında iddialar var, gözaltından çıkan kadınlar söylüyor, gerçekten kansızlık bu.
Yeni haberin olmadı, haberin olmasın diye engellendi diyelim.Konu hakkında bilgim yok. Eğer bu gerçekse oldukça kötü. Yeni haberim oldu.
O zaman yanlış anlamışsın. İstersen tekrar oku. Tarafım ve niyetim gayet açık.Tabii canım, yazmıyordur öyle bir şey. Ben yerinizde oturmamızı ve adalet ummamızı ima etmen dışında bir şey göremiyorum yazılarında.
Bizzat haber görmemek sadece işime odaklanmak için gayret gösterdim. Bu tür durumların ve sosyal medya'nın toksikliğini bildiğimden dolayı.Yeni haberin olmadı, haberin olmasın diye engellendi diyelim.
O zaman yanlış anlamışsın. İstersen tekrar oku. Tarafım ve niyetim gayet açık.
Bizzat haber görmemek sadece işime odaklanmak için gayret gösterdim. Bu tür durumların ve sosyal Medya'nın toksikliğini bildiğimden dolayı.
Tarafın ve niyetin gayet açık olduğu için sana bunları yazıyoruz zaten güzel dostum. Anayasal hakkını bil ve Atan'ı dinle.
Blackraven
Üstün
Sen zaten cevabın ile huzursuz bir arkadaşa benziyorsun. Benim yazım saçma değil, gayet açık ve düşünülmüş bir yorumdu.
Burada kimseyle kavga etmek ya da tartışma yaratmak gibi bir amacım olmadı. Sadece kendi gözümden, tarafsız bir bakışla sistemin bozulduğunu ve çözümün kaosta değil, birlik ve sağduyuda olduğunu söyledim. Bu kadar. Senin bana yönelttiğin öfke, ne bana ne de bu ülkeye bir fayda sağlar. Herkes burada kendi fikrini söyleyebilir, seninle aynı düşünmüyoruz diye nefret saçman seni haklı yapmaz. Ben savaş ve kargaşadan nefret eden, çözüm odaklı yaşayan biriyim. Sözle değil, hayatımla bunu göstermeye çalışan biriyim.
(Beni sanal dünyanın dışında ne kadar tanıyorsun ki zaten? haha.) Kısacası: Sakin ol. Ben düşmanın değilim. Fikrimi söyledim, sen de söyledin. Ama saygı çerçevesinden çıkarsan, kendini küçültürsün.
Benimle aynı düşünmemek diye bir şey yok ortada bir "gerçek" var ve siz ise ben bu gerçek hakkında hiçbir şey bilmiyorum, araştırma yapmadım ama inanmıyorum diyorsun sonra da saygı bekliyorsun. Dediğiniz cümlelere fikir denmesi için bir düşüncen olması düşünce için ise bilgiye dayanıyor olması lazım. Siz bilgi kullanmadan rastgele şeyler söylemişsiniz. Aman başımız ağrımasın tarzında cümleleri sıralamışsınız. Yazı tarzınız tam olarak Yılmaz Özdil tarzı bu arada böyle alakasız ama kendi içinde mantıklı cümleleri peş peşe yazıp bir şey söylediğinizi zannetmişsiniz.
İnsanların emeğine, dirayetine, mücadelesine, akıttı ter ve kanına, mimlenerek feda ederek yaptığı protestoları böyle temelsiz fikirler ile karalamaya, alelade bir olaymış gibi göstermeye kalkarsanız tepki almanız gayet normal. Bu yapılanların siyasi bir partiyi desteklemek için olmadığını hak ve hukuk için gençlerin mücadelesi olduğunu anlamamak için ya kötü niyetli olmak gerekir ya da forumdan ceza almama sebep olacak başka bir özelliğe sahip olmanız gerekir.
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesi ile hayatınıza devam edebilirsiniz. İstediğiniz kadar ben AKP'li değilim ben tarafsızım de dediğin her cümle malum partinin trollerinin cümleleri ile benzeşiyor. Topluma üstün bakan apolitik zeki insan triplerinizi de kimse yemiyor bilginize. Tarafsız olarak AKP'nin yoluna su taşıyorsanız AKP'lisinizdir.
- Makaleler
- 3
Doğru.Ben bir parti tutmuyorum. Ne A partisi ne B partisi. Açıkçası hiçbirine güvenmiyorum. Çünkü Türkiye siyasetinde, hangi tarafın ne söylediğinden çok, hepsinin aynı yöntemleri kullandığını görüyorum:
Büyük sözler, güzel kelimeler… ama sonuç sıfır.
Neyle çözülebilecek bir şey var koçum? Çözüm sun, onu deneyelim. Adalete güven olmadığını sen kendin söylüyorsun sonra da adalete bırakalım diyorsun. Sıyırmışsın galiba.Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanma süreciyle birlikte ülkede bir kaos ortamı oluştu. İnsanlar bölünüyor. Taraflar, görüşler, sokakta bağıranlar, sosyal medyada savaşanlar…
Ama benim dikkatimi çeken şu:
Bu kargaşayla çözülebilecek hiçbir şey yok.
Sebep sonuç ilişkisi kurmaktan acizsin. Bu yaşananlar devlet yapısına, güvenilirliğine ve adalete zarar vermiyor. Tam tersi, devlet yapısı, güvenilirliği ve adaleti zarar gördüğü, çürüdüğü için bunlar yaşanıyor.Bu yaşananlar bana göre devletin yapısına, kurumların güvenilirliğine ve adalet sistemine doğrudan bir darbe niteliğinde.
Ve bence bunu başarıyorlar gibi.
Halk artık adalete güvenmiyor. Kurumlara inanmıyor.
Herkes bir tarafın propagandasına göre gerçek inşa ediyor.
Şu an sokakta bu söylediklerini gerçekleştirmeye çalışıyor insanlar, kafan mı güzel senin? Bu çok düşünerek yazdığın yorumu sarhoş kafayla mı düşündün? Kargaşayı çıkaran kim? Hükümet. Torpillerle, liyakatsizlikle tarafçılık yapan kim? Hükümet. Adaleti sarsan kim? Hükümet. Kurumlar kimin kontrolünde, çürüten kim? Hükümet. Kör biatı, tarikatları ülkeye empoze eden kim? Hükümet.Umarım tüm suçlular adalet önüne çıkar.
Bu bir taraf seçme meselesi değil.
Bu sağduyu, akıl ve birlik meselesi.
Kargaşayla, tarafçılıkla, adaletin sarsılmasıyla, kurumların çürümesiyle hiçbir millet gelişemez. Gelişen milletler şunlarla yükselir:
Adaletli sistemle, torpille değil liyakatle. Bilimle, hurafeyle değil. Birlikle, kutuplaşmayla değil. Eleştirel akılla, kör biatla değil. Üreten halkla, sadece konuşan değil...
Şimdi de kalkıp diyorsun ki geçin evinize hükümete bırakın, birleşin. Halk şu an birleşiyor zaten ama anlayamayacak kadar kendinle meşgulsün. Halk saydığın idealler altında birleşiyor.
Kısaca bomboş, hiç düşünülmemiş (umarım düşünülmemiştir), saçma sapan bir fikir. Bu fikri anonim olmadığın durumlarda dile getirme, üzerler.
100 yıl oldu 100. Hala demokrasi nedir, cumhuriyet nedir öğrenemediniz. Protesto anayasal haktır hak. Bu kargaşayı çıkaran da polistir. Halk kalkıp şu an devletin boşaltım organlarını yaladığı Apo'nun itleri gibi molotoflar sallamıyor etrafa.
Problem bu zaten. Hiçbir şey hakkında bilgin yok. Apolitiksin. Kafanı camdan uzatıp "noluyo ne bu tantana" kafasında gelip fikir belirtiyorsun. Bi' dur da bak bu insanlar ne yapıyor, neden yapıyor, neler yapıyor... Apolitiksen apolitik kal. Otur oturduğun yerde izle etrafını.Konu hakkında bilgim yok. Eğer bu gerçekse oldukça kötü. Yeni haberim oldu.
Son düzenleme:
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.