Avrupa'da taharet musluğu çoğu yerde yok biliyorsunuz ki, ve Türkiye'de kullanımı yaygın, yıl 2025 ve insanlarımız sanki taharet musluğunun bilime adanmış çok büyük bir başyapıt olarak görüyor.
Çok uzun zamandır insanların taharet musluğu konusunda hassas olduğunu görüyorum gerçekten. Ben o kadar gerekli bir şey olmadığını düşünüyorum. Okuduğum çoğu yoruma göre insanlar tuvalette işlerini gördükten sonra oralarını elleriyle temizliyormuş, hijyenik falan değil. Yıkayacaksın evet ama tırnakların arasında bakteriler giriyor. Çok pis bence. Peçeteyi ıslattıktan sonra (ıslak mendik yani) orayı silmek daha sonra da kuru peçete ile temizliği sağlamak çok daha kolay ve hijyenik olduğunu düşünüyorum. Ayrıca çoğunluğun orayı elleriyle temizlediğini öğrendiğimden sonra annemin yemeklerinden bile bi tiksinti geldi, kendisi de öyle yapıyor çünkü.
Taharet musluğu kullanıyor musunuz yoksa peçeteyi ıslatıp o şekilde mi temizliyorsunuz? Sizce hangisi daha hijyenik. Ben üstte belirttiğim gibi vücudumdan atılan toksinlere dokunmamayı tercih ediyorum yani 2. seçenek.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Taharet musluğu kullanıyor musunuz yoksa peçeteyi ıslatıp o şekilde mi temizliyorsunuz? Sizce hangisi daha hijyenik. Ben üstte belirttiğim gibi vücudumdan atılan toksinlere dokunmamayı tercih ediyorum yani 2. seçenek.
Siz ne düşünüyorsunuz?