Şu anda Luca Valera, George Henslow, J Allanson Picton, James Bryant Conant vb. yazarların kitaplarının türkçeleştirilmiş baskılarını arıyorum ancak bu tarz yazarların nedense Türkçe baskıları yok. Bu yazaların kitapları neden basılmadı? Ayrıca ünlü üniversitelerin makaleleri neden türkçeleştirilmiyor? Bunun hakkında neden bir kurum yok? Yahu kendi tarihine bu kadar inanmayan bir millet olamaz! Moğollar ve Türkler bir yeri ele geçirirken önce dilini sonra tarihini öğrenir ve sonrasında ele geçirirler. Biz ise bu yeteneklerimizi kaybettik! Adeta bir Arap bedevisine çevrildik! Ben böyle bir şey istemiyorum! Arkadaşlar daha 1000 yıl hatta 3000 yıl önce atalarımız düşmanlarının tarihlerini, dillerini, savaş sanatlarını öğrenerek ilerliyorken bizler bu yeteneğimizi kaybettik. Atatürk'ün sizce tek becerisi Türk askeri sanatını bilmesi midir? Hayır değildir. Atatürk'ün en büyük becerisi eski Türk geleneklerinde olduğu gibi düşmanını tanıması ve onun iyi yaptığı şeyleri mükemmeleştirmesidir. Biz ise bir dine saplanıp kaldık. Eğer bu şekilde devam ederse gelişmemiz çok zor.