4196

Deneyimli
Ciddi bir problem yaşıyoruz nüfus konusunda. Maalesef yaşlandığımız zaman sürüm sürüm sürüneceğiz. TUİK bu verileri açıkladığı zaman birkaç veriye baktım ve korkunç bir durum olarak görülmekte.

Detaylı analizi buradan okuyabilirsiniz:

1707305738112.webp

1707305749234.webp

1707305760572.webp

1707305775181.webp

Çözüm basit ama bir o kadar zor. Etrafınızda çocuk yapmaya cesaret edebilen kimse var mı? Varsa bir eli yağda bir eli de balda olmalı. Diğer türlü o çocuğu dünyaya getirip hangi şartlarda yetiştirebileceğinden endişeli o kadar çok anne baba varken bu sonuçlar ilerleyen zamanlarda da çok değişmeyecek. Bir de evlilik yoluna giremeyen o kadar genç var. Onları unuttum özür diliyorum.

Doğuda durumlar iyi çocuk yapıyorlar. Batıda insanlar ya yurt dışına kaçıyor ya da çocuk yapmıyor yapsana en fazla 2 tane.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne olacakti? 18 yasina gelmis bir genc cikip kendi hayatini yasayamiyor. Kendi evini tutamiyor. Ne olmasi bekleniyor? Su Edirne sinirini gecin bir gorun insanlar tatil icin hangi ulkelere gitceklerini tartisiyorlar. Ekonomi bu haldeyken genc nufus zor. Daha gecen 2 sevgili kuyumcu soymaya kalktilar.

Yapacak bir şey yok, halk istedi, oy verdi. Ben acısını çekiyorsam, herkes acısını çekecek modunda gidiyor. Türkiye'nin bir düzeldiğini falan görmüyorum, sürekli bir döngü halinde, hiçbir zaman düzelmemişti, düzelmeyecek de.

Çoğu kişi bahsetmiş gerçeklerden. Ülke ekonomisinin kötü olmasından, paranın değerinin olmamasından dolayı insanlar evlenemiyor. Bugün evlenip bir ev döşeyim desen, en az 1.5 milyon TL para gider. Evlenenlerin de birçoğu ekonomik sorunlardan dolayı, şiddetli geçimsizlik başlıyor haliyle ve sonra boşanıyor. Zaten asgari ücretle çalışan biriysen, bu işi unut. Evin yoksa unut.