Hocam Atatürk döneminde para mı vardı? Kiliseler yıkıldığı zaman para mı vardı? Yapmak isteyen devlet yapar.
Ben bir şeye yapılmasın edilmesin demiyorum ki? Talep olmazsa yapılmaz diyorum.

Ben de ana dilimde dâhâ fazla kaynağa erişmek istiyorum ama bir şeylerden medet ummayı bırakıp dil öğrenmek dâhâ da pratik bu devirde ve bu şartlarda.

Ben bir şeye yapılmasın edilmesin demiyorum ki? Talep olmazsa yapılmaz diyorum.

Ben de ana dilimde dâhâ fazla kaynağa erişmek istiyorum ama bir şeylerden medet ummayı bırakıp dil öğrenmek dâhâ da pratik bu devirde ve bu şartlarda.

Ben zaten öğreniyorum ancak daha fazla kolaylık sağlanması sayesinde (Kaynak kitapların, makalelerin arttırılması vb.) Daha fazla insan kitap okumaya başlayabilir, anlayabilir ve bu sayede gelişebiliriz.

Düzeltme: Videonun tamamını izleyin.

Ben zaten öğreniyorum ancak daha fazla kolaylık sağlanması sayesinde (Kaynak kitapların, makalelerin arttırılması vb.) Daha fazla insan kitap okumaya başlayabilir, anlayabilir ve bu sayede gelişebiliriz.
Önce insanların kitap okumak için öğrenme arzusuna sahip olması gerekiyor, bu durumu arzu harici teşvik edecek önemli bir etken yok gözlemlediğim kadarıyla.

Ülkenin tek gündemi gereksiz stres oluşturan yapay kaynaklar, bugüne kadar bu kadar vasat seçimler yapılmasaydı "millet niye kitap okumuyor, üvey kızımla evlenmek caiz mi?" muhabbeti yerine uzaya kimi gönderip koleni kuracağız muhabbetini kurardık.

Coğrafya kaderdir, önce kendimizi sonra çevremizi değiştirelim. 👍
Düzeltme: Videonun tamamını izleyin.

Kaydettim, bakarım bir ara.

Konunun kitap veya makale ile ilgili olduğuna emin miyiz?
Eski Türk tarihini okuduysanız Türklerin savaşmadan evvel düşmanın dilini, tarihini vesaire öğrenip sonrasında feth ettiğini bilirsiniz. Bende bundan örnek vermek istedim ancak konu çok başka yere kaydı. Ayrıca hükümetide eleştirmek istediğim için "dine saplanıp kaldık" ifadesini kullandım. Adamlar koyuna bile "kısmette varsa olur" diyip geçiyorlar. Ve bir ekleme daha: "Adeta bir Arap bedevisine çevrildik" derken Moğolların o zaman ki müslümanlara ait olan şehri ele geçirip sonrasında kütüphaneyi Nil nehrine döktüğünü bilirsiniz. O zamandan beri adamlar gelişemediler. Çok fazla kaynak kaybedildiği için adamlarda hala olan bir gerileme var. 1000 yıl evvel ki Arap okuyan, çizen bir konumdayken şu anki dogma düşünceler ile kafayı yiyen bir bedevi (Çölde yaşayan kişi) haline geldiler.