Detaylar
Kim cevapladı?3. sınıf futbol ülkesi gibiyiz. Bizden hiçbir şey olmaz. Güney Amerika ülkelerinin şampiyonlukları var, bizim yok.
Milli futbolcu yetişmiyor, her yer torpil dolu.
Milli futbolcu yetişmiyor, her yer torpil dolu.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 6
Destek vermek vs. olsun çok iyiyiz ama başarı sıfır.
“Avrupa’da futbol Türkiye’den daha medeni” diyenler gelmeden söyleyim, emin olun Avrupa’nın holiganları Türklerden daha acımasız, gidip araştırabilirsiniz özellikle Almanya, Çekya, İtalya, Fransa’daki tribün kavgalarını. Türkiye’de çok öyle holigan kavgası olmuyor, ki arada Anadolu takımları arasında oluyor ama o da öyle büyük değil. Siz Avrupalıları normal hayatta medeni diye futbolda da medeni sanıyorsunuz ama öyle değil.
Ömer_Yeter
Yetkin
“Avrupa'da futbol Türkiye'den daha medeni” diyenler gelmeden söyleyim, emin olun Avrupa'nın holiganları Türklerden daha acımasız, gidip araştırabilirsiniz özellikle Almanya, Çekya, İtalya, Fransa'daki tribün kavgalarını. Türkiye'de çok öyle holigan kavgası olmuyor ki arada Anadolu takımları arasında o da öyle büyük değil. Siz Avrupalıları normal hayatta medeni diye futbolda da medeni sanıyorsunuz ama öyle değil.
Yani 4 büyüklerinin kavgaları onlarınkinin yanından bile geçemez diyorsunuz.
Evet hocam, mesela yanlış hatırlamıyorsam 2021 yılında Alman takımı Frankurt ile İtalya takımı Napoli taraftarları arasında çok şiddetli çatışma çıkmıştı. Ben Türkiye’de hiç Galatasaray Fenerbahçe maçından önce bıçaklı/silahlı kavga olduğunu görmedim sosyal medyada bir iki atışıyorlar o kadar. Sadece Türkiye’de Anadolu takımları arasında kavgalar büyük mesela Adana Demirspor - Adanaspor derbisinde ciddi olaylar çıkıyor taraftarlar arasında, onun dışında Göztepe - Altay derbisi de şiddetli geçer ama yine de Avrupa veya Güney Amerika’da ki kavgalar kadar olmaz.Yani 4 büyüklerinin kavgaları onlarınkinin yanından bile geçemez diyorsunuz.
Bahsettiğim olay 2023 yılında olmuş, işlerine gelince Türk taraftarlarına çirkef derler sanki Avrupa çok masum.
https://news.sky.com/story/champions-league-frankfurt-fans-clash-with-police-in-naples-12835278
Blackraven
Üstün
Bu ülkede futbol kültürü yok. Sadece hayatın her yerinde darbe yiyen, hiçbir konuda kazanamayan halkımızın bir takımı destekleyerek "kazanan" olma sevdası var.
Ömer_Yeter
Yetkin
Düşünceleriniz biraz daha açabilir misiniz?Bu ülkede futbol kültürü yok. Sadece hayatın her yerinde darbe yiyen, hiçbir konuda kazanamayan halkımızın bir takımı destekleyerek "kazanan" olma sevdası var.
yusufumm07
Üstün
Bizdeki her şey paraya odaklı, futbol da öyle. Mesela Kerem niye dбndü Türkiye'ye? Kalıp geliştirsene futbolunu. Ondan sonra futbol ilerlemiyor diyorlar. Tabii ilerlemez salla başını al maaşını yaparsan.
emre259
Uzman
Küçüklüğümden beri çok alakam olmasa da arkadaş ortamında ateşli ateşli sohbetler edilirken katılmaya çalışıyorum ama olmuyor. Hemen çıkıntı gibi hissediyorum.
Küçüklükten gelen ve ailenin etken olduğu bir sevgi sanırım, her şey dozunda güzel. Fanatikliği abartmamak, bence benim kadar bilgisiz ve alakasız olmamak lazım. İnsanlar kafa dağıtıyor.