Zamaninda az dövmedim bunlardan. Onceden neyse de son 10 yilda ülkeye hiçbir faydaları yok. Gidip çay içiyorlar çocuk kavgasına adam topluyorlar.
Ben 5-6 sene önce çarşıda görmüştüm 30 ülkücü 2 kişiye dalıyordu kendi gözlerimle gördüm sebebide adam zafer işareti yapmış :hehehe:

Siyasi şeylere bulaşmam dıştan izlerim ve gözlem yaparım, yaptığım gözleme göre ülkücü tayfanın kendi yorumu ise şöyle;

Eskiden amacına uygun şekilde takılırken şu an herkes boş boş takılıyor ve yapmaması gerekeni yapıyor. (Instagram da ülkücü postundaki yorumlar böyle genelde, ne kadar doğru bilemem.)

Şahsi fikrim ise eğer dedikleri gibiyse bunu düzgün yapmamaları.

İkinci Emperyalist Paylaşım Savaşı'nın ardından, ABD hegemonyası altında kurulan NATO'nun anti-komünist ideolojisini yaymak ve pekiştirmek amacıyla, ABD ve onun etki alanındaki güçler tarafından finanse edilen sözde bir vakıftır, karmaşık bir uluslararası ağın parçasıdır. Bu vakıf, görünürde kültürel faaliyetlerle meşgul olsa da, esasında Batı blokunun ideolojik üstünlüğünü tesis etme ve Sovyetler Birliği'ne karşı yürütülen psikolojik savaşa katkı sağlama misyonunu üstlenmiştir.

Tarihsel süreçte adları pek çok katliam ve suikastla birlikte anılsa da aslında kendileri milliyetçi ideolojilerini meşruiyet kaynağı olarak kullanarak eylemlerini haklı gösterme eğiliminde olan, şiddet yanlısı ve radikal bir yapıdan başka bir şey değildir. Maraş'tan Sivas'a uzanan katliamlar zincirlerinde gözlemlenen ortak nokta, milliyetçilik kisvesi altında sunulan; ancak özünde mezhepçi bir anlayışın varlığıdır. Bu anlayışa göre milliyetçilik, Sünni kimliğiyle özdeşleştirilmekte ve Sünni olmayan Türkler, Türk kimliğinin dışında tutulmaktadır.

Devlet mekanizması içerisinde, mafyatik yöntemlerle örgütlenmiş ve derin devlet olarak adlandırılan yapıyla iç içe geçmiş bir unsurdur ve bu yapının sorumluluğunda olduğu çok sayıda suç ve cinayet vardır; ancak bunların doğrulanması ve sorumluların yargılanması, söz konusu yapının devlet içerisindeki gücü ve etkisi nedeniyle oldukça zordur.

Bir ülkücü olarak, eskiden gerçekten amacına uygundu ama son yıllarda diğer üyelerin dediği gibi çoğu kişi çay içmek, kavgaya adam çağırmak için giriyor (katılanların yarısı muhtemelen ülkücü bile değil), yani normalde katılacaktım ama gereksiz olduğunu düşünmeye başladım son zamanlarda, ülkücülüğe gereksiz demiyorum o topluluk saçma.

Her zaman öyleymiş, hadi açıklasana niye her zaman öyleymiş, 2-3 kelime yazıp çıkmakla olmuyor, anlaşılan açıklama bile yapamadığına ve sadece hakaret etmekle yetindiğine göre gerçekler acı.

Kac yasindasin bilmiyorum ama seninle "ulku ocaklari" gibi bes para etmeyecek bir olusum hakkinda polemige girecek degilim. Kendi mesajinda soyledigin sekildeydi 30 yil once de halen oyle hatta daha da beter.