16946

Becerikli
Avrupa'da taharet musluğu çoğu yerde yok biliyorsunuz ki, ve Türkiye'de kullanımı yaygın, yıl 2025 ve insanlarımız sanki taharet musluğunun bilime adanmış çok büyük bir başyapıt olarak görüyor. :) Çok uzun zamandır insanların taharet musluğu konusunda hassas olduğunu görüyorum gerçekten. Ben o kadar gerekli bir şey olmadığını düşünüyorum. Okuduğum çoğu yoruma göre insanlar tuvalette işlerini gördükten sonra oralarını elleriyle temizliyormuş, hijyenik falan değil. Yıkayacaksın evet ama tırnakların arasında bakteriler giriyor. Çok pis bence. Peçeteyi ıslattıktan sonra (ıslak mendik yani) orayı silmek daha sonra da kuru peçete ile temizliği sağlamak çok daha kolay ve hijyenik olduğunu düşünüyorum. Ayrıca çoğunluğun orayı elleriyle temizlediğini öğrendiğimden sonra annemin yemeklerinden bile bi tiksinti geldi, kendisi de öyle yapıyor çünkü.
Taharet musluğu kullanıyor musunuz yoksa peçeteyi ıslatıp o şekilde mi temizliyorsunuz? Sizce hangisi daha hijyenik. Ben üstte belirttiğim gibi vücudumdan atılan toksinlere dokunmamayı tercih ediyorum yani 2. seçenek.
Siz ne düşünüyorsunuz?

Şahsen sadece peçete ve ıslak mendil ile tamamen temizlendiğini düşünmüyorum veya benim kuruntum. Taharet musluğu olsa daha çok rahat ederdim ama yine de elimi kullanmadim. Ayrıca diskiyi elleriyle almıyorlar peçeteyle kabaca temizleyip kullanıyorlar diye biliyorum taharet musluğunu. Bence çok kullanışlı, ben çok israf ediyorum peceteyi.

Şahsen sadece peçete ve ıslak mendil ile tamamen temizlendiğini düşünmüyorum veya benim kuruntum. Taharet musluğu olsa daha çok rahat ederdim ama yine de elimi kullanmadim. Ayrıca diskiyi elleriyle almıyorlar peçeteyle kabaca temizleyip kullanıyorlar diye biliyorum taharet musluğunu. Bence çok kullanışlı, ben çok israf ediyorum peceteyi.
Sadece 1 saat boyunca yorum okumuşumdur, çoğu kişi taharetle ıslatırken elleriyle temizliyormuş orayı, tabii peçete de kullanıyorlardır kurulamak için. Midem kalktı direkt. Tırnakların arasındaki bakterileri düşünemiyorum, bir de alaturka (ilkel) tuvalette biliyorsunuz ki taharet musluğu olmadığı için elleriyle yıkıyormuş insanlar. Nasıl iğrenmeden yapıyorlar anlamıyorum dışkıya dokunmak istemem yani, ellerimin yıkasam bile bir süre öyle dışkılı koktuğunu düşünürüm. Alaturka veya klozet farketmez her zaman peçeteyi ıslatıp kullanırım. Vücut benim de olsa o şeye dokunmak istemiyor insan.