Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kertenkele.2001

Başarılı
RTX 2060 aşırı ısınıyordu. Ben de onu normal watt değerinden yani 1040'tan 925'e düsürdüm fakat nasıl oluyorsa kartın Boost MHz'i 1680 olduğu halde 925 vatta 1755 MHz'ye çıkıyor. Bu işlem zararlı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Size daha önce cevap vermiştim ancak tekrar yazayım:

Düzgün yapılan Undervolt işlemleri hiçbir soruna yol açmaz. Watt'ın düşük olması, MHz'in de düşük olması gerektiği anlamına gelmez. Aşırıya kaçmadıkça herhangi bir zararı olmaz bu durumun. Abartılmış bir durum da söz konusu değil.
Size daha önce cevap vermiştim ancak tekrar yazayım:

Düzgün yapılan Undervolt işlemleri hiçbir soruna yol açmaz. Watt'ın düşük olması, MHz'in de düşük olması gerektiği anlamına gelmez. Aşırıya kaçmadıkça herhangi bir zararı olmaz bu durumun. Abartılmış bir durum da söz konusu değil.

Çözüm
1040W'dan 925'e neyi çekiyorsun dostum? Kartın TDP'si 160.

Arkadaş voltajdan bahsediyor. Wattla voltaj genel olarak çok karıştırılır zaten :D

RTX 2060 aşırı ısınıyordu. Ben de onu normal watt değerinden yani 1040'tan 925'e düsürdüm fakat nasıl oluyorsa kartın Boost MHz'i 1680 olduğu halde 925 vatta 1755 MHz'ye çıkıyor. Bu işlem zararlı mı?

Hangi programla uyguladınız bu ayarları?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı ısınınca mhz'yi düşürür. UV de ısınmayı engellediği için normal.

Karta verilen voltajı düşürmüşsünüz ama voltajın düşmesi frekansların düşeceği anlamına gelmez. Düşürdüğünüz voltajda yine üst frekanslara problem olmadan çıkabiliyorsa ne güzel. Daha düşük sıcaklıklara erişip benzer bir performans elde edeceksiniz.

1710275479912.webp

Bu benim zamanında GTX 770'e UV yaparken kullandığım app. Kepler mimarili kartlar için bu tabii eskidi artık kullanılmıyor. Siz burayı düşürüp frekansları otomatikte bırakmışsınız.

Voltage Table sekmesindeki mV değeri bu. Bununla oynuyorsunuz siz, frekanslar ile değil.

Değil. UV sağlıklı yapılmadıysa güzelinden bir siyah ekran yedikten sonra sürücü fabrika ayarlarına geri döner. AMD için mesela Wattman varsayılan ayarlarına geri döner. Zararlı değil sadece ilk başta siyah ekranı yiyince biraz korkutur, üzer.

Undervolt yaptığınız için ekran kartı enerji sınırına daha zor ulaşıyor ve aynı enerjiyle daha yüksek frekansa erişebiliyor. Çoğu ekran kartı maksimum kullandığından daha düşük bir güce ayarlanır, fazla verilen gücün değecek bir performans kazancı olmaz. Undervolt yaptığınızda ekran kartının çıkabileceği maksimum frekansa daha da yakınlaşıyorsun.

MSI Afterburner(o kullandığınız programı bence kullanmayın) gibi bir yazılımla güç limiti koyun, undervolt ile de güç tüketimini azaltın. Güç limiti ısınmayı, undervolt güç kaybına bağlı performans kaybını azaltır hatta silikon kaliteliyse daha yüksek frekanslara izin verebbilir.

1040W'dan 925'e neyi çekiyorsun dostum? Kartın TDP'si 160.

Ne 160 175'i görüyör

Undervolt yaptığınız için ekran kartı enerji sınırına daha zor ulaşıyor ve aynı enerjiyle daha yüksek frekansa erişebiliyor. Çoğu ekran kartı maksimum kullandığından daha düşük bir güce ayarlanır, fazla verilen gücün değecek bir performans kazancı olmaz. Undervolt yaptığınızda ekran kartının çıkabileceği maksimum frekansa daha da yakınlaşıyorsun.

MSI Afterburner(o kullandığınız programı bence kullanmayın) gibi bir yazılımla güç limiti koyun, undervolt ile de güç tüketimini azaltın. Güç limiti ısınmayı, undervolt güç kaybına bağlı performans kaybını azaltır hatta silikon kaliteliyse daha yüksek frekanslara izin verebbilir.

Fabrıkasyon olarak yanı hiçbir şey ytapmadıgım zaman 1920 MHz'ye cıkıyor odayı degıl tüm evi isitiyor

hangi programı kullanmalıyım pekı afterburner harici?

Son düzenleme: