matterzi

Becerikli
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Undervolt yapıyorum, örnek vermek gerekirse mV değerini 900V olarak belirledim ve oyundan, benchmarktan hata verdi, attı diyelim. 925 mV yaptığımda hata vermez ise optimum deger bu mu oluyor? Yani hata vermeyen en düşük değer mi optimum değer oluyor?

Aydınlatırsanız çok sevinirim. İyi forumlar herkese.

Merhaba arkadaşlar,

Undervolt yapıyorum, örnek vermek gerekirse mV değerini 900V olarak belirledim ve oyundan, benchmarktan hata verdi, attı diyelim. 925 mV yaptığımda hata vermez ise optimum deger bu mu oluyor? Yani hata vermeyen en düşük değer mi optimum değer oluyor?

Aydınlatırsanız çok sevinirim. İyi forumlar herkese.
Kararli calisan en dusuk voltaj ve bunun calistirdigi en yuksek frekansi bulman gerekiyor deneme yanilma ile. Ornegin 900 mV ile 1900 Mhz calisiyordur ama 1925 Mhz olmasi icin 950 mV gerekiyordur. Mantik olarak 900mV ve 1900 Mhz'i secmek gerekir gibi.

Kararli calisan en dusuk voltaj ve bunun calistirdigi en yuksek frekansi bulman gerekiyor deneme yanilma ile. Ornegin 900 mV ile 1900 Mhz calisiyordur ama 1925 Mhz olmasi icin 950 mV gerekiyordur. Mantik olarak 900mV ve 1900 Mhz'i secmek gerekir gibi.
Bunu oyun harici hangi yazılım ile ölçebilirim hocam ? Unigine heaven oyun değerlerini yansıtır mı acaba?

Sentetik benchmarklar genelde tam sonuc vermeyebiliyor. Bunun icin cok cabuk coken bir oyun gerekli. Benim tavsiyem Echoes of the End. Bu şapşik oyun ekran kartinda en ufak bir stabilite sorunu varsa hemen gocuyor. Onunla anlarsin sistemin optimal olmadigini. Steam'deki guncel versiyonlar belki sorunsuzdur. Malum ortamlardan daha eski bir surumle denemelisin.

Benim kişisel tecrübelerime göre Unigine heaven stabilite için yeterli olamayabiliyor. Oynadığınız oyunlarda test etmeniz bana göre en doğrusu olacaktır ancak bazı oyunlarda çökme yaşanırken bazılarında yaşanmayabiliyor. Ben hiçbir oyun çökmeyecek şekilde stabilitemi ayarlıyorum. Yine tecrübelerime göre bf cs pubg gibi oyunlarda stabilite daha zor sağlanıyor. Hikayeli bir oyunda test edip sonra bu tür oyunlarda crash alıp oyun keyfiniz bölünmesin aman dikkat hocam :D. MV değerini ise ilk önce kartımın hangi sıcaklıklarda çalışmasını istediğime göre ayarlıyorum sonrasında çalışabileceği en yüksek mhz değerini aramaya çalışıyorum ancak bazen ufak mv atlamalarıyla güzel mhz artışı yakalanabiliyor dolayısıyla deneme yanılma yöntemiyle en tatlı noktayı bulmalısınız.

Mesela undervolt limitindesin diyelim, çöken değerden pay bırakarak devam et limitte kullanmamaya çalış.

Sentetik benchmarklar genelde tam sonuc vermeyebiliyor. Bunun icin cok cabuk coken bir oyun gerekli. Benim tavsiyem Echoes of the End. Bu şapşik oyun ekran kartinda en ufak bir stabilite sorunu varsa hemen gocuyor. Onunla anlarsin sistemin optimal olmadigini. Steam'deki guncel versiyonlar belki sorunsuzdur. Malum ortamlardan daha eski bir surumle denemelisin.
Bence Call of Duty Black Ops 6'da olabilir. Fabrikasyon OC'lu GPU'da bile donuyor oyun. Very Low'da oynayınca olmuyor ama.