Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-08-13 170733.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-13 170733.webp
    553 KB · Görüntüleme: 22
@SF26, PKK'nın yaptığı kansızlıktan bahsetmiş işte biz mi yağmaladık köyleri? (6S'li gibi düşündüm ve yazdım İroni mi deseydim?) Şu an Türk bayrağını dalgalandırıyor her yerde.
O dönemde gidip PKK-YPG'nin ekonomik kanadına desteği veren kişinin bizati kendisi olduğunu anlarsınız diye bekledim ama maalesef.

En nihayetinde Rudaw'ın sitesindeki haber ile yapılan bağlantı da asılsız. İnsani yardımı ter*r örgütüne yardım diye lanse etmek için ortada 1 tane kanıt yok.

Diğer haberde söyledikleri de yanlış değil. Söylediği zamana bakarsanız söylediklerine kim haksız diyebilir? Terör örgütleri gidip ülkenin doğusunu bombalamıyor muydu?

Boş lafları geçin. Hamdi Ulukaya, bu ülkeye kendisine ter*rist diyenlerden daha fazla katkıda bulunmuş birisidir. Ter*ristler ortada, onlar dururken Hamdi Ulukaya'ya laf eden birisinde iyi niyet aramak mümkün değil.
Hamdi Ulukaya'nın o dönemde ekonomik destek sunduğu kişilerin PKK-YPG bağlantılı olduğunu bilmeyen bir siz varsınız sanırım, her neyse. Konuyu amacından saptırırız böyle sadece.

Hamdi Ulukaya'nın o dönemde ekonomik destek sunduğu kişilerin PKK-YPG bağlantılı olduğunu bilmeyen bir siz varsınız sanırım, her neyse. Konuyu amacından saptırırız böyle sadece.
Bu konuyu açan sizsiniz. Amacından saptırmak istemiyorsak yeni konu açıp bizi etiketleyebilirsiniz.

Ayrıca bilmek mesele değil, kanıtınız varsa çıkartıp koyarsınız. Yoksa söylediğiniz her şey iftira hükmündedir. Bende bugün sizin tuttuğunuz takım hakkında binlerce, milyonlarca asılsız iftira atabilirim. Kanıt olmadığı sürece hiçbir söylenenin geçerliliği olmaz. Boş laflarla sabaha kadar konuşabiliriz.

Bu konuyu açan sizsiniz. Amacından saptırmak istemiyorsak yeni konu açıp bizi etiketleyebilirsiniz.

Ayrıca bilmek mesele değil, kanıtınız varsa çıkartıp koyarsınız. Yoksa söylediğiniz her şey iftira hükmündedir. Bende bugün sizin tuttuğunuz takım hakkında binlerce, milyonlarca asılsız iftira atabilirim. Kanıt olmadığı sürece hiçbir söylenenin geçerliliği olmaz. Boş laflarla sabaha kadar konuşabiliriz.
Konunun başında işi Fenerbahçe-Galatasaray tartışmasına döndüren iki Fenerbahçeli ve 1 Galatasaraylı 3 arkadaştan ikisi sizsiniz, konuyu oraya çıkartan da başta sizdiniz.
Madem dediğimi kanıtsız olarak görüyorsunuz, bu sonuca nasıl ulaştığımı açıklayayım sana.
Yapılan açıklamanın tarihi 2015 yılı, yani 1. İhanet Süreci. Bunu bir cebe atalım. O dönem PKK'nın Suriye ile olan sınırımızın büyük kısmındaki hâkimiyetini de ekleyelim.

2015 yılındaki açıklamasına dönelim, açıklama Kürt olmasından ve Kürt hakkını savunmasının yanı sıra Türkiye'nin Kürtler'e karşı ayrımcılık uygulamasından dolayı Türkiye'den ayrıldığını belirtmiş. O dönem Türkiye'de yaşayan Kürtler'in çok büyük kısmı Türk askerlerin nerede siper aldığını PKK'lı teröristlere söylüyordu ve bununla alakalı tonla video mevcut. Elinin altındaki icatları kullanarak bakabilirsin. Bu durumda bu arkadaşlar için ülkede bölücü faaliyetlerde bulunduğu açıkça söyleyebilirsin.

Devam ediyorum, tam olarak 2014'ün ekim ayında BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne 2 milyon Dolarlık bağış taahhüt ediyor, bu bağışı yapmak istemesinin sebebi Irak ve Suriye'de zarar gören Kürtler'e destek çıkmak. Kağıt üstünde güzel bir bağış, ama işin altyapısına bakınca durum değişiyor. Bağışı yapmak istediği yer PKK kontrolündeki Kobani.

Mayıs 2015'de Warren Buffet ve Bill Gates'in kurduğu The Giving Pledge kampanyasına 700 milyon Dolarlık bağış yapıyor. Bağışı yapıldığı alan zarar gören mülteci Kürtler, bu bağışın 300 milyonluk kısmının Yunanistan'daki mülteci Kürtler oluyor -Buradaki Kürtler'in bazıları için PKK-YPG üyesi olduğu iddiaları mevcut lâkin kanıtlanmamış- kalan kısım ise gene PKK-YPG kontrolündeki Kobani'ye gidiyor. Yani Ulukaya'nın 402 milyon Dolarlık bağışı PKK-YPG kontrolündeki Kobani'ye gönderilmiş.

Ben şimdi sana soruyorum, bir insan neden doğup büyüdüğü ülkesine 20 küsür senedir zarar veren bir terör örgütünün elinde olan bir yere 402 milyon Dolarlık bağış yapar? Hadi 2 milyon Dolarlık kısım BM'ye gitti yani güvenilir kaynaklardan teslimi mümkün, geri kalan 400 milyonluk kısmın halka gidip gitmediğini biliyor musun?
Kaldı ki 2016 yılından itibaren İŞİD ve Esad unsurları PKK karşısında geri çekilmek zorunda kaldı kaç kez, hem ekonomik hem de cephane olarak zorda kalan örgüt bir anda gücünün zirvesindeki İŞİD ve Rusya destekli Esad'ı Kobani çevresinden geri püskürttü.

Konunun başında işi Fenerbahçe-Galatasaray tartışmasına döndüren iki Fenerbahçeli ve 1 Galatasaraylı 3 arkadaştan ikisi sizsiniz, konuyu oraya çıkartan da başta sizdiniz.
Belli ki hata yapmışız ve konu temizlendi. Konuyu tekrar buraya çeken sizsiniz. Biz bilmeden hata yapmışız fakat siz yapılan hatanın üstüne bilerek devam ediyorsunuz.

2015 yılındaki açıklamasına dönelim, açıklama Kürt olmasından ve Kürt hakkını savunmasının yanı sıra Türkiye'nin Kürtler'e karşı ayrımcılık uygulamasından dolayı Türkiye'den ayrıldığını belirtmiş.
Bunu tam olarak nerede belirtmiş? Attığınız haberlerde böyle bir şey belirttiği yok. Eğer atmadığınız başka haber de böyle bir söylemi varsa lütfen bunu atın.

O dönem Türkiye'de yaşayan Kürtler'in çok büyük kısmı Türk askerlerin nerede siper aldığını PKK'lı teröristlere söylüyordu ve bununla alakalı tonla video mevcut. Elinin altındaki icatları kullanarak bakabilirsin. Bu durumda bu arkadaşlar için ülkede bölücü faaliyetlerde bulunduğu açıkça söyleyebilirsin.
Olması gereken: Sebep - sonuç.
Sizin yaptığınız: Sonuç.

Herkesi bir tutarak bir yere varamazsınız. Arkadaşlardan kastınız kim? O bölgede yaşayan tüm Kürt halkı mı? Kimden bahsediyorsunuz tam olarak?

Terörist hiç hafif bir söylem değil. Böyle bir şey söylüyorsanız bunu akıl yürütmeyle değil somut kanıtlarıyla ortaya koyup konuşacaksınız. Cümlenizde bahsettiğiniz "bu arkadaşlar" söylemine dahil olan kişilerin de kim olduğunu açık açık söyleyeceksiniz.

Devam ediyorum, tam olarak 2014'ün ekim ayında BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne 2 milyon Dolarlık bağış taahhüt ediyor, bu bağışı yapmak istemesinin sebebi Irak ve Suriye'de zarar gören Kürtler'e destek çıkmak. Kağıt üstünde güzel bir bağış, ama işin altyapısına bakınca durum değişiyor. Bağışı yapmak istediği yer PKK kontrolündeki Kobani.
Kobani şehrinde yaşayan sivillere yardım edilmesi neyi değiştiriyor anlamadım. Yardım yapılan insanlar siviller. 200.000 ila 300.000 arasında sivilden bahsediliyor. Bu şehirde yaşayan sivillere zulüm eden bir terör örgütü bölgede hüküm sürüyorsa en çok yardıma da o şehrin ihtiyacı vardır. Burada anormal olan durum ne?

Mayıs 2015'de Warren Buffet ve Bill Gates'in kurduğu The Giving Pledge kampanyasına 700 milyon Dolarlık bağış yapıyor. Bağışı yapıldığı alan zarar gören mülteci Kürtler, bu bağışın 300 milyonluk kısmının Yunanistan'daki mülteci Kürtler oluyor -Buradaki Kürtler'in bazıları için PKK-YPG üyesi olduğu iddiaları mevcut lâkin kanıtlanmamış- kalan kısım ise gene PKK-YPG kontrolündeki Kobani'ye gidiyor. Yani Ulukaya'nın 402 milyon Dolarlık bağışı PKK-YPG kontrolündeki Kobani'ye gönderilmiş.
Öncelikle konuştuğumuz konuyu bileceğiz. 700 milyon dolarlık bir bağış söz konusu değil. Bu miktar "bağış taahüdü". Yani daha açık söylemle, gerek yaşadığı sürece gerek vefatından sonra toplam servetinin yarısını bağışlayacağını taahüt ediyor. Ortada banka hesabından bir anda gönderdiği 700 milyon dolar gibi bir para söz konusu değil.

Ayrıca bu yapılan bağış mülteci Kürtlere değil, Dünya genelindeki mültecilere yapılıyor. Suriyeli, Afgan, Ukraynalı vb. insanlarda bu bağıştan faydalanabiliyor.

Ayrıca ortada tek seferde gönderilen 700 milyon dolar olmamasına rağmen nereye ne kadar gönderildiğini bile yazmışsınız maşallah. Böyle bir şey yok. Bu paraların gönderildiğine dair ortada tek bir belge yok.

Mesajınızın devamında da olmayan olaylar üzerinden akıl yürütmesi yapıyorsunuz. Buraya mesaj yazmak için kullandığınız aleti keşke biraz araştırmak için kullansanız da bu tarz gereksiz gerçekleri açıklamamıza gerek kalmasa.

Konu amacından saptığı ve tartışma ortamı gerginleştiği için kilitlenmiştir. Lütfen fikirlerimizi belirtirken üslubumuza dikkat edelim ve ikili tartışmalara girmekten kaçınalım. İyi sosyaller diliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.