Gayet iyi oldu. Kalkıp hikayesini oynayıp sileceğim oyuna 3000 TL vermek istemiyorum. Artık oyunlara verilen paralar aşırı arttı, gidip o parayla eğitimim için veya oyun zevkim için ekipmanlar alırım çok daha iyi.

Alım gücü düştü, TL ile uygun fiyatlı satış yapan platformlar dövize geri döndü ve çok pahalı hale geldi, şirketler de parası verilen ürünün aslında sahiplik sağlamadığını keyfi oyun/içerik silmeleriyle göze soka soka gösterdiler. Korsan karşıtlığının iyice ılımlıya dönmesi bence normal hatta bu sahiplik durumunu ve şirketlerin yüzsüzlüğünü görünce ben de soğudum.

Ubisoft/Bethesda/EA/Sony/Activision gibi şirketlere para kazandırmak istemiyorum, bundan sonra ya oynamam ya da korsan içerik olarak indiririm. Sırf bu nedenle önemli iş verilerini oyun sistemimden uzakta tutmaya başlayacağım. Erken satış sayılarına bakınca GTA 6 için Türkçe dil desteğini getirmeleri gerekiyor mesela, Rockstar da para kazandırmak istemeyeceğim şirketlerden biri haline gelecek dil desteği gelmezse.

Yıllardır korsanın kötülenme ve hırsızlık gibi görülme oranı bir hayli fazlaydı. Ama son birkaç yıl içerisinde işler tersine dönmeye başladı. İnsanımız artık korsana karşı eskisine göre daha ılımlı ve en önemlisi birçok kişi eskiye göre çok daha bilinçli bu konularda.

Technopat ve Techolay gibi forumlarda bile korsan içeriklere karşı kurallar oldukça esnetildi. Yani bundan ötesi Warez forumuna döndürmek olurdu zaten forumu, olabilecek en iyi şekilde esneklik sağlanıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu durumdan rahatsız mısınız yoksa destekliyor musunuz?
10 saatlik bir oyun için 3.000 TL vermek cazip değil. Ayrıca Atatürk'e tahammülü olmayan firmanın oyunlarını almak ya da İspanyolcanın farklı aksanlarını bile koyan oyun şirketlerinin Türkçeye bile yer vermemesi nedeniyle biz de oyunlarını para verip almak istemiyoruz.